Skip to main content

CNA urmează decizia Guvernului: concursurile interactive nu se mai difuzează!

 

La o săptămână de la decizia Guvernului şi după trei ani în care a permis concursurile interactive, CNA a luat act de interzicerea Păcălelilor TV. Codul de reglementare a conţinutului audiovizual se va modifica şi va scoate articolele care permit concursurile interactive..

Publicitate

Din ordonanţă: “Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă (…) organizarea de jocuri-concurs cu câştiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicaţie, televiziune sau radio prin care se condiţionează obţinerea unor avantaje materiale ca rezultat al răspunsurilor formulate la întrebări de cultură generală, inteligenţă sau perspicacitate şi care presupun o taxă de participare.”

În urmă cu o săptămână, după cum paginademedia.ro a anunţat în premieră, AICI, Guvernul a scos concursurile interactive în afara legii, printr-o ordonanţă de urgenţă.

CNA va scoate din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual articolele care permiteau concursurile interactive, pentru a se alinia la Ordonanţa Guvernului.

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

“Vom abroga din cod prevederile care vin în contradicţie cu ordonanţa.”

Ioan Onisei, vicepreşedinte:

„Este un act normativ cu valoare de lege şi îl vom respecta”.

Paginademedia.ro a atras atenţia în repetate rânduri asupra Păcălelilor TV, dar concursurile interactive au fost privite cu prea multă îngăduiţă de către CNA.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus