Skip to main content

Miliardarul rus Alexander Lebedev va cumpăra The Independent, în mai puțin de 24 de ore

 

Achiziția ziarelor The Independent și The Independent on Sunday de către miliardarul rus Alexander Lebedev va fi anunțată în mai puțin de 24 de ore, potrivit Gavin O'Reilly, proprietarul grupului de presă Independent News & Media (INM), relatează MediaWeek.com.

Publicitate

"Așteptăm ca în mai puțin de 24 de ore să primim vești, care vor fi foarte bune pentru INM și, cu siguranță, pentru noi, conducerea companiei", a spus O'Reilly.

Săptămâna trecută, The Office of Fair Trading (OFT)- autoritatea responsabilă pentru concurența și protecția drepturilor consumatorilor din Marea Britanie-a decis că achiziția celor două ziare de către Lebedev nu va ridica probleme de concurență.

OFT a spus că ar fi avut motive să investigheze afacerea dacă cifra de afaceri din Marea Britanie a companiei achiziționate ar fi fost de peste 70 de milioane de lire sterline sau cota de piață a celorlalte grupuri de presă deținute de Lebedev ar fi fost mai mare de 25%, pe teritoriul Marii Britanii.

The Independent va fi al doilea ziar britanic cumpărat de fostul KGB-ist, care a mai achiziționat Evening Standard, în ianuarie 2009, de la Daily Mail & General Trust (DMGT).

Despre Independent News & Media:

Independent News & Media este grupul de presă care deține ziarele britanice The Independent și The Independent on Sunday . Compania de media a fost fondată în anul 1904 la Dublin. În prezent, grupul de presă deţine peste 200 de ziare şi reviste, precum și aproximativ 130 de staţii radio în Australia, India, Irlanda, Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Marea Britanie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu