Skip to main content

Moise Guran lansează aplicaţia Biziday: Fără click bait, fără analize, doar ştiri curate. Când se va putea descărca

 
Moise Guran Digi 24
Moise Guran Digi 24

"Joi la Cluj, ora 16.00, Auditorium Maximum. Voi fi acolo şi vă aştept şi pe voi", a scris azi Moise Guran pe contul de Facebook. Ce se va întâmpla la Cluj?

Publicitate

Moise Guran va lansa aplicaţia pentru dispozitivele mobile Biziday, proiectul digital de care vorbea atunci când a renunţat la emisiunea TV Biziday, de pe Digi 24.

Este o aplicaţie care recomandă ştiri, după interesul cititorilor pentru anumite domenii. Printre notificările pe care Biziday le poate trimite este şi o alertă de cutremur, printr-un sistem dezvoltat în colaborare cu Insitutul de Fizică a Pământului.

Paginademedia.ro, care a testat aplicaţia, vă oferă câteva detalii despre cum funcţionează, dar şi despre data lansării:

Ce face aplicaţia:

- aplicaţia recomandă ştiri utilizatorilor, din diverse surse, în funcţie de interesul cititorilor. Biziday urmăreşte subiectele pe care le-a citit utilizatorul şi îi sugerează ştiri din zone apropiate.

- ştirile importante vin sub forma unor notificări pe telefon sau tabletă.

- din setările aplicaţiei, se pot alege zonele geografice pentru ştiri locale

- tot din setări, se poate alege tipul de notificări:

  • 1. Recomandarea BIZIDAY: las echipa să decidă când mă deranjează
  • 2. Alerte roşii: Alerte deosebite, de importanţă naţională, despre care să afli imediat. Notificare sonoră stridentă. Alerta roşie implică şi alertele de cutremur transmise direct de receptorul din Vrancea al Institutului Naţional de Fizică a Pământului
  • 3. Alerte galbene: Evenimente importante pentru anumite categorii profesionale şi pentru comunităţi locale. Notificare sonoră. Nu se emit noaptea. În weekend se emit rar
  • 4. Notificări silenţioase: Mesaje simple de notificare, fără alertă sonoră. Te ajută să fii informat. Nu vei primi decât ştiri pe care echipa Biziday le consideră importante.

- aplicaţia funcţionează şi este adaptată atât pentru dispozitivele iOS (iPhone, iPad), cât şi pentru cele cu Android.

Când se lansează:

Aplicaţia va fi disponibilă în AppStore şi pe Google Play începând de joi, dată la care va fi lansată oficial, la Universitatea Babes Bolyai. Va fi gratuită.

Moise Guran: ne întoarcem la bază. La ştiri. Fără click bait

"Cred că trebuie să ne întoarcem la bază, adică la ştiri", a spus Moise Guran pentru Paginademedia.ro. "De altfel, aplicaţia recomandă numai ştiri, nu va fi nicio analiză, nici măcar analizele mele de pe site-ul Biziday", a spus el.

De ce?

"Pentru că ne dorim să fie o platformă independentă 100%, în care să separăm adevărul de minciună", a explicat Guran.

Toate sursele din care aplicaţia recomandă ştiri sunt credibile.

"Echipa Biziday alege numai surse care publică informaţii corecte, de încredere. Există şi o serie de site-uri de unde nu preluăm informaţii, sau de de unde verificăm şi noi ulterior ce publică, înainte de a le recomanda utilizatorilor."

Moise Guran:

"Notificările şi titlurile nu vor fi de tip click bait. De altfel, doar din titlu, cititorul are aproape toată ştirea şi decide dacă intră pentru mai multe detalii."

Din ce se finanţează aplicaţia:

"Deocamdată din publicitatea atrasă de site-ul Biziday", a spus Moise Guran.

Capturi din aplicaţia Biziday:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • florin florin
    Deci care-i faza cu aplicatia asta? A ajuns la 1.1 o mai deschide cineva?
    Nu am inteles deloc aroganta asta a lui Moise Guran. Sa faci o aplicatie, care sa iti ofere stiri de pe Facebook, pe care oricum le primesti. Uite, eu tot intru si incerc sa dau de ceva nou la ei, insa nu vad niciodata nimic. Stirile zilei mi sar in fata pe FB, fara sa vreau... cand ajung pe aplicatie, deja nu mai am nevoie de aceasta.
    Atata tevatura cu chestia asta si din pacate e mult zgomot pentru nimic. Pacat de atata energie aruncata pe fereastra...
  • Filimon Filimon
    O aplicatie cu un disign simplu
  • Marcel Marcel
    Da, si eu cunosc destui oameni de afaceri cu Windows Phone. Proasta decizie sa fie neglijati...
  • Savescu Savescu
    Te rog ,vreau si eu aplicatia pe Windows Phone!
  • Elena LUPU Elena LUPU
    Succes Moise, mult succes
  • AltTab AltTab
    Buna initiativa! Din pacate cine se uita la *** nu cred ca va fi curios sa descarce aplicatia, iar ceilalti ar trebui sa stim deja si singuri sa separam informatia de gunoi.
  • Andrei Andrei
    Intr-adevar Windows Phone are o cota de piata mica dar telefoanele bazate pe aceasta platforma sunt folosite preponderent de oameni de afaceri sau de cei cu putere de cumparare, adica fix cei pe care-i are Moise Guran in vizor. Ma intreb cati cocalari cu iPhone vor descarca aplicatia Biziday sa vada cotatiile la semintele de floarea soarelui.
  • johhny bravo johhny bravo
    Din 1990 fiecare organ de presa, fara exceptie s-a laudat ca e "independent" si va publica "doar adevarul". E ca religiile, fiecare spune ca el respecta cel mai fidel Biblia. Atunci cum de se plange toata lumea ca presa e corupta, minte, denatureaza? E ceva in aer sau ce?
  • alex alex
    de ce nu o lansare (si) in Bucuresti?
  • mircea mircea
    Andrei, la cota de piață pe care o are Windows Phone, chiar n-are relevanță dacă aplicația va exista sau nu pe platforma respectivă.
  • Andrei Andrei
    Mare greseala! Sa faci aplicatia doar pentru iOS si Android dar nu si pentru Windows Phone...

Trimite un comentariu

sus