Skip to main content

Ce economii poate aduce tăierea fiselor de cafea? Studiu de caz: Ringier România

 

automat-cafeaRingier România nu mai distribuie fise de cafea angajaţilor. Jurnaliştii trebuie să scoată din buzunar, acum, 7.000 sau 10.000 de lei pentru o cafea. E de râs?

Publicitate

Ce economii s-ar face printr-o astfel de mişcare? Paginademedia.ro a calculat cât ar aduce această decizie, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

În spatele unei măsuri aparent hilare este un calcul cât se poate de economic: doar prin tăierea fiselor, poate fi susţinută timp de un an o redacţie de câţiva oameni, cum e cea a unei reviste, de exemplu. O măsură similară a fost luată de Adevărul Holding în urmă cu câteva luni.

Iată şi calculul Paginademedia.ro, în cifre:

Lunar, fiecare angajat al Ringier primea aproximativ 40 de fise. La cei 600-650 de angajaţi ai companiei, înseamnă peste 20.000 de fise, în fiecare lună.

Ţinând cont că o cafea costă 7.000 sau 10.000 de lei, rezultă în jur de 200 de milioane de lei pe lună. Pe an, economia se ridică la peste 2 miliarde de lei vechi.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zoco zoco
    2018 - Zoso m-a trimis aici https://www.zoso.ro/cum-se-descurca-ziaristii-plecati-in-online/
  • Robert Robert
    Nu trebuie sa uitam ca sunt 3 feluri de oameni cu fise:

    a)cei care le beau pe toate si eventual se mai imprumata de fise si de la ceilalti;

    b)cei care beau cand si cand - consum undeva la 15-20 de fise din 40;

    c)cei care nu beau deloc - consuma 5-10 fise imprumutandu-i pe cei care beau de sting.

    cred ca in realitatea economia e undeva la 1 miliard de lei vechi pe luna si nu 2.

    PS: sa nu uitam ca pretul de achizitie al unei cafele nu era de 7.000-10.000 lei vechi, cumparand angro cred ca pretul era mult mai mic, undeva la 2.000 lei vechi pe o cafea, plus curent si apa se ajunge la 3.000 lei vechi cafeaua.

    si uite cum scot ei vreo 500 de milioane profit pe luna pe spatele angajatilor insetati de cafea.
  • avatar avatar
    ce multa cafea beau astia de la ringier :)
  • neagrigore neagrigore
    tare imi e teama ca paul si mihai au dreptate, chiar daca nu impartasesc intru totul metoda ...
  • edy edy
    Chiar esti departe de realitate cu calculele.Am o cunostiinta apropiata care cu asa ceva se ocupa.Este distribuitor de tonomate de cafea.El i-a 1000 de lei pentru o masura adica o cafea !!! Ce pun in plus cei care vind fise este treaba lor!!!La un volum atat de mare este posibil ca pretul de achizitie sa fie chiar mai mic.Macar accepta ca te-ai inselat.Trebuia sa iti dai seama ca nu poate cineva sa cumepre cu 10.000 o cafea la un asemena volum.
  • Dana B. Dana B.
    Cand lucram la Publimedia, angajatii aveau gratis doar apa, iar de mancat isi lua fiecare pe birou pentru ca bucataria era atat de mare incat sa stea 3 oameni la coada la dozatorul de apa. Atunci cand s-a simtit miros de criza, la inceputul lui 2009, ne-au taiat sapunul de la baie, iar dozatoarele de apa de la fiecare etaj au disparut, fiind inlocuite cu unul singur, plasat la etajul intermediar:).
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Datele sunt corecte, iar estimarea este foarte aproape de adevăr. Cei care citesc Paginademedia.ro ştiu că nu mă hazardez în estimări fără acoperire.
  • abdulah abdulah
    Prietene...ai date cam vechi privind nr angajatilor si nr fiselor alocate per angajat...deci nici sumele nu sunt corecte, dar adevarat ca se face o economie destul de mare cu renuntarea la ele...eu personal le-as fi scos din start de la 01 ianuarie 2009
  • je je
    De fapt e vorba de o fisa de angajat pe zi lucratoare, adica vreo 20 de fise lunar. La 600 angajati rezulta 12.000 fise pe care nu le plateste la valoarea integrala. Cel mult la jumatate. Deci economia e de maxim 6000 lei / luna. Esti pe langa subiect.
  • Mihai - Grecia Mihai - Grecia
    Stai prost cu calculul financiar.
    Automatele de cafea sunt oferite de alte firme. Care au un profit x% din cafeaua respectiva. Deci calculul economiei facute nu se face la valoarea de vanzare ipotetica a cafelei catre angajat ci la valoarea de intrare. Care in cazul cafelelor poate fi si la 10% din valoare de vanzare. Adica fix 1.000 lei. Asa ca economia de 20 milioane vechi pe luna este de tot spanacul la un holding ca Adevarul.
  • al_core al_core
    ce naiba o tot ţii cu leii ăştia vechi?
  • paul S paul S
    Mari fraieri astia de la Ringier!

    Fraieri cu F mare!

    Eu, sa fiu manager acolo, le-as fi dat timp de o luna 120 de fise in loc de 40.

    Iar apoi, cand "taiam" cafeaua faceam o economie de 6 miliarde!

    Sau, daca le dadeam timp de o luna 400 de fise, pai atunci faceam o economie de 20 de miliarde anual!!!

    Cat premiul de superbingo!

    E totusi o stiinta si managementul asta!
    Nu-i chiar asa pentru oricine.

    Un an plin de veselie va doresc!
  • Magus Magus
    O chestie asemanatoare am citit despre nu-stiu-ce companie aeriana care a redus numarul de alune oferite pasagerilor. Si acolo iesea o suma frumusica

Trimite un comentariu

sus