Skip to main content

Cablistii, obligati sa-si ordoneze canalele in grila dupa tematica. Decizia, votata azi de CNA

 
Cablistii, obligati sa-si ordoneze canalele in grila dupa tematica. Decizia, votata azi de CNA

Cablisti vor fi obligati sa-si ordoneze canalele in grila in functie de tematica. Modificarea a fost votata azi de CNA si va intra in vigoare in 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Publicitate

Mai precis, operatorii de cablu vor trebui sa ordoneze in grila canalele pe calupuri tematice: Canale de stiri la canale de stiri, sport la sport, filme la filme s.a.

Modificarea, propusa de Gabriel Tufeanu in luna Decembrie 2016, consta in adaugarea unui nou alineat la articolul 4 din Decizia 72/2002, care priveste condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie pentru operatorii de cablu.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a explicat in decembrie pentru Paginademedia.ro motivul care a stat la baza acestei propuneri:

„Motivul pentru care am propus modificarea Deciziei a fost acela de a fi o logica in grila de programe, sa fie ordonate canalele, sa nu mai fie nevoit telespectatorul acasa sa caute genul lui preferat intre alte zeci de canale, cate are fiecare.

Se stie ca intr-un spectru de canale are genul lui preferat. Daca e un copil are acolo desenele lui animate, daca doreste cineva stiri acolo are stirile, daca vrea cineva filme are filme in zona respectiva, nu aruncate aleatoriu in grila cum sunt acum. Acelasi motiv si in privinta posturilor de radio si de TV”

Acesta a mai declarat ca propunerea a fost facuta din initiativa proprie, CNA nefiind sesizata de niciun post de televiziune sau de radio in acest sens.

Propunerea, a fost votata de sapte din cei noua membri prezenti la sedinta CNA de azi. Au votat pentru: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu si Radu Herjeu.

Impotriva au votat Dorina Rusu si Rasvan Popescu. De la sedinta CNA de azi lipsesc membrii Orsolya Eva Borsos si Radu Calin Cristea.

Dupa modificarile votate azi de CNA, articolul 4 din Decizia CNA nr. 72 va arata astfel:

Articolul 4

Avizul de retransmisie cuprinde:

a) numărul şi data eliberării avizului;

b) datele de identificare a titularului avizului de retransmisie;

c) denumirea şi tipul reţelei de comunicaţii electronice;

d) amplasamentul staţiei centrale;

e) localităţile în care se distribuie serviciile de programe;

f) numărul de servicii de programe retransmise în reţea;

g) numărul certificatului tip eliberat de ANCOM;

h) structura ofertei de servicii, cu identificarea individuală a acestora.

(2) – Alocarea în frecvenţă a serviciilor de programe se face cu respectarea următoarelor cerinţe:

a) serviciile de programe de televiziune se grupează în funcţie de categoria lor tematică;

b) serviciile de programe de radio se alocă în frecvenţă după serviciile de programe de televiziune.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cip Cip
    O idiotenie.
    Daca ai tematica sport pe canalele 1-5, muzica pe canalele 6-10,
    daca mai adaugi un canal de sport, le muti pe toate celelalte cu o pozitie mai sus?
  • borda borda
    @Daria41: E în ordine alfabetică dacă nu alegi la scanare operator DIGI. Dacă la scanare alegi DIGI atunci le vei avea în ordinea de pe mediabox. Așa e și la UPC. :) Poate ai un televizor mai vechi și atunci nu este inclus DIGI ca operator.
  • Daria41 Daria41
    La digi pe card ci+ canalele tv sint in ordine alfabetica,cel putin la Timisoara. Zicea unu mai sus de UPc ca are canale puse tematic de ani. Eronat mai tipule,DIGI24 era la coada pina acum 1 luna. Fiecare operator era liber sa puna cum vroia canalele. Acum sa speram ca vor fi ordonate. Oricum ai optiunea la tv sau tuner sa-ti faci lista cum doresti.
  • borda borda
    @Gabriel: numerotarea nu are nici o legătură. La UPC canalele sunt deja ordonate în funcție de tematică. Așa este de foarte mulți ani.
  • sgiu sgiu
    mile,si la digi sunt niste canale puse necorespunzător.

    Cât de inițiativa,bine din partea mea,mi-e tot aia
  • mag79 mag79
    O prostie!!!
    Trebuie sa memorez iarasi pozitia canalelor preferatemdoar ptr ca niste indivizi sau trezit dimineata cu fața la cearsaf si decid ptr milioane de telespectatori!!!
    Huuuuuoooooo!!!
  • Gabriel Gabriel
    Poate se renunță și la upc la numerotarea aia stranie.
  • Genius Genius
    Pe analogic si digital cu decoder. Dar la digital cu Digicam.... ? Vor fi tot in ordine alfabetica, doar daca operatorul le trece un numar in fata numelui
  • mile mile
    Veste buna pentru RCS&RDS, greu de crezut ca vor plasa canalele de stiri la sfarsitul grilei. RDS are deja canalele ordonate dupa tematica.

Trimite un comentariu

sus