Skip to main content

Grupul Ringier are un nou director

 

cu_sitzend_anrissDe la 1 ianuarie anul viitor, noul CEO al Grupului Ringier AG este Christian Unger (foto). Înainte de Ringier, Unger (41 de ani), a condus compania MIH Internet Europe, o filială a grupului Naspers. Unger îl înlocuieşte pe Martin Werfeli, care a fost ales în Consiliul de Administraţie al Ringier AG. Martin Werfeli (51 de ani) a condus Ringier aproape şase ani. El a decis să se retragă din aria operaţională la sfârşitul anului din motive personale.

Publicitate

Grupul elveţian Ringier deţine în România, printre altele, ziarele Libertatea, Evenimentul zilei şi Compact, săptămânalul economic Capital şi revista Unica. Totodată, Ringier are o participare de 25% în postul TV Kanal D, în care este asociat cu firma turcească Dogan.

NOUL CEO: Succesorul lui Werfeli, Christian Unger şi-a început cariera la Grupul german Bertelsmann. Are 12 ani experienţă în publishing. În 1995, a fost numit Managing Director pentru două edituri de informaţii profesionale din cadrul Bertelsmann. În 2002 a devenit CEO al Bertelsmann China. El a avut o contribuţie substanţială la consolidarea Diviziei de Reviste al Gruner + Jahr, precum şi la dezvoltarea mai multor platforme online. La conducerea Beijing 21st Century Book Chain el a dezvoltat primul lanţ privat de vânzări de cărţi din China. În 2007 Christian Unger a devenit CEO al Tradus plc. cu sediul în Londra şi a condus operaţiunile companiei care deţine mai multe platforme de licitaţii online şi portaluri e-commerce în douăsprezece ţări. Tradus plc. a fost vândută Grupului Naspers în martie 2008.

FOSTUL CEO: Martin Werfeli a intrat în Ringier în 1977 şi a devenit membru al Boardului Executiv în 1996. În martie 2003 Consiliul Director l-a ales CEO. Werfeli va continua să conducă din funcţia de Chairman Boardul Ringier Print Holding AG, fiind direct responsabil de toate activităţile tipografice ale Ringier Elveţia. În viitor, el va fi de asemenea membru al mai multor comitete executive şi al Boardurilor companiilor Ringier, atât din Elveţia, cât şi din alte ţări. Martin Werfeli rămâne consilierul personal al familiei Ringier.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus