Skip to main content

TVR Info, un post doar "ca să fie"

 

TVR a lansat în ultima zi din an un nou canal – TVR Info. Titlul ne poate duce cu gândul la un competitor pentru Realitatea şi Antena 3, dar …realitatea este cu totul alta. Pentru cei care nu au ajuns cu telecomanda încă pe postul TV, am înregistrat câteva secvenţe.

Publicitate

Imaginile sunt surprinse seara, la o oră definită, în principiu, în industria televiziunii, de mare audienţă.

[jwplayer file="/video/tvr_info.flv"]

Ce ne-am face fără imaginile live de la Consiliul Judeţean Braşov?. Cum putem ieşi dimineaţa din casă, dacă nu suntem la curent cu numărul de maşini care au tranzitat Bulevardul Revoluţiei, din Arad. Poate că situaţia din Piaţa Iancului din Bucureşti ţine loc de Buletinul Meteo. Să nu amintesc de utilitatea imaginilor de la Fântâna muzicală din Piteşti sau celor cu şosele din Austria sau Italia.

Aceste imagini domină programul TVR Info şi sunt pe măsura cheltuielilor cu noul canal: câteva mii de euro pe lună.

Iată ce spunea preşedintele TVR când a fost lansat postul:

Alexandru Sassu: "Prin performanţă, calitate şi audienţa programelor, TVR Info îşi propune să fie o sursă independentă şi credibilă de informaţii utilitare diverse."

Dacă aveţi răbdare, citiţi comunicatul de presă al TVR legat de noul proiect:

TVR INFO, premieră pe piaţa audiovizualului românesc, este a doua televiziune de nişă a SRTv, după TVR Cultural, centrată pe difuzarea de informaţii utilitare şi pe transmisii live din trafic. Postul va emite 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. Informaţia va fi transmisă telespectatorilor printr-un sistem performant de grafică, fără prezentatori.

Canal cu acoperire naţională, TVR INFO se adresează unui public activ, din toate categoriile de vârstă, cu ştiri de interes naţional, sportive, informaţii meteo din oră în oră, interviuri şi rubrici precum: info bursier, info bancar, info cultural, revista presei şi auto moto info.

Principalul pilon din grila postului va fi reprezentat de transmisiile live din trafic. Telespectatorii vor putea urmări imagini live din ţară şi din mari oraşe europene. Imaginile live vor fi difuzate 20-30 de minute pe oră, aproximativ jumătate din programul postului fiind unul în direct. În acest sens, TVR INFO are parteneriate cu diferite instituţii ale statului, cum ar fi poliţia şi primăriile, dar şi cu firme private.
Ca serviciu public, TVR INFO, alături de celelalte cinci posturi ale TVR, cu acoperire naţională sau internaţională, (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural şi TVR Internaţional) va contribui la creşterea prestigiului şi audienţei Televiziunii Române, răspunzând unei nevoi fundamentale a omului modern: informarea în timp real.

TVR INFO este preluat de operatorii de cablu în regim „must carry”. Recepţia TVR INFO se face de pe satelitul Eutelsat W2. Frecvenţa de recepţie este 11471MHz.

„TVR INFO face parte din strategia Televiziunii Publice de a servi interesul public, informând telespectatorii 24 din 24 de ore. TVR INFO este un proiect unic dezvoltat de profesionişti din TVR. Prin performanţă, calitate şi audienţa programelor, TVR INFO îşi propune să fie o sursă independentă şi credibilă de informaţii utilitare diverse” declară Preşedintele – Director General al TVR, Alexandru Sassu.

„În urmă cu câteva luni puteam să număr pe degetele de la o mână oamenii care au crezut în TVR INFO. Cantitatea de informaţie utilitară este imensă şi dispersată. Este nevoie de un canal media care să o gestioneze şi să o transmită publicului într-un mod obiectiv şi atractiv. Faptul că Societatea Română de Televiziune reuşeşte să ofere un astfel de serviciu ne consolidează credinţa că ne facem datoria. Cred în TVR INFO din prima clipă. Am şansa să coordonez un colectiv mic, care va deveni mai puternic în fiecare zi. Şi aceasta se va vedea în calitatea programelor,” declară Coordonatorul TVR INFO, Cristina Leorenţ.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • spiderpc spiderpc
    TVR Info a vrut sa fie un fel de Euronews. Oricum, mie imi place sa pier vremea uitandu-ma la el. :D
  • omar omar
    iepurashilor, televiziunea costa. ca sa te bati cu realitatea tv trebuie sa bagi cateva sute de mii pe luna , nu mii. cu cateva mii nu faci nici un ziar de duminica macar.
  • MArinel MArinel
    e cel mai tare din parcare...

    m-am uitat si eu pe el de cateva ori in cateva zile.
    Prost gandit ca programe dar daca ar fi destepti ar iesi ceva fain. Chiar ar putea concura Relitatea sau antena 3.
  • caiusette94 caiusette94
    sincer, mie imi place foarte mult postul asta! :)
  • Tudor Tudor
    Ma asteptam la un post de trafic in stil american, cu survolari din elicopter si alternative pentru soferi... sau la informatii culturale... sau la orice fel de program ceva mai dinamic decit ce se vede acum pe acest canal aberant... Mai reusit a fost experimentul celor de la JurnalOnline, cu autobuzele... pina si paginile .ppt de pe canalele proprii de info ale cablistilor sint mai animate si mai incitante.
  • alk alk
    Ce sa mai spun ca multe dintre "live stream-urile" provin de pe net, din redirectionari de pe pagina Jurnalului National, imaginile purtind si sigla JN. Probabil de la "JeNant".
  • YODA YODA
    Eu nu inteleg rostul acestui post TV mancator de bani de la bugetul de stat. De ce-mi trebuie mie imagini din Brasov.

Trimite un comentariu

sus