Skip to main content

Denise Rifai: O să îi rog pe cei de la CNA să îmi spună ce întrebări nepotrivite am pus

 
Denise Rifai: O să îi rog pe cei de la CNA să îmi spună ce întrebări nepotrivite am pus

"O să îi rog pe cei de la CNA să îmi spună ce întrebări nepotrivite am pus", a declarat Denise Rifai pentru Paginademedia.ro. Reacţia realizatoarei de la Realitatea TV vine după ce, ieri, un membru CNA s-a autosezisat şi a cerut o monitorizare a emisiunilor electorale.

Publicitate

Dorina Rusu, membru CNA, declara ieri pentru Paginademedia.ro că a luat în vedere această emisiune pentru posibile încălcări legate de rolul moderatorului în emisiune.

Denise Rifai, pentru Paginademedia.ro:

"Dacă emisiunile sunt urmărite integral, nimeni nu mă poate acuza că mi-am depăşit atribuţiile de moderator. Sunt pusă la zid că pun întrebări normale."

E deranjată de faptul că a ajuns ţinta ironiilor pe Facebook?

"Mă simt deranjată de faptul că lumea e revoltată de calitatea întrebărilor, şi nu de calitatea invitaţilor. Când îi întrebi de cum se face bugetul şi ei nu ştiu să răspundă sau de câte şcoli sunt în sector şi nu ştiu nu e de interes? Nu te revolţi?

Era nevoie de o decredibilizare a mea pentru a acoperi lipsa de competenţă a unor candidaţi. Sunt şi mulţi care mă apreciază, care m-au lăudat, nu m-au certat.

E o clepsidră întoarsă invers. Atenţia s-a dus spre mine, nu spre candidaţi. Pe ei trebuie pusă lupa. Nu e bine."

Din declaraţiile Denisei Rifai pentru Paginademedia.ro:

"Formatul emisiunii mele este unul tehnic, orientat pe teme legate de administraţie publică locală. Chiar dacă îi întreb de sloganul lor, de exemplu, îi duc tot spre zona tehnică, spre chestiuni ce ţin de aria lor."

"Singura zonă altfel este partea de întrebări biografice şi de prezentare de la începutul emisiunilor. Îi spun, de exemplu, lui Cristian Popescu că e omul din umbra denunţătoarei Măgureanu sau că presa a scris că şi-a bătut nevasta."

Relevanţa acestor întrebări?

"Este portretul individului pe care îl avem în persoana candidatului. Sunt elemente ce surprind viaţa candidatului respectiv, publicate de colegii noştri, de jurnalişti de investigaţie. Chiar subliniez că “presa a scris că”. În plus, ei sunt în studio, pot interveni dacă li se pare că este ceva incorect, îi las, normal, să îşi spună punctul de vedere."

"Ce este realmente comic stă în răspunsurile candidaţilor. Comic, dar şi tragic. Eu sunt siderată de calitatea candidaţilor pentru alegerile locale."

Mă simt deranjată de faptul că lumea e revoltată de calitatea întrebărilor, şi nu de calitatea invitaţilor. Când îi întrebi de cum se face bugetul şi ei nu ştiu să răspundă sau de câte şcoli sunt în sector şi nu ştiu nu e de interes?

Întrebarea cu spălatul şinelor?

"Ideea era că operatorul de salubrizare nu are în atribuţii să cureţe şi calea de rulare a tramvaiului. RATB face asta, au şi ieşit apoi să cureţe.

"S-a încercat o decredibilizare a mea pentru a se diminua din efectul pe care emisiunea l-ar avea în rândul publicului, dacă accentul ar fi pus pe candidaţi."

Intenţia CNA?

"Mi-aş dori să văd un CNA revoltat de calitatea răspunsurilor invitaţilor din platou, nu de întrebările pe care le pun eu. Întrebările sunt pertinente.

Sunt diferenţe între ceea ce afişează candidaţii şi sursele lor reale de venit. Nu putem, în contextul în care vedem tot felul de dezvăluiri din referatele DNA legate de folosirea în interes personal a bugetului public, să nu-i întrebăm ce fac în continuare, dacă ajung la primărie.

