Skip to main content

Paginademedia.ro, despre criza din presă, la Ora de ştiri

 

Criza de presă a fost punctul de plecare a discuţiei aseară, la TVR 2, la emisiunea Ora de ştiri, în care subsemnatul a fost invitat.

Publicitate

Un scurt dialog despre situaţia din presa de acum, despre închiderea ziarelor şi despre cum s-a îndepărtat presa de public.

Iată înregistrarea, pentru cei care nu au văzut emisiunea:

[flashvideo filename=video/obae_tvr2.flv /]

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dionisos dionisos
    in sfarsit un analist rece, ECHILIBRAT, cu stiinta a domeniului. E bine sa vina figuri noi ca de restu ne-am saturat. Unii deja isi spun opiniile si despre tenis, filme, politica,intentiile unor moguli, export de democratizare media. Se pricep deja la toate! E prea mult!

    Eu vreau oameni NOI, care vin din industrie, cat de cat tineri, si care au ceva de spus, SI AU, mai profi decat "vechii".

    Felicitari!
  • neinteresant.ro neinteresant.ro
    Publicul nu este pierdut cand institutiile de presa se ataca reciproc. Ci se extinde principiul polarizant "Ahaaa, uite ce jegosi sunt aialalti!" in baza caruia publicul injura politicienii pe care nu i-a votat, din tabara "cealalta". Publicul are nevoie sa fie intr-un grup si cand vine vorba de politica si de ce citeste/vede/aude dintre produsele media.
  • avatar avatar
    bravos. am butonat aseara si te-am urmarit. cateva secunde :)

    azi s-au decis si cei de la Intact. si jurnalul pune pe liber. :) pt inceput doar 50 de oameni.
  • ana ana
    felicitari, petrisor!
  • Cippy (Anti-Plicti) Cippy (Anti-Plicti)
    bravo!!!
  • Radio33 Radio33
    Cred că la întrebarea privind diferenţa dintre presa scrisă şi presa online ar fi fost de menţionat şi un dezavantaj al presei online: lipsa investigaţiei, a reportajului, a corespondenţelor de la faţa locului. Deocamdată, site-urile de ştiri găzduiesc mai ales opinii legate de ştiri de agenţii pentru că nu îşi pot permite să plătească reporteri (asta şi din cauză că freelance e încă în stadiul primitiv în acest moment). De aici şi problema plăţii pentru presa online: un blog cu doi-trei comentatori se poate susţine din publicitate, dar o operaţiune mai extinsă începe să creeze probleme. Poate ar fi interesantă în acest sens o discuţie cu proprietarii Hotnews, care pare a fi site-ul cel mai de succes din punct de vedere al conţinutului din România.

Trimite un comentariu

sus