Compania Global Video Media SA, care deţine 1,2% din acţiunile Realitatea Media, este suspectată de o evaziune fiscală în valoare de 1 milion de lei, adică aproximativ 240.000 de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA în perioada 2007 - 2008, scrie HotNews, care citează surse din cadrul ANAF.
O investigaţie HotNews mai arată că şase lideri de sindicat, care îndeplineau şi funcţia de administratori la Global Video Media, au renunţat în luna aprilie la funcţii, fiind înlocuiţi cu trei cetăţeni moldoveni.
Fiscul suspectează că datoria de peste 1 milion de RON pe care Global Media o are la bugetul de stat (impozit şi TVA) rezultă dintr-o serie de contracte de achiziţii încheiate cu societăţi radiate de la Registrul Comerţului, înainte ca Global Media să declare achiziţiile respective.
Contactaţi de HotNews, liderii de sindicat au declarat că nu ştiu nimic despre acuzaţiile care li se aduc. Sindicaliştii au fost administratori şi la Realitatea Media până la sfârşitul anului 2009. În ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu explica, într-un interviu pentru paginademedia.ro de ce sindicaliştii s-au retras din poziţia de administratori la Realitatea Media:
Rep: Sindicaliştii ies şi ei. De ce?
SOV: Este o nouă etapă. Nici sindicaliştii nu erau oameni de afaceri, care ştiu cum funcţionează un business.Rep: Până acum de ce au fost menţinuţi?
SOV: Au avut un mandat pe patru ani, iar acum acest mandat expiră.Rep: Acum patru ani, de ce au fost aduşi în Consiliul de Administraţie?
SOV: La vremea aceea, trustul era pe investiţii şi se concentra pe conţinutul jurnalistic. Îşi construia credibilitatea, încercă să creeze în interiorul grupului o componenta socială puternică. Această