O să îi rog pe cei de la CNA să îmi indice exact ce întrebări au fost nepotrivite. Dacă emisiunile sunt urmărite integral, nimeni nu mă poate acuza că mi-am depăşit atribuţiile de moderator.

Tonul discuţiilor?

"Tonul ţine de moderator, sunt momente şi momente. Eu nu am făcut o emisiune ca să am un ton dulce cu invitaţii. Poate e un ton mai revoltat. Dar când vezi că nu pot răspunde la întrebări simple, cum să nu te revolţi?"

"Nu i-a obligat nimeni pe invitaţi să vină. Ştiau formatul şi nimeni nu a refuzat."

Nu te deranjează că eşti ţinta ironiilor pe net?

"Mă deranjează un singur lucru. Că nu sunt revoltaţi de lipsa de competenţă a candidaţilor. Nu că un jurnalist i-a întrebat chestiuni pentru care nu erau pregătiţi. Eu am întrebat chestiuni fireşti."


"Repet, este un singur element halucinant: cel care vine din răspunsurile candidaţilor. Pentru răspunsuri să se sesizeze CNA, nu pentru întrebări. Nivelul de incompetenţă pe care l-am descoperit este revoltător, dar telespectatorii sunt cei care judecă emisiunea şi pe candidaţi, nu e treaba mea asta."

"Sunt pusă la zid pentru că pun întrebări normale. Lipsa de pregătire a candidaţilor ar trebui să indigneze, nu întrebările."

"Era nevoie de o decredibilizare a mea pentru a acoperi lipsa de competenţă a unor candidaţi. Sunt şi mulţi care mă apreciază, care m-au lăudat, nu m-au certat."

"E o clepsidră întoarsă invers. Atenţia s-a dus spre mine, nu spre candidaţi. Pe ei trebuie pusă lupa. Nu e bine."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • balan dumitru balan dumitru
    Domnea, dar chiar nu intelege duduia asta nimic...or fi candidadtii slabi, dar nu-i spui ciungului ca e ciung. Pe de alta parte, e si femeia actuala de pat a lui Gusa, iar tac-su contribuie cu bani pentru asta?????? Ha, ha, in ce lume traim.....s-a intors lumea cu cucuru' in sus...
  • drmendark drmendark
    Ca si jurnalista cred ca este foarte slaba. Cat despre emisiunea in care a intrebat de vestimentatie culmea pe o fosta colega de Tv Chiriac care dupa cum stim este prietena tot a unui evazionist. Asa ca INVIDIA "divelor" Rifai si Chiriac, lasa de dorit.
  • Kiran Kiran
    Deniso, esti proasta rau, fato! Daca nu era tac`tu cu banii imprumutati lu` Gusa erai somera de lux. Si daca nu erai fata lu` tata evazionistu`, erai muritoare de foame!!1
  • Dan Petrea Dan Petrea
    Raspunsul e simplu. DENISE RIFAI ESTE NEPOTRIVITA PENTRU JURNALISMUL DE TELEVIZIUNE: FIE EL SI LA REALITATEA TV:
  • Darles Charwin Darles Charwin
    „E o clepsidră întoarsă invers”. Din câte știam, rolul unei clepsidre este tocmai să fie întoarsă. De aici deducem puțin din vastele dimensiuni intelectuale ale giornalistei.
  • F F
    lumea rade de ea si ea da vina pe politicieni. :)) toata lumea uraste politicienii, dar uneori se gasesc si oameni mai incompetenti decat ei, cum este aceasta Denise care ar trebui sa se limiteze doar la a citi stirile. e greu de crezut ca inca mai e pe sticla.
  • Adi Adi
    E clar. Fatuca asta nu a inteles nimic din prostiile pe care le-a facut! Auzi, a avut si ,,ton dulce,, ! Mai bine du-tu tu !
  • geo geo
    Mi-ar fi plăcut ca DR să facă acest gen de emisiuni - cu invitați mai de soi, de-alde Gușă, Blaga, Gorghiu - înainte de campanie...nu de alta dar pe parcursul campaniei trebuie să ții cont de anumite recomandări făcute de CNA. Nu s-o dai în bășcălie de doi bani....cu întrebări despre culoarea sandalelor, de exemplu.

Trimite un comentariu

sus