Skip to main content

Joburi

 

Rubrica Joburi cuprinde anunţuri de angajare, dar şi cereri, din toate domeniile comunicării, de la presa scrisă, radio, TV, Internet, outdoor la marketing şi agenţii de publicitate, de media şi de PR.

Publicitate

Anunţul se va regăsi atât în secţiunea Joburi, dar şi pe Home-Page, sub forma unei scurte trimiteri.

Dacă aveţi anunţuri de angajare, trimiteţi un mail cu toate informaţiile despre jobul pe care îl aveţi şi vom reveni cu o ofertă, pe adresa:

Opţional, anunţul poate fi făcut şi în afara secţiunii, sub forma unui banner.

ANUNŢURI DE ANGAJARE

Reprezentant Vanzari si Gestionare Clienti (Sales & Customer Manager)

Oferta salariala: 2500 lei + comision

Nivel studii: Absolvent de facultate

Abilitati necesare:

 • Este serios si organizat
 • Are experienta pe vanzari si/sau marketing online
 • Se adapteaza usor si respecta termenele limita

Descrierea companiei 

Descriere job, responsabilităţi şi beneficii

 • Contacteaza lead-uri si potentiali clienti
 • Promoveaza si vinde serviciile companiei
 • Isi creeaza si gestioneaza un portofoliu de clienti

Salariu si Program:

 • Se ofera comision 10% din vanzari si salariu fix – 2500 ron.
 • Cursuri si traininguri de specializare pe marketing online
 • Program normal – 9:00 – 18:00, L-V

Important: pentru a aplica, trebuie sa completezi testul de la acest link

Echipa de la Bucureşti a Europei Libere a trecut printr-un proces de restructurare la finele anului trecut. Rezultatele încep să se vadă atât în privinţa audienţei, dar şi în privinţa prezenţei subiectelor iniţiate de Europa Liberă şi intrate din ce în ce mai frecvent pe agenda editorială a colegilor de breaslă.

„Luna trecută am înregistrat o creştere organică de 31% în privinţa vizitatorilor pe site şi una similară pe FB. Iar tendinţa se menţine.

Aceasta în condiţiile în care nu am investit încă în promovare, iar echipa este mare măsură nouă, în luna ianuarie şi februarie încă făceam angajări şi nu le-am încheiat nici acum”, spune directorul platformei de ştiri romania.europalibera.org, Elena Tănase.

Jurnalista a explicat pentru paginademedia.ro că pe măsură ce proiectul managerial se dezvoltă, apar noi provocări:

„Una din ideile de la care am pornit, alături de coordonatorii de la Praga, a fost că vom investi mult în video.

Aveam în vedere reportaje, documentare video, multe interviuri video. Da, investiţia în video rămâne o prioritate, dar a devenit evident că pariul pe care trebuie să îl câştigăm este axat pe jurnalism multimedia, anume produse simplu de accesat din perspectiva celor care ne urmăresc, dar sofisticate din perspectiva redacţiei.

Aşa că investim nu numai în video, ci şi infografii şi fotografie profesională”.

Este motivul pentru care fotograful profesionist Andreea Tănase s-a alăturat recent redacţiei Europa Liberă. Este fotojurnalistul care a lucrat cu autorităţile române în perioada în care România a deţinut preşedinţia prin rotaţie a Consiliului European.

De altfel, Andreea a părăsit Ministerul de Externe pentru a reveni în jurnalismul mainstream, la Europa Liberă. Imediat după Paşti se va alătura de asemenea echipei un editor multimedia şi rămâne deschisă poziţia de editor social-media.

Apar şi accidente de parcurs, cum a fost plecarea redactorului-şef, Alex Olaru, nu ezită să menţioneze Elena Tănase. După cum au precizat ambele părţi, despărţirea de la începutul lui aprilie s-a produs în termeni amiabili, iar editorii de la Europa Liberă au asumat rapid absenţa redactorului şef. „Colegii mei sunt oameni extraordinari şi jurnalişti dedicaţi.

Am continuat fără să clipim proiectele începute, dar trebuie să le aducem la nivelul următor şi să dezvoltăm altele. Din acest motiv, avem nevoie repede de un nou redactor-şef”, spune Elena Tănase.

Care este profilul redactorului-şef?

În primul rând, să fie un om de echipă. Un jurnalist cu multă experienţă, aflat în acea etapă a carierei sale în care nu (mai) are îndoieli cu privire la propria valoare şi raporturile sale cu ceilalţi şi vrea realmente să se dedice construcţiei şi muncii colegilor săi.

„Misiunea Europei Libere este aceea de promovare a valorilor democratice şi aceasta este condiţia sine qua non a oricărei angajări la Europa Liberă. Dar redactorul-şef şi cu mine suntem oamenii din culise care au unicul rol de a-i ajuta pe colegi să publice cele mai bune subiecte, cele mai aprofundate analize, să aibă la îndemâna tot ce e necesar tehnic.

Editorul este un personaj esenţial în orice redacţie, iar redactorul şef ar fi de dorit să fie un super-editor, cu o viziune creativă asupra întregii redacţii. În plus, simţul umorului este obligatoriu”, spune Elena Tănase.

Nu în ultimul rând, ceea ce ar urma să aducă sistematic pe agenda zilnică a Europei Libere noul redactor şef este o abordare de secol XXI a subiectelor şi a manierei în care sunt livrate.

