Skip to main content

Din prea multă publicitate: 60.000 de lei amendă pentru Prima TV, Antena 1 şi Kanal D

 

Posturile de televiziune recidivează în depăşirea spaţiului de publicitate. Amenzile primite lunile trecute de Prima TV, Kanal D şi Antena 1 nu au oprit difuzarea reclamelor peste limita legală (care este de 12 minute pe oră).

Publicitate

Împreună, amenzile date astăzi celor trei canale însumează 60.000 de lei. Cea mai mare a fost luată de Prima TV: 30.000 de lei. Antena 1 a încasat 20.000 de lei, iar Kanal D – 10.000.

Prima TV a fost, de altfel, recordmenul „supradozelor” de publicitate în intervalul 15-22 octombrie. Într-o singură săptămână din octombrie, a depăşit de 16 ori, cu peste trei minute, calupul de reclame admis de lege. În 12 cazuri, depăşirile au fost de peste două minute. Odată, pauza de reclame a fost cu peste şapte minute mai lungă decât este permis!

Antena 1 a avut 12 depăşiri de peste două minute, trei de trei minute şi şapte de unu-două minute. Cea mai lungă prelungire a publicităţii în intervalul analizat a fost de cinci minute.

În ceea ce priveşte Kanal D, postul Dogan a sărit de şapte ori, cu peste trei minute, de spaţiul de publicitate legal. În 12 cazuri, depăşirile au fost de peste două minute

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus