Skip to main content

24 Fun, Tabu şi Superbebe au semnat "ruperea" de Caţavencu

 

ACTUALIZARE: Şi Superbebe şi-a schimbat proprietarul. Aseară, Tana Pazara a semnat cu Realitatea Caţavencu preluarea 100% a titlului. Conform informaţiilor paginademedia.ro, preţul de preluare se situează undeva la peste 100.000 de euro. Contactată de paginademedia.ro, Tana Pazara a confirmat semnarea contractului, dar nu a comentat suma de cumpărare.

Publicitate

Revistele 24 Fun şi Tabu au trecut, oficial, la noii proprietari. Reţeaua de ghiduri 24Fun a fost preluată de o companie deţinută în mod egal de Alex Săndulescu şi Sorin Vulpe, iar lunarul de femei Tabu a fost cumpărat de DBV Mediahouse (Brânduşa Vlanga).

Sumele de cumpărare se ridică, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, la aproximativ 100.000 de euro în cazul Tabu şi la peste 400.000 de euro pentru reţeaua de ghiduri 24Fun.

Ce vor face în continuare noii publisheri? Brânduşa Vlanga va fi mai atentă la costuri. Alex Săndulescu spune că are în plan noi ediţii, în vară.

Iată ce spun ei, detaliat:

brandusa-vlangaRevista Tabu a fost primul titlu care a semnat cu Realitatea Caţavencu, încă de vineri. A fost preluat de DBV Mediahouse, regia de publicitate deţinută de Brânduşa Vlanga. Preţul: în jur de 100.000 de euro.

Contactată de paginademedia.ro, Brânduşa Vlanga nu a comentat suma de preluare. Este optimistă în legătură cu viitorul revistei şi spune că va fi mai atentă la costuri.

Brânduşa Vlanga, pentru paginademedia.ro:

“Cred că printre primele probleme pe care le voi rezolva va fi costul de tipar. Vom încerca să negociem cu tipografia, fără a face rabat de la calitate.”

Echipa Tabu are acum 16 oameni, care vor fi păstraţi.

Brânduşa Vlanga:

“Va fi o reducere de costuri, dar nu ştiu până unde vom ajunge. Intenţia mea este să nu renunţ la niciun angajat.”

Noul proprietar al Tabu speră să ajungă la break even (zero pe zero) la sfârşitul anului. Cum?

“La acelaşi nivel al încasărilor de anul trecut şi al vânzărilor la tarabă, vom avea un an pe break even. În Realitatea Caţavencu, pierderile proveneau din costuri indirecte alocte Tabu “mulţumită” apartenenţei la grup.”

Sursa foto Brânduşa Vlanga: Wall-Street

Alex Săndulescu: Îmi voi face treaba ca şi până acum

alex-sandulescuReţeaua 24Fun a fost cumpărată de la Realitatea Caţavencu prin firma Mediamov, deţinută în mod egal de Alex Săndulescu (fondatorul 24Fun) şi de către Sorin Vulpe.

Alex Săndulescu:

„Îmi voi face treaba ca şi până acum. E un brand puternic, de notorietate, iar piaţa de publicitate îl cunoaşte”.

Este strict confidenţial”, declară Alex Săndulescu în legătură cu preţul plătit, fără a comenta cifra avansată de paginademedia.ro.

Săndulescu anunţă, din iunie, încă două edţii locale, alături de cele 10 existente şi spune că 24Funva deveni profitabil în doi ani de zile.”

Noul proprietar al 24Fun regretă ieşirea din grupul Realitatea Caţavencu:

„Regret despărţirea de Sorin Ovidiu Vîntu şi de Sergiu Toader. Dacă ar fi fost decizia mea, aş fi rămas alături de ei. Sunt doi oameni de la care am avut de învăţat şi care m-au sprijinit permanent.”

Citeşte şi:

PRECIZARE: Vă rog să vă asumaţi identitatea reală pentru comentariile la acest articol. Comentariile neasumate nu vor fi editate.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    @ioan avram. Practica ne invata ca cei de pe blog pot fi adusi in print. De curand, un o gasca de blogări francezi a comis-o. Publicatia se numeste "Bakchich" si pentru ca este de... puncte, puncte... satira politica si-a asumat concurenta a doi super-grei: "Le Chanard Enchaîné" si "Charlie Hebdo". Deci se poate.
    In legatura cu "catavencii" trebuie sa fac o precizare. Nu toti au visat sa fie magnati - din cei noua ziaristi-actionari, "senatorii", numai vreo doi-trei care detineau si decizia. "Viermii", adica ne-actionarii viseaza si acum sa mai ramana macar ziaristi. Macar o vreme...
  • ioan avram ioan avram
    @razvan cucui. Continui observatia Dvs. Multi s-au refugit in blog-uri(de calitate !) castigandu-si traiul din altele.Probleme este daca si cei de pe blog pot fi adusi ,intr-un fel ,intr-un produs media mai vizibil si vandabil. Am citit odata pe blog-ul dvs (descoperit intimplator ) o "istorie a moravurilor" cu si despre presa, bine scrisa, dar care lasa un gust amar( a fost odata... "Catavencu" si dorinta de a se crede magnati in domeniu, esuata mai apoi .... in "Realitatea ").
    Revenind la patronii de presa eu nu pot decit sa le tin pumnii. Mai ales celor ce provin din interior (sant oameni de presa ) si care pe langa ca scriu bine au si cunostintele necesare (marketing, management ) de a sustine o astfel de afacere.
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    @costin avramescu. Mi-au mai venit idei. Eu as pune si 5€ pentru commenturi asumate ce contin atacuri la persoana si 10€ pentru cele neasumate. Bpt decembrie 2009 s-au distribuit 58.500 exemplare si ieri erau retururi la Tutun si Ziare de 12%. Chiar daca mai apar intarziati am vandut peste 50.000.
    @ioan avram. Am citit, aveti dreptate. Ziaristii "de internet", comozi, mana in mana cu patronii/sefii, parcimoniosi cand vine vorba de costuri si de "palmasi", au pus presa pe butuci. "Ziaristii de internet" nu au putut face fata concurentei blogărilor, mult mai abili si in mediul lor natural.
  • ioan avram ioan avram
    1. Doresc succes celor ce au preluat revistele.
    Supravietuirea este grea si probabil ar trebui plecat de la calitatea acestor produse, publicul tinta,posibilitatea de a atrage publicitate etc. Mai este o cauza si ea nu priveste neaparat conducatorii acestor reviste. Nu ma intind ,trimit la:http://ioanavram.wordpress.com/2010/01/28/trist/
    2. Apreciez ideea comentarilor asumate. Da un aer mai respirabil acestor forum-uri!
  • costin avramescu costin avramescu
    dle obae mi se pare f. Tare ideea d-lui cucui. Btw: ce tiraj au aceste titluri ? Cat mai trage b 24 fun ?
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    @petrisor, uite o idee de business. Pune taxa (sms cu suprataxa) pentru cine vrea sa primeasca pe mail si "comentariile neasumate". Eu as da 10 eurocenti pe bucata. La 10 bucati iti iei un euro. Si mai sunt cel putin 100 de curiosi ca mine! Nu e bine 100 de coco profit pe post, dupa comisioane? Banu' tau!
    P.S. De Bpt ce se mai aude? :)
    P.P.S. Uite, Sandi, cum imi apare mie sigla. Si am un singur IP in casa. (IP-ul nu are legatura cu Ip, Trasnea si Moisei, la care sunt solidar cu voi)
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Pentru cei care comenteaza, va rog sa respectaţi precizarea: comentariile trebuie să fie asumate.
  • vasilica vasilica
    @anca. esti nedreapta cu Sorin Vulpe. Printul lui Vantu nu l-a pus doar el pe butuci. L-a ajutat mult si tovarasul lui, Doru Buscu. Mai au Catavencu si gata! Si-au indeplinit misiunea.
    @george. neaparat o ia si pe Mireluta cu ai ei 40 de subordonati. O ia si pe Alinuta ca sa-i faca marketingul.
    @Sandele, ai multe guri de hranit, tata! Trebuie sa mai maresti si tu rate-cardul, ca au si oamenii astia un standard, ce dracu'!
  • ioana ioana
    Nici noi nu intelegem multe dar miscarile de acum nu au logica doar aparent. Vulpe e omul potrivit ca sa distruga si 24fun. Sau poate Sandi are nevoie de un expert pe radio? Domnu 'Vantu, matale nu-ti dai seama inca de impostorul Vulpe?
  • george george
    Cu 24fun.ro ce se aude? L-a luat tot Sandulescu? Sau a ramas in grup? Nu-l inteleg de ce s-a asociat cu Vulpe. Vulpe care a tocat banii lui Vantu din faliment in faliment. Sorin Vulpe cel care si-a "gadilat" toti partenerii pe unde a fost. Vulpe care se face ca munceste si cu toate acestea nu-l vede nimeni pe la birou.
    Sandi, nu o iei si pe Dragnea cu tine?! Ca sa aiba Vulpe cu cine sa te "ajute" la cifre...
  • anca anca
    Normal ca Alex Sandulescu regreta despartirea de Vantu si Toader.
    Cine se "aseamana" se aduna. Nu m-ar mira ca Sandi sa se suceasca in cateva luni ... Cu 24 Fun la Chisinau !!!
    Macar Vantu are stil spre diferenta de noul partener Vulpe. Atentie Sandi! Vulpe a pus pe butuci printul lui Vantu ...

Trimite un comentariu

sus