Skip to main content

STUDIU (3): Cătălin Măruţă, slăbiciunea femeilor. Mircea Badea, preferatul celor educaţi

 

mircea-badea-33Cătălin Măruţă obţine scoruri bune în rândul femeilor cu educaţie primară. Mircea Badea este indicat drept vedetă favorită mai ales de către bucureştenii educaţi. Cine pe cine preferă?

Publicitate

PRECIZARE: Studiul Exact a luat în calcul doar vedetele din Topul emisiunilor prezentate de vedete cu cele mai mari încasări din publicitate, realizat de paginademedia.ro. La aceste vedete s-au adăugat Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu.

În studiul făcut pentru paginademedia.ro, compania de cercetare Exact a căutat afinităţile fiecărei vedete la public. Cu alte cuvinte cine a dat note bune fiecărei vedete? La ce alte posturi se uită publicul acestora?

 • Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă, care conduc topul popularităţii, au scoruri bune la toate nivelurile, dar cel mai mult sunt preferaţi de bărbaţi cu studii medii.
 • Mihaela Rădulescu e preferată de femeile care nu stau prea mult la televizor.
 • Divertis a obţinut notele cele mai mari de la bărbaţi.
 • Răzvan şi Dani au priză la tinerii până în 25 de ani.

Iată, detaliat, ce public a dat cele mai mari note vedetelor şi posturile TV la care se uită telespectatorii care le apreciază:

Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă

carcotasiiDemografice: grad ridicat de popularitate pe toate targeturile, cu uşoare accente la publicul masculin, cu studii medii şi superioare, între 45 şi 49 de ani
Posturi TV: Cârcotaşii sunt preferaţi de cei care se uită la: Prima TV, B1 TV, Antena1, Discovery, Pro TV

Andreea Esca

andreea-esca3Demografice: Preferată de cei între 35 şi 49 de ani, din oraşele mici, mari consumatori TV
Posturi TV: Pro TV, Acasă TV, Kanal D, Realitatea TV, Antena 1

Divertis

divertis4Demografice: 45-49 de ani, 35-44 de ani, bărbaţi, mari consumatori de TV, din Bucureşti
Posturi TV: Realitatea TV, Prima TV, Naţional TV, TVR 1

Cătălin Măruţă

catalin-maruta4Demografice: 45-49 de ani, Educaţie primară, femei
Posturi TV: Naţional TV, Kanal D, Pro TV, Prima TV, Antena 1, Acasă TV

Răzvan şi Dani

razvan-si-daniDemografice: Mari consumatori de TV, 15-24 de ani, oraşe mici şi medii, educaţie primară
Posturi TV: Antena 1, Sport.ro, Naţional TV, Kanal D

Dan Negru

dan-negru4Demografice: 45-49 de ani, educaţie primară, mari consumatori de TV
Posturi TV: Acasă TV, Naţional TV, Antena 1, Kanal D

Mircea Badea

mircea-badea10Demografice: educaţie superioară, 45-49 de ani, din Bucureşti
Posturi TV: prezentatorul de la În gura presei a obţinut cele mai bune rezultate de la publicul Antena 3. Mircea Badea este asociat puternic cu Antena 3.

Mihaela Rădulescu

mihaela-radulescu10Demografice: 45-49 de ani, femei, consumatori ocazionali de TV, femei
Posturi TV: Kanal D, Antena 1, Acasa TV

Andreea Marin

andreea-marin3Demografice: 45-49 de ani, educaţie primară, mari consumatori de TV
Posturi TV: Naţional TV, Acasă TV, Kanal D

Cabral şi Mircea Solcanu

cabral-si-solcanu1Demografice: educaţie primară, femei, mari consumatori de TV
Posturi TV: Acasă TV, Naţional TV, Kanal D, Antena 1

Mădălin Ionescu

madalin-ionesc-22Demografice: 45-49 de ani, 35-44 de ani, mari consumatori de TV
Posturi TV: Antena 1, Naţional TV, Kanal D

Gabriela Cristea

gabriela-cristea3Demografice: mari consumatori de TV, educaţie primară, 45-49 de ani
Posturi TV: Kanal D, Naţional TV, Acasă TV

Date tehnice despre studiu:

Perioada de cercetare: 2-17 decembrie 2009
Eşantion: 943 de persoane, reprezentativă pentru populaţia urbană între 15 şi 49 de ani.
Marja de eroare: +/- 3%

exact-logoCompania EXACT Cercetare şi Consultanţă este specializată în domeniul cercetării de piaţă, al sondajelor de opinie şi al consultanţei în marketing. Printre clienţii EXACT se numără SBS Broadcasting, Zile şi nopţi, UTV, Intact, Realitatea, Centrul Medical Unirea, La Roche România, Sanofi Aventis, Graffiti BBDO, Media Direction, Publicis şi Splendid Media.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • who cares? who cares?
  Unora trebuie sa li se faca si un desen ca sa-l priceapa pe Mircea. De fapt, el a si zis ca n-are nevoie de astfel de telespectatori. Mai sunt si alte posturi de televiziune.
 • andreas andreas
  N-au avut curaj sau timp sa intrebe de Badea si in afara Bucurestiului?
 • corneliu corneliu
  Omar are perfecta dreptate-mai sus.
  Mircea Badea poate fi caracterizat folosind un singur cuvant - GROBIAN-
  Are un fix numit Basescu care il bantuie si in somn. Dar de pe urma lui Basescu a mancat si mananca o paine fara efort si degeaba. Acum latra fara miza-( alegeri pentru Basescu nu mai sunt) - dar altceva nu stie sa faca.Daca il da Felix afara nu-l mai angajeaza nimeni pentru ca a jicnit pe toata lumea. Se crede cel mai destept din Romania .Il urmaresc zilnic sa vad pe ce culmi poate ajunge impertinenta, golaneala pe TV.Cei care il admira sunt din aceeasi secta.
 • Bogdan C. Bogdan C.
  Nu inteleg cum un om ca badea, cu limbaj suburban, de cartier si cu discurs si argumente de "baietas de cartier", care sparge seminte in fata blocului, poate sa aiba succes la oamenii educati. Da, este fun sa te uiti la el si sa razi, dar e doar o emisiune de divertisment, in rest discursul lui sufera de GRAVE erori de logica.
 • f f
  explicatia succesului lui badea printre oamenii educati e simpla: majoritatea romanilor e imuna la ironie. astia mai educati pricep despre ce e vorba acolo, vad hazul fin, pricep aluziile, restul se leaga - ipocrit - doar de niste cuvinte "vulgare" folosite de el.
 • Mihai Mihai
  Dl. Badea este un tip realist, cu o gandire analitica apreciabila.
 • rgrig rgrig
  Dacă studiul zice că Andreea Esca e preferată de marii consumatori de TV, atunci asta înseamnă
  (1) că printre admiratorii Andreei mulți sunt mari consumatori de TV sau
  (2) că printre marii consumatori de TV mulți sunt admiratori ai Andreei?

  Nu de alta, dar nu-i totuna și din cum e prezentat nu e clar deloc care variantă e cea intenționată. De exemplu „Cătălin Măruţă obţine scoruri bune în rândul femeilor cu educaţie primară” sugerează că interpretarea (2) e cea dorită; fraza imediat următoare „Mircea Badea este indicat drept vedetă favorită mai ales de către bucureştenii educaţi” sugerează că interpretarea dorită e (1).
 • "badea Gheorghe" "badea Gheorghe"
  Genul de emisiuni ale celor doi sunt total diferite(Măruţă şi Badea)nu pot fi cântărite cu aceeaşi balanţă. Eu am peste 60 de ani şi-i urmăresc cu plăcere pe amândoi când nu devin ridicoli.Cu Mircea te întorci uneori în copilărie,iar cu Măruţă te aşezi pe marginea şanţului la bârfă. Ceea ce spune mai mereu Badea este realitatea dureroasă din viaţa noastră de zi cu zi pe când celălalt are uneori invitaţi rupţi de lumea reală care nu interesează pe nimeni.
 • observator observator
  tapet, badea face cam 20% din audienta lui maruta. este insa o greseala sa-i compari asa cum incerci tu, amesteci mere cu pere. e normal ca protv sa faca audienta mai mare decit a3, macar pentru faptul ca cheltuieste mai mult. e, din pacate vei spune, normal sa faci audienta mai mare cind vii dupa stirile de la 5, asa cum face maruta. nu zic ca unu-i mai bun ca altul- fiecare isi face foarte bine treaba pentru care este platit.
 • viper viper
  mircea e agreat si de persoanele peste 60 de ani
 • tapet tapet
  cei 2 nu suporta termen de comparatie,maruta nu a suparat in viata lui pe cineva,e genul de om placut de toata lumea si face o audienta medie pe cand badea supara tot timpul multe persoane influente si face audienta super mare (din ce am inteles)
 • omar omar
  Daca Badea e preferat de targetul educat inseamna ca avem o problema cu scara valorilor din societate. mai precis s-a inversat...smecheria ieftina, tupeu de golan cu guler alb, spouiala de cultura nu tine locul unei educatii in sensul clasic.
 • fry fry
  cam ciudat; acum le preferam iar apoi le dezaprobam! oricum, astea sunt "fetele" romaniei si expresia a ceea ce noi avem sio consumam.
 • BogdaN Niculae BogdaN Niculae
  Interesant studiu. Care e paradoxul acestuia? Limbajul suburban a lui Mircea Badea atrage publicul cu studii superioare. Deci ...nu conteaza cum o spui, ci conteaza ce spui si pe cine "apostrofezi" .
  Voi ce parere aveti?

Trimite un comentariu

sus