Skip to main content

Restructurări la România liberă

 

Ziarul România liberă a început restructurările. Din informaţiile paginademedia.ro, aproximativ 20 de angajaţi ai ziarului vor fi disponibilizaţi (din totalul de aproximativ 80 de angajaţi).

Publicitate

Astăzi, angajaţii au început să fie chemaţi la departamentul Resurse Umane, unde li s-au prezentat cele două variante de încetare a colaborării:

  1. Cu acordul părţilor şi plata a trei salarii compensatorii, începând chiar de mâine
  2. Prin decizie de restructurare (care nu se dă pe loc), ceea ce presune un salariu şi jumătate

Restructurările vin după ce, în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, au fost făcute o serie de evaluări ale redactorilor România liberă. Practic, fiecare a primit un formular în care a notat numărul de articole scrise în perioada august 2008+ianuarie 2009, mărimea articolelor (mari, medii, ştiri) şi poziţia în ziar (prima pagină, interior, trimitere).

"No comment" declara acum câteva zile pentru paginademedia.ro Dan Cristian Turturică, în legătură cu posibile restructurări la ziar. Până la ora publicării articolului, Dan Cristian Turturică nu a putut fi contactat.

Printre cei disponibilizaţi sunt şi şefi de secţie, precum Simona Popescu (politic) şi Ileana Lucaciu (editor Ghid TV). Un alt nume important din conducerea României libere, Lidia Moise, redactor-şef adjunct, este de săptămâna trecută în concediu şi, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, nu se va reîntoarce la ziar. Contactată de paginademedia.ro, Lidia Moise nu a comentat informaţia.

România liberă este al doilea titlu important din presa scrisă care recurge la disponibilizări, după ce, săptămâna trecută, Evenimentul zilei a concediat aproximativ 30 de salariaţi.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • coco coco
    pe de alta parte, o fi ea criza, dar se face curat in media. raman doar business-urile serioase, care FAC PRESA. Oricum RL e un titlu vechi, serios, sper sa nu dispara.
  • coco coco
    ce se intampla cu cea de Ardeal-Banat?
  • ROBERT HORVATH USA ROBERT HORVATH USA
    DOMNULE TURTURICA TE ROG SA NU MAI CENZUREZI MATERIALELE
    LUI ROBERT HORVATH. CU RESPECT. DORU TANJEALA.
  • Mircea Popescu Mircea Popescu
    Disponibilizarea Ciuc, inca una si ma duc.
  • geo geo
    mai intii au murit unele redactii locale. vezi subredactia de la braila care a fost inchisa iar cine mai era pe acolo trimis acasa, de ceva vreme!
  • claudiu p claudiu p
    revin... confirm stirea lui Petrisor legata de Romania Libera. Nu e minciuna. Am cunostinte care azi au fost puse pe liber. Cat de curand Romania Libera se va scufunda iremediabil pentru patroni. Si era de asteptat... de cand a venit actuala formula, se citeste in publicitatea lor cat de "bine" stau...
  • claudiu p claudiu p
    petrisor, la Romania Libera, restructurarile au inceput de multa vreme. La acel ziar, care mai scoate doar fruntea(sigla ziarului) din groapa sunt mai multi directori decat reporteri... au dat afara oameni vechi, valorosi si vor continua, pentru ca in formula actuala nu au cum sa dea randament. si turturica stie... pe cumetrii si pile si fite de vedeta nu ai cum sa scoti profit
  • Iulius Iulius
    pcs my friend, crezi ca e de glumit cu d-astea?
  • pcs pcs
    ce mai pacaleala de 1 aprilie!
    bine ca nu spui ca vine sir alex ferguson antrenor in locul lui piturca!

Trimite un comentariu

sus