Skip to main content

Revista presei media – 23 noiembrie

 

Publicitate

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a cerut în mod oficial producătorilor Top Gear să “repare” afirmaţiile jignitoare pe care le-au făcut la adresa României, ca urmare a filmărilor efectuate în ţara noastră şi difuzate în urmă cu o săptămână de BBC, scriu Evenimentul zilei, Adevărul şi Business Standard.

Ce au făcut Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond:

  • Clarkson şi-a pus pe cap o pălărie şi a afirmat că intră “în ţara lui Borat”. “Port această pălărie pentru ca ţiganii să creadă că sunt unul de-ai lor. Am auzit că pot fi violenţi dacă nu le place cum arăţi”.
  • În timp ce se spăla pe faţă, Clarkson a spus că se răcoreşte cu “apă comunistă rece şi revigorantă”.
  • Ne aşteptam să fie ţara unde vacile se plimbă pe stradă, iar oamenii aruncă cu pietre în ţigani”.

bogdan-chirieac-si-srs-evz5Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac au declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu consideră Clubul Român de Presă (CRP) ca fiind un organism suficient de reprezentativ pentru a retrage calitatea de jurnalist unui jurnalist, informează agenţia Mediafax, citată de HotNews. Săptămâna trecută, Comisia Media pentru deontologie, organism din care fac parte reprezentanţi ai CRP şi ai Asociaţiei Jurnaliştilor Români, a stabilitRoşca Stănescu şi Bogdan Chirieac au încălcat regulile meseriei şi nu mai pot fi numiţi jurnalişti. (Foto: EVZ)
Sorin Roşca Stănescu: Nu cred că CRP e destul de reprezentativ ca să retragă cuiva calitatea de jurnalist

CNA a amendat, duminică, posturile Antena 3 şi Realitatea TV, precum şi o televiziune locală, pentru încălcarea reglementărilor privind campania electorală în audiovizual. Campania electorală s-a încheiat, oficial, ieri, la ora 07.00. Acesta este şi unul dintre motivele întrunirii CNA de duminică. Antena 3 a primit o amendă de 7.500 de lei, iar Realitatea TV - o amendă de 5.000 de lei, sancţiunile putând creşte dacă posturile vor continua să încalce reglementările în vigoare, informează HotNews, Evenimentul Zilei şi Financiarul.
HotNews: CNA amendează Antena 3, Realitatea TV şi un post local pentru încălcarea regulilor privind reflectarea alegerilor în audiovizual
EVZ: Bendeac a continuat campania electorală la Antena 1
Financiarul: Amendă de 10.000 lei pentru un interviu a lui Băsescu, difuzat în afara campaniei

stefan-stroe-iaa1Ştefan Stroe, care a anunţat joi, în cadrul conferinţei Marketing 360, că a părăsit postul de director de strategic planning la agenţia Grey pentru a-şi continua activitatea pe cont propriu, spune că "independenţa nu mă va mai pune în postura de a alege între a fi un post-raţionalizator al ego-urilor creative sau a deveni un cercetator de marketing introvertit". Ştefan Stroe a raspuns întrebarilor webPR.ro-HotNews.ro pe tema deciziei sale de a continua ca independent, dupa nouă ani de muncă în agenţii.
Ştefan Stroe, ex-Grey: Independenţa elimină filtrele opacizante ale unei agenţii convenţionale

Piaţa de publicitate a ziarelor americane şi-a diminuat uşor declinul în al treilea trimestru al acestui an, la un minus de 28%, tendinţă considerată de specialiştii din Statele Unite optimistă şi pentru restul anului. Scăderea încasărilor din publicitatea online s-a adâncit însă faţă de prima jumătate a anului, la 17%, potrivit paidcontent.org, citat de Business Standard.
Ziarele americane pierd tot mai mulţi bani din online

Companiile News Corp, Time Warner şi Qualia Capital sunt interesate de achiziţia studioului hollywoodian de film Metro Goldwyn Mayer (MGM), proprietarul francizei James Bond. De asemenea, şi Sony ar putea fi interesat de o parte a studiourilor MGM, potrivit Bloomberg, citat de Financiarul.
MGM, curtată de News Corp, Time Warner şi Qualia Capital

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • m1ha1 m1ha1
    Sorin Roşca Stănescu va spune că nici pozele nu sunt destul de reprezentative, ca nu e hoț și nici mincinos.

    Oameni fără caracter !

Trimite un comentariu

sus