Skip to main content

Ce au în comun Ursus şi ambiţia? Noua reclamă are un nou concept de comunicare

 

Un spot aspiraţional, de un minut, fără grupuri de prieteni, fără veselia dintr-un bar, fără simboluri legate de Naţionala de fotbal, pe care o sponsorizează. De ce? Pentru că ultima reclamă Ursus vrea “să întărească imaginea de bere premium”.

Publicitate

Carmen Andronache a stat de vorbă cu Robert Tiderle, creativul de la agenţia Papaya Advertising, care a realizat spotul.

Tiderle: „este o nouă poziţionare, o nouă platformă de comunicare, o nouă platformă creativă”.

Înainte de interviu, reclama:

Spotul ambiţios al lui Ursus

Iată şi interviul cu Robert Tiderle:

robert-tiderle1Carmen Andronache, paginademedia.ro: Cum v-a venit ideea să asociaţi conceptul ambiţiei cu berea, având în vedere faptul că până acum nu prea s-au făcut astfel de asocieri pe piaţa de bere din România?
Robert Tiderle: În primul rând am încercat să ne diferenţiem faţă de ce se întâmplă pe piaţa româmească de bere în acest moment şi anume prietenii care beau bere şi se uită la fotbal. Toate berile comunică acest lucru, motiv pentru care am zis să schimbăm ceva. Singura bere din România poate că merită mai mult de atât. Brandul Ursus merită mai mult de atât!

Ursus este sponsorul principal al echipei naţionale de fotbal a României. De ce, în această reclamă, nu se mai comunică acest lucru şi care este legătura cu "ambiţia"?
Ursus este în continuare sponsorul principal al echipei naţionale de fotbal, însă conceptul ambiţiei ar fi bine ca la un moment dat să apară alăturat şi echipei naţionale de fotbal. Nu se bat cap în cap. Fotbalul şi ambiţia merg cap la cap, mai puţin în România, dar poate o să funcţioneze şi asta.

Care este targetul acestei reclame?
Discutăm de un target tânăr, urban, bărbaţi bineînţeles, premium, care au o preferinţă pentru branduri serioase, branduri, deci oameni care se îmbracă de la nişte magazine unde brand-ul spune ceva.

Ursus este poziţionat în piaţa de bere ca o bere premium şi chestia asta se întâmplă de cel puţin de 2-3 ani, nu ştiu să vă spun exact. Discutăm acum de ceea ce a comunicat, de preţ, packaging şi prezenţă în piaţă. E foarte clar că e o bere premium şi din câte ştiu eu este liderul de piaţă în segmentul premium al berilor. Este singura bere românească care este comparabilă din punct de vedere calitate-imagine cu brandurile internaţionale premium.

Vor urma şi alte reclame din această categorie , se poate vorbi de o campanie?
Nu pot să vă spun chestia asta. Da, este o nouă platformă creativă la baza căreia stă ambiţia şi tot ce decurge de aici, ce înseamnă ambiţie în general, ce înseamnă ambiţie pentru fiecare. Nu este un one project, este o nouă poziţionare, o nouă platformă de comunicare, o nouă platformă creativă.

Care este obiectivul reclamei?
Să repoziţioneze brandul pe această nouă platformă şi să întărească imaginea de bere premium.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragosh F Dragosh F
    ambitia la papaya se rezuma la ambitia de a copia un spot mercedes si a-l vinde la ursus. halal
  • Flaviu Flaviu
    George

    iertare sefu, dar n-am fost atent
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Flaviu, păi n-am dat eu link-ul mai sus? Fii şi tu mai atent.
  • Flaviu Flaviu
    hai sa va propun un joc:) ce asemanare gasiti intre acest spot si Mercedes " Ambition"?

    http://www.youtube.com/watch?v=-RhDuNIQP10
  • dragos dragos
    Slaba comunicare de data asta.
    Mesaj fad.
    Din fericire pt. ei nu-mi influenteaza totusi placerea de a o consuma:))
  • radu radu
    Foarte tare!George Hari Popescu a gasit izvorul (de inspiratie) Ursus . E pe Youtube , in rezervorul unui mertz!
    Da' ce-o fi fost in capul baietilor alora care au in cont mertzanele sa puna ei masina doar la final...pun pariu pe o papaya ca daca era facut la noi clipu' in primul cadru tipul scotea cartea cu poza fix din torpedoul noului GL.
    Oricum,tare asemanarea,mai bine luau v.o.-ul de la ei ca ala de pe clipu' romanesc a baut berea rece si ii cade vocea pe la mijlocul povestii.Cre' si io,atata copy intr-o reclama mai gasesti doar la avertismentele medicale.
  • Alexandru Alexandru
    O mizerie totala de reclama, cineva si-a facut de cap cu efectele si conceptul de a bea bere pentru ca este buna, ca iti creeaza o stare de bine s-a dus pe apa aia de o folosesc ei.
  • ionut ionut
    Personal pe mine aceste reclame SF nu ma atrag la consum.A fost si reclama la Borsec cu cei doi tineri care alearga prin padure,fas,nu ma determinat s aimi potolesc setea.Ced ca reclamele nu ar trebuii exagerate si inspirate de SF.De aceia consum Tuborg.Au un stil ca si viata mea.Bine facut spotul dar cred ca fara impact.
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Mie îmi place asta de mai jos, că apar şi poza în carte, şi bărbatul nebărbierit, şi angoasa şi drumul şi apa etc...

    http://www.youtube.com/watch?v=QHbIupLPpk0
  • ovidiu ovidiu
    Se pare Ca Creativii au baut mai mult Johnnie Walker decat bere Ursus. Nu inteleg asemanarea cu acest spot.
    http://www.youtube.com/watch?v=6tZTojhZJ98&feature=player_embedded
  • Laurentiu Laurentiu
    pai normal ca au recurs la un alt concept, ca ziceau si ei ca fac treaba cu nationala, dar... numai imagine nu le-au facut.
  • Rene Rene
    repozitionarea nu se face asa, brusc. Exista niste etape prin care tre' sa treci. Nu vii cu 2 platforme noi de comunicare, radical diferite, in acelasi an... sa fim seriosi, nu faci decat sa bulversezi. Ursus este un brand cu un potential atat de mare.. pacat ca nu stiu ce sa faca cu el.
    iar executia e usor apocaliptica si mult prea incarcata.. foarte greoi totul. ca sa se incheie cu un packshot de bere...
    Plus ca mi se pare inadmisibil ca dupa ce ai repozitionat brand-ul sa tot repeti "nu stiu sa va spun exact"(de cand e premium) sau "din cate stiu eu e lider de piata".. Adica, faci revolutie in brand, dar tu nu prea stii date de piata si de istoric al brand-ului? Cam mult neprofesionalism...
  • radu radu
    ok.deci marketingul a ajuns la concluzia ca asocierea cu nationala e paguboasa.Ca pot sa fie ei si 2 de mutu,unul bun si unul rau,ca tot nu nimereste niciunul panza de paianjen de la vinclu.AIA ERA o directie creativa,pacat de contextul trist din iarba.
    So,where do we go ?Pe langa faptul ca mi se pare grosier un tip care bea bere in biblioteca,aglomerarea de efecte speciale si clue-ul de final tras rau de par (vezi o versiune reusita - butoiul cu bere care se intoarce in timp) nu garanteaza emotia unei povesti care sa fie catchy pentru publicul premium.Singurul plus din punctul meu de vedere - ca nu apare produsul prea mult,desi plasarea lui in biblioteca e mai nefericita decat o aparitie logo pe tot spotul:)
    directia asta subtire cu ambitia imi aminteste de un clip tuborg vazut prin 95-96 pe italia uno
    un tip middle age,nebarbierit,neingrijit,
    pe un fotoliu intr-o camera fara mobilier.
    copy:
    nevasta m-a parasit
    m-au dat afara de la serviciu
    copiii nu mai vor sa ma vada.
    dati-mi un tuborg sa-mi reincep viata.
    sic(!)asta directie creativa...
    ambitie,nene...

Trimite un comentariu

sus