Oamenii nu au nici timp, nici răbdare pentru articole care nu sunt despre viaţa lor, eventual scrise într-un limbaj superior, dar foarte general.

Dacă jurnaliştii e să facă diferenţa în masa enormă de informaţii în care înoată publicul, crede Elena Tănase, atunci ei trebuie să meargă la ţintă în alegerea subiectelor, dar şi în privinţa modului de comunicare: text, audio, vizual, pe reţele de socializare sau direct pe romania.europalibera.org.

Serviciul Europa Liberă România nu este o redacţie mare. Echipa de la Bucureşti numără mai puţin de 20 de persoane. Ea este însă parte a unei corporaţii media internaţionale, cu 27 de Servicii, începând cu Rusia, Ucraina, Belarus, Ungaria, Bulgaria, Balcani şi continuând cu Afganistan şi Kazahstan.

Finanţat de Senatul Statelor Unite prin Agenţia Statelor Unite pentru Media Globale, Europa Liberă România face parte dintr-un angrenaj puternic cu acces la fluxuri de informaţii din toată lumea, sediul central la Washington şi sediul european la Praga.

Când ai la un click distanţă toate marile agenţii de ştiri internaţionale, iar la capătul unei simple discuţii posibilitatea unor proiecte jurnalistice alături de colegi din Serbia sau Ungaria, plus contribuţia corespondentului de la Bruxelles, este clar că redactorul şef va fi un bun organizator.

Oportunităţile sunt nenumărate, aşteptă să devină articole multimedia, documentare video sau serii de podcast.  

Fişa postului şi înscrierea la concurs posturile de redactor-şef şi cel de editor social-media se pot găsi aici: 

www.rferl.org/jobs
www.rferl.org/jobs/detail

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Am citit anuntul, am citit comentariile... eu nu vad unde se mentioneaza ca e nevoie de redactor sau specialist marketing online. Eu vad un job de vanzari cu salariu fix + comision. La Mega nu se ia 3000 cu program flexibil si nici comision. Iti spun din sursa sigura. Poate pentru cei cu doctorat e salariul asta :)))) Eu ma ocup de HR la o companie de 10 de angajati si am avut multi aplicanti tineri, fara experienta, care incearca sa isi negocieze salariul de la inceput, insa nu au ce sa ofere. Nici macar implicare, nu mai vorbesc despre experienta. Eram dispusi sa negociem salariul dupa cateva luni, dar trebuie sa primim ceva pentru banii astia, ceva mai mult decat lauda de sine. Nu era un job pe vanzari, insa. La vanzari pot obtine mult mai mult din comisioane... care, by the way, nu sunt ciuburi ca la Mc, sunt procente din vanzari... si nu 1%. Pe un job pe vanzari poti obtine lejer 500 de euro comision. Daca nu obtii nici macar atat, inseamna ca nu esti util companiei.
 • 3000 lei are un vanzator la Mega sau la McDonalds cu proram flexibil.....trebuie doar sa stie sa numere banii.
  De tot rasul, halal job, fix de promovare aici avea nevoie:)))
 • Bătaie de joc. In oras de provincie atât un om pe marketing online cat si unul separat pe editare (editor articole) pleaca de la 3000-3500 lei. Așadar costuri de aproximativ 7000 lei pentru 2 angajati la sediul firmei.
  La un job remote ar trebui să fie mai relaxată politica de salarizare pentru ca angajatorul nu mai plătește curent, chirie pe spatiu si altele auxiliare.
 • Experienta ca experienta, insa job description-ul ridica alte probleme: nu numai ca trebuie sa fii redactor, dar e nevoie si de specializare in SEO. Adica 2 in 1, adica un om care face practic 2 joburi, care lucreaza si in ture, inclusiv ture de weekend. Probabil ca ar trebui sa se reinventeze profilul angajatului, nu doar sa aiba experienta, ci sa fie si ceva gen Robokop. Cat despre salariu, ma indoiesc ca e 2 in 1. Deci, pas revista Teo!
 • ha ha ha - Cunoștințe avansate de limba Engleză (citit, scris, vorbit)
  probabil ca sa traduca articolele scrise de alte publicatii internationale si sa le puna in romana pe site cu copy-paste
 • Domnule Jim, cred că într-o anumită măsură atât dumneavoastră cât și dna Doina aveți dreptate. Trebuie acceptați și oamenii fără experiență (eventual în perioade de probă în care sunt plătiți mai puțin până cumulează experiența necesară) și puși să lucreze alături de cei experimentați, altfel n-au de unde să o obțină. Ies la pensie oamenii cu experiență și rămân ”specialiști” mediocrii pentru simplul fapt că n-au fost lăsați să învețe meserie.
 • Dvs, doamna Doina, daca ati avea o firma sa zicem si ati avea nevoie de un instalator-sanitar, de exemplu...ati angaja numai persoane fara experienta?
 • Deadline - February 14, 2016
  expirat de 3 luni , oricum nu au angajat pe nimeni...
 • Peste tot se cere experienta. Dar un lucru nu inteleg, cum se face experienta asta fara sa lucrezi? E o mare problema pentru cine vrea sa lucreze intr-un domeniu pentru care s-a pregatit daca nu i se da sansa sa munceasca si deci sa castige experienta. Triste perspective, trista realitate!

Trimite un comentariu

sus