Skip to main content

Revista presei media – 9 decembrie

 

O serie de publicaţii locale se vor închide anul viitor, în contextul reducerii bugetelor de publicitate cu 15-30%, coroborat cu presiunile din partea Poştei Române, care intenţionează să majoreze semnificativ comisioanele pentru serviciile de distribuţie de presă locală, previzionează Business Standard.

Presa locală în 2009: Scapă cine poate!

Cheltuielile publicitare globale vor scădea cu 0,2% anul viitor, potrivit celor mai noi predicţii ale Group M şi ZenithOptimedia, două dintre marile reţele globale de media buying, scrie HotNews, citând The Guardian. Cheltuielile globale de publicitate vor atinge anul viitor 490,5 miliarde de dolari. În 2009, dar piaţa nu ar trebui să se aştepte la o îmbunătăţire bruscă a situaţiei, aşa cum s-a întâmplat la precedentele cicluri de scădere, din 1991 şi 2001.

Previziunile Group M şi ZenithOptimedia

În contextul apariţiei şi dezvoltării Studiului de Audienţă şi Trafic Internet, serviciul de monitorizare a performanţelor site-urilor trafic.ro pregăteşte o serie de îmbunătăţiri, mai ales la nivelul datelor calitative. Mihai Alexandru Serea, project manager trafic.ro, oferă detalii într-un interviu în Business Standard.
Serea: Publicitatea nu reprezintă o prioritate pentru noi

În prima zi de concurs, la Consiliul Naţional al Audiovizualului s-au prezentat zeci de proiecte pentru posturi de radio, relatează Adevărul. CNA a pus la bătaie peste 39 de frecvenţe pentru radiouri, distribuite în oraşele din ţară.
Toată lumea vrea licenţe pentru radio

CNN lansează o agenţie de presă şi devine primul gigant media din ultimii 20 de ani care vrea să intre într-un domeniu până acum dominat de Associated Press, Reuters şi Agence France Presse, scrie Cotidianul. Serviciul, intitulat CNN Wire, a fost prezentat principalelor ziare din SUA
CNN lansează o agenţie de presă

Compania New York Times intenţionează să împrumute suma de 225 milioane de dolari contra sediului său din Manhattan, pentru a uşura afluxul de lichidităţi deoarece se confruntă cu mari datorii şi profituri în scădere drastică, a relatat cotidianul International Herald Tribune, citat de Jurnalul Naţional.
New York Times se împrumută

În apropierea crizei, un subiect media relaxant în Evenimentul zilei. Andreea Esca şi Andreea Marin sunt printre vedetele care vor primi premii de excelenţă cu ocazia aniversării a zece ani de la apariţia revistei TVmania, în cadrul Galei Premiilor TVmania, care au ajuns la cea de-a opta ediţie. Evenimentul de decernare a distincţiilor va avea loc în această seară.
10 ani cu „TVmania“

Publisherul Tribune, proprietarul ziarelor Chicago Tribune şi Los Angeles Times, ar putea declanşa, în viitorul apropiat, procedura de faliment, potrivit publicaţiei Financial Times, citată de Business Standard. Compania a purtat recent negocieri cu instituţii financiare americane, în vederea renegocierii unei datorii de 12 miliarde dolari (9,4 mld. euro).
Posibil faliment pentru Tribune

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus