Skip to main content

Publicaţia PressOne are un nou coordonator editorial, după despărţirea de Mihnea Măruţă. Este fost redactor-şef ProMotor

 
Publicaţia PressOne are un nou coordonator editorial, după despărţirea de Mihnea Măruţă. Este fost redactor-şef ProMotor

PressOne are un nou om la conducere, după despărţirea de Mihnea Măruţă, din primăvară. Este vorba de jurnalistul Adrian Mihalţianu, care va prelua şi o parte din atribuţiile pe care le avea Mihnea Măruţă - cel care a s-a ocupat de site de la începuturi.

Publicitate

Mihălţianu coordonează editorial, din septembrie, întreg site-ul - din postura de director ediorial şi publisher - după cum a declarat el pentru Paginademedia.ro. El s-a alăturat echipei PressOne în octombrie anul trecut şi s-a ocupat de rubrica de Tehnologie.

El va conduce atât redacţia din Bucureşti, cât şi pe cea din Cluj-Napoca. Codruţa Simina coordonează biroul PressOne din Cluj.

Mihălţianu a punctat că nu va fi redactor-şef, dar va prelua o parte din sarcinile pe care le avea Mihnea Măruţă.

Noul post va îngloba şi atribuţiile de publisher.

„Poziţia de redactor-şef este momentan liberă. E greu să înlocuieşti un om ca Mihnea Măruţă”, a spus Mihălţianu pentru Paginademedia.ro.

Reamintim că Mihnea Măruţă a părăsit în această primăvară publicaţia PressOne, pe care o coordona încă de la lansare, în 2015.

Noua direcţie a publicaţiei: Vom pune accent pe jurnalismul de soluţii, dar vom păstra inima PressOne

Noul coordonator PressOne a vorbit, în interviul acordat Paginademedia.ro, şi despre noile direcţii pe care le va avea site-ul.

Jurnaliştii vor accentua zona jurnalismului de soluţii şi vor apărea câteva produse noi, dar nu vor renunţa la partea de jurnalism de investigaţie.

Primul dintre a fost lansat ieri. Este vorba de un podcast cu tematică socială.

„Rămâne inima PressOne, adică importanţa acordată culturii. Totuşi, vom încerca să punem accent pe jurnalismul de soluţii. Căutăm să generăm conversaţii despre starea de fapt a ţării şi despre obiectivele României”, spune Adrian Mihălţianu.

În primul episod de podcast, intitulat „Păcatele femeilor”, jurnalista Ioana Epure spune povestea a două femei din carierul Giuleşti Sârbi, care trăiesc în sărăcie şi beneficiază de ajutorul asociaţiei Pe Stop.

„Vom discuta cu experţi, vom aduna date despre situaţia anumitor comunităţi şi vom prezenta poveşti ale unor oameni care se confruntă cu anumite probleme. Podcastul va aduce partea de poveşti din jurnalismul de soluţii pe care vrem să-l facem.

Vor mai exista şi alte produse audio şi video, care vor fi lansate în curând. Vom produce lucruri care să inspire. Vom avea podcasturi şi pe alte direcţii: cultură, educaţie sau despre cumunităţi locale”, a mai spus Mihălţianu pentru Paginademedia.ro.

Carte de vizită

Adrian Mihălţianu a s-a alăturat proiectului PressOne în octombrie 2018. La vremea respectivă se ocupa de o rubrică de Tehnologie. Anterior, a lucrat la publicaţii auto.

A trecut pe la Promotor, în perioada 2012-2015, unde a fost redactor-şef.

Apoi, din 2015 a scris pentru Drivemag, o revistă auto în limba engleză.

A lucrat şase ani pe cont propriu. A deţinut site-ul drive-test.ro, în perioada 2006-2012.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus