Skip to main content

Revista presei media - 6 ianuarie

 

Publicitate

cosmina-noaghea4Printre măsurile pe care le va adopta în acest an de criză Publimedia se numără creşterea preţurilor de copertă, a declarat pentru Daily Business Cosmina Noaghea, directorul companiei.

Cosmina Noaghea: "Vom mări preţurile de copertă, ne vom consolida poziţia fiecărui brand printr-un marketing eficient şi adecvat fiecărui tip de publicaţie şi vom încerca să atragem cele mai mari venituri din publicitate, în concordanţă cu poziţia publicaţiilor pe care le avem în portofoliu".


Măsură curajoasă la Publimedia pentru anul de criză 2010: "Vom mări preţurile de copertă"

catalin-tolontan5Gazeta Sporturilor (GSP), publicaţie sportivă din portofoliul trustului Intact, a înregistrat un profit de circa 60.000 euro - 70.000 euro în 2009, faţă de 1,1 milioane euro în 2008, a declarat Cătălin Tolontan, managerul publicaţiei, relatează Daily Business.
Rezultate în scădere pentru GSP în 2009: profit de câteva zeci de mii de euro, faţă de 1,1 mil euro în 2008

Agenţia Media Direction a câştigat licitaţia pentru contul de media al Bancpost, potrivit unui comunicat de presă. Licitaţia a fost organizată în noiembrie 2009, iar Media Direction va oferi noului client servicii de media planning şi buying, strategie şi cercetare pentru toate produsele şi serviciile băncii, scriu HotNews, Financiarul, Wall-Street, Daily Business şi IAA.

În timp ce posturile din Franţa şi din Marea Britanie aduc venituri consistente la bugetele de stat, TVR se adânceşte tot mai mult în pierderi. Societatea Română de Televiziune (SRTV) a avut în 2009 venituri din publicitate de numai 12 milioane de euro, în scădere cu 38%, dar pretenţiile de la stat au devenit tot mai mari, scrie Adevărul.
Cum funcţionează televiziunile publice

Augustin Roman, manager general la Intact Interactive, spune că anul acesta compania se va focusa exclusiv pe online-ul grupului Intact. Partea de dezvoltare va fi coordonată de Sorin Danilescu, iar de vânzări va răspunde Cătălina Zaman. Primul obiectiv important al Intact Interactive pe acest an este lansarea, la 1 martie, a noului site antena1.ro, reiese dintr-un interviu cu Augustin Roman, realizat de Financiarul.
„Vom reuşi până la finele anului să aducem la un nivel foarte bun site-urile Intact Interactive“

Bugetele Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune au fost aprobate de comisiile pentru cultură în forma în care au venit de la Ministerul de Finanţe, în condiţiile în care preşedintele televiziunii, Alexandru Sassu, ceruse o suplimentare de 245 milioane de lei, scrie Cotidianul care citează agenţia de presă NewsIn.
Bugetele radioului şi televiziunii publice au rămas neschimbate

Pentru prima dată în ultimii ani, piaţa publicitară înregistrează scăderi masive, spun statisticile. Dacă până acum puteam vorbi de bugete majore investite în mixurile media, în abordări care mai de care creative şi neconvenţionale, acum clienţii se orientează către rezultat: vor soluţii complexe dar sigure, scrie într-un articol pentru IAA Alex Cernătescu, CEO Infinit Solutions.
2010 va fi similar cu 2009 din multe puncte de vedere

Bilanţ tragic pentru 2009: 121 de jurnalişti au fost ucişi în 25 de ţări, un număr record, potrivit statisticilor publicate, astăzi, de organizaţia nonguvernamentală Presse Embleme Campagne (PEC), cu sediul la Geneva, scriu Evenimentul Zilei şi HotNews care citează AFP.
Număr record de jurnalişti ucişi în 2009
Raport PEC: Număr record de 121 de jurnalişti ucişi în 2009

Grupul media News Corp, deţinut de Rupert Murdoch, a început cea mai mare reorganizare a Dow Jones (publisher-ul Wall-Street Journal) prin fuzionarea diviziilor de consumer şi enterprise, dupa ce compania de informaţii financiare a fost achiziţionată în 2007 pentru 5,6 miliarde dolari, informează Wall-Street şi Daily Business care citează Financial Times.
News Corp va reorganiza operaţiunile publisher-ului Dow Jones
Principalele divizii de afaceri ale Dow Jones se unifică

Thomson Reuters a anunţat că a achizi­ţionat furnizorul de software Discovery Logic. Discovery Logic va face parte din divizia Healthcare&Science în cadrul Thomson Reuters, scrie Financiarul care citează paidcontent.co.uk.
Thomson Reuters a achiziţionat Discovery Logic

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus