Skip to main content

OTV a încasat o amendă de 10.000 de lei pentru acuze la adresa bisericii creştine

 

Postul OTV a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru emisiunea Dan Diaconescu Direct, din 24 ianuarie, în care Pavel Coruţ a făcut o serie de acuzatii, neprobate, la adresa preoţilor şi bisericii creştine.

Publicitate

Ce a afirmat Pavel Coruţ:

"Biserica iudeo-creştină e un cuib de paraziţi şi de infractori.

Nu înţeleg de ce Patriarhul României are 86 de milioane pe lună, atâta timp cât este hrănit de Patriarhie, îmbrăcat de Patriarhie, îmbrăcat caraghios, normal, cu aurul ăla pus de la Patriarhie. […] La ce-i trebuie 78 de milioane pe lună Mitropolitului, şef Rabinului, şef Muftiulului şi altora?

Religiile practică magie sălbatică fiind şi o insultă la adresa Divinităţii şi o insultă la adresa inteligenţei şi culturii umane."

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul lui Dan Diaconescu pentru lipsa unor dovezi care să justifice acuzele aduse de Pavel Codruţ bisericii, precum şi lipsa de intervenţie a moderatorului. Mai mult decât atât, în emisiune ar fi trebuit să existe şi un alt punct de vedere decât cel al invitatului pentru a exista un echilibru de opinii.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ileana Adriana Stan Ileana Adriana Stan
    Nefiind crestina, ma pot incadra oarecum in categoria incriminata de domnul europarlamentar Becali, respectiv cea a posedatilor de d-nul satana. Dar crestinii ar trebui sa inteleaga ca religiile cu adevarat corecte din punct de vedere sunt credinta de liber cugetator a domnului Pavel Corut si religia judaica. Liber cugetatorii si evreii cred intr-un D-zeu Spirit, atoatecunoscator, omniprezent, omnipotent, fara caracteristici humanoide. Referirile care apar uneori in Biblie si Talmud la un D-zeu antropomorf nu trebuie luate ad litteram, ci in sens metaforic. Cel putin asa afirma acum rabinii. Dupa restabilirea contactului cu civilizatiile extraterestre, veti intelege cat de galactica este credinta in D-zeul-Spirit. Membrii Grupului Bilderberg ar avea multe de spus despre aceasta religie in care cred si Ei.
  • vali2010 vali2010
    @underhill tu afirmi aprioric da Boc e premierul meu de parca l-am adus de acasa.probabil si ca sunt portocaliu ca atit poti gindi.Deci dupa tine afirmatiile ca patriarul e vinovat din start si nu poate exista o parere avizata si din cealalta tabara e deontologie pura ,specifica OTV, probabil postul tau preferat.Apropo,a gasit-o pe Elodia?Asa se fac stirile aici, pline de deontologie?Si cind mai stabilesti premierii si culorile politice....gindeste un pic inainte.Restul e vorbarie goala si ironie de doi bani.Traim intr-o lume in care televiziunile merg dupa rating, nu deontologie si se si vede rezultatul!
  • sorin sorin
    este o rusine nationala otv si corut.
    ok
    a vandut milioane de carti care sunt maculatura dar ce a zis acum depaseste orice. nu intelege nimic omul efectiv, e haos total in mintea lui.
  • underhill underhill
    @vali2010,
    spre deosebire de mine, patriarhul este platit din bani publici (in treacat fie spus, nici eu nu sunt de acord sa ii platesc salariul). e foarte normal sa ii tinem situatia financiara sub observatie. dupa cum si premierul tau, domnul Boc, tine sub observatie salariile inaltilor functionari. ar trebui sa il amendeze si pe Boc pentru ca se ia de "salariile nesimtite", nu?
  • vali2010 vali2010
    @underhill tu ai de acord sa se afirme orice ''adevaruri'' despre tine,fara sa poti sa poti sa-ti spui punctul de vedere si sa te aperi?Uite un exemplu '' tu primesti 20.000 de euro pe luna, desi de la locul de munca ti se asigura tot(haine,mincare,bautura,femei)"Nu ai dori sa-mi raspunzi si sa ma injuri?De ce ar trebui sa cred si eu tot ce afirma pe ''geniul''Corut!
  • Contribuabilul Contribuabilul
    100% de acord cu underhill. O asemenea amendă cred că atinge grav libertatea de opinie şi de exprimare.

    Dacă se merge în continuare pe acest trend, în curând vom avea voie să spunem numai ce ne lasă ei.

    Şi, la fel ca şi underhill, nu dau doi bani pe Coruţ. Dar e opinia mea şi mi-o pot exprima. Încă...
  • underhill underhill
    decizia CNA este ingrijoratoare. n-am nicio admiratie pentru Corut, dar sa amendezi pe cineva, pe oricine, pentru ca are o pozitie critica fata de religie in general mi se pare deja deplasat. nu vad atac la persoana, nu vad hate speech, care sunt acuzele ce trebuie justificate?

    organizatiile jurnalistice ar trebui sa se sesizeze.
  • Napster Napster
    Eu vreau sa probeze ca exista un creator pentru a valida aceasta amenda si spusele guralivului otevist. Pana la urma de unde stim ca nu sunt niste mincinosi?

Trimite un comentariu

sus