Skip to main content

Revista presei media - 20 ianuarie

 

Publicitate

"Evenimentele mai mult sau mai puţin controversate de la sfârşitul anului 2009 şi incertitudinea provocată au umbrit în debutul acestui an perspectivele industriei media din România", spun reprezentanţi ai Deloitte România. Aceştia sunt citaţi într-un comunicat ce însoţeşte cel mai nou raport Deloitte, referitor la evoluţia industriei globale de media in 2010 si care apreciază, între altele, că publicitatea online îşi va majora ponderea în industria de profil de la aproximativ 10%, în 2009, la 15% la sfârşitul lui 2011, informează HotNews şi Daily Business.

Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu Asociaţia Recolamp, lansează prima ediţie a Concursului pentru cel mai bun jurnalist de mediu în 2009, scrie HotNews, care citează un comunicat al organizaţiei.
CJI şi Recolamp au lansat Concursul pentru cel mai bun jurnalist de mediu în 2009

Banca Comercială Română şi-a deschis un sediu virtual pe platforma Second Life, sucursala fiind localizată în centrul Pieţei Revoluţiei din Bucureştiul Virtual, a anunţat agenţia de relaţii publice Rogalski-Grigoriu. Sucursala are un trafic zilnic de peste 250 de utilizatori unici în interiorul sucursalei şi de expunere în faţă a peste 800 rezidenţi care socializează in oraşul virtual, scriu HotNews şi Money.ro.

Federaţia Română a Jurnaliştilor şi Patronatul Presei au trimis astăzi ministrului Muncii mai multe propuneri de redresare economică a instituţiilor media din România, în care cer reducerea TVA pentru presă la nivele între zero şi 5% şi acordarea de subvenţii pentru toate activităţile mass-media, informează Adevărul.
MediaSind şi Patronatul presei cer măsuri de redresare economică a instituţiilor media

Turner Broadcasting lansează postul pentru copii Boomerang în reţeaua Digi TV din şase tari, inclusiv România. TreeWorks anunţă lansarea aplicaţiei online de monitorizare a reţelelor sociale Zelist Monitor, scrie HotNews.
Pe scurt: Postul Boomerang intră în reţeaua Digi TV. TreeWorks lansează o aplicaţie de monitorizare a reţelelor sociale

Organizaţia Active Watch-Agenţia de Monitorizare a Presei a transmis, marţi, un protest în care îşi exprima îngrijorarea că "reacţia mass media este departe de a răspunde nevoilor şi îngrijorărilor cetăţenilor români", generate de "atacul energetic a cărui victimă a fost unul dintre politicienii marcanţi ai ţării", relatează HotNews.
Active Watch-AMP protestează "energetic": Televiziunile vrăjesc audienţa

În 2009, doar 72% dintre firmele româneşti aveau acces la internet, spre deosebire de 93% dintre companiile de la nivel european, potrivit unui raport al Eurostat. România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa gradului de accces al companiilor la internet, informează Money.ro.
Eurostat: În 2009, doar 72% din companiile româneşti aveau acces la internet

Discuţiile pe teme sexuale sau difuzarea de melodii care încurajau consumul de droguri au adus anul trecut ZU şi Radio 21 în fruntea celor mai amendate radiouri. Cotidianul Adevărul a trecut în revistă sancţiunile primite de emisiunile matinale ale radiourilor. Tendinţa moderatorilor de la matinalele radio de a vorbi vulgar sau de a încuraja difuzarea pe post a unor melodii cu probleme de limbaj a determinat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) să monitorizeze pe parcursul întregului an 2009 aceste emisiuni.
Matinalii de la radio se întrec în obrăznicii

Serialul Mad Men, desemnat de revista americană Vanity Fair drept “cel mai stilat şi probabil cel mai bun show de televiziune”, va fi difuzat pe TVR 1 în fiecare luni seară, începând din data de 8 martie, notează Wall-Street.
Cel mai bun show de televiziune al momentului, la TVR

De la finalul alegerilor, subiectul cel mai discutat în online a fost "Flacăra violet", presupusa armă cu care Băsescu a câştigat încă cinci ani în Cotroceni. Domeniul web flacaraviolet.ro a fost rezervat astăzi, marţi, de firma ISIS M3, din Câmpina, scrie Money.ro.
O firmă din Câmpina a înregistrat flacăraviolet.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus