Skip to main content

PoveŞtirile Media: EXCLUSIV - Cum a ratat Dogan ocazia să fie acţionar la Realitatea TV

 

begum-dogan-cotidianul45 de minute! Doar trei sferturi de oră au despărţit-o pe Begum Dogan (foto), fata magnatului turc Dogan, de ocazia de a negocia intrarea în acţionariatul Realitatea TV.

Publicitate

Fiica magnatului a întârziat la întâlnirea cu Liviu Luca, preşedintele consiliului de administraţie al Realitatea TV. Când a ajuns, era deja prea târziu: “Ce vrei tu, avem noi! Timpul a expirat. Pa!”, a scurtat-o Luca.

Episodul se petrecea în urmă cu aproape trei ani şi reiese din câteva documente intrate în posesia paginademedia.ro. Dogan tatona pe atunci piaţa românească şi avea să lanseze, la începutul lui 2007, postul Kanal D, în parteneriat cu grupul elveţian Ringier.

Conform unei Note de interceptare din “Dosarul Stantchev”, obţinută de paginademedia.ro, bulgarul acuzat de spionaj îi povesteşte unei doamne întâlnirea Liviu Luca-Begum Dogan:

Paginademedia.ro prezintă în exclusivitate extrasul din interceptarea făcută de serviciile secrete. Dialogul a avut loc la 22 septembrie 2006:

Stamen Stantchev: Am avut o întâlnire cu fata lui Dogan. Or să deschidă un post de televiziune. Am avut întâlnire cu fata proprietarului. I-am făcut cunoştinţă cu Nic. Mi-a propus să lucrez pentru ea. Cred că ţi-am spus că miercuri s-a întâlnit cu Luca.

O doamnă: Ce vârstă are ea?
Stamen Stantchev: 28 de ani. Nu are niciun fel de experienţă. Deci s-a întâlnit cu ea în Hilton şi a întârziat 45 de minute. Îl ştii pe Luca. A zis: Ce vrei tu avem noi. A rămas şocată. Şi Luca: A expirat timpul. Pa!

O doamnă: Pe bune?
Stamen Stantchev: Da. Cred că e bun. Mie îmi place. Nu poţi să suni? Întârzii 45 de minute şi vrei să cumperi Realitatea? A vrut, dar nu a mers din cauza asta.

Liviu Luca îşi aminteşte întâlnirea şi o confirmă, însă e reţinut în detalii şi nu vorbeşte, "pentru că nu este corect", despre scurta întrevedere şi nici despre motivul pentru care s-a încheiat brusc:

A fost o întâlnire cu o doamnă, nu pot să vă spun nimic, nu ar fi corect din partea mea”, spune în exclusivitate pentru paginademedia.ro preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea TV.

Avea Realitatea intenţii clare de a vinde staţia TV? Liviu Luca, în exclusivitate pentru paginademedia.ro:

„De vândut nu am fi vândut niciodată Realitatea TV, dar era interesantă o intrare în acţionariat a grupului Dogan. Vorbim totuşi de un trust de presă foarte puternic, de miliarde de dolari. La vremea respectivă, noi eram încă nişte pigmei.”

FOTO: Money Express

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cookie, scrie asta chiar în primul paragraf:
    "Doar trei sferturi de oră au despărţit-o pe Begum Dogan, fata magnatului turc Dogan, de ocazia de a negocia intrarea în acţionariatul Realitatea TV."
    Nu ştiu ce consideri tu prin titlu tabloid.
  • nu stiu daca e potrivit titlul. mai degraba turcoaia a ratat o intilnire. dar de aici si pina la titlul tabloid... cale lunga, pe care autorul nu vrea s-o strabata la pas.

Trimite un comentariu

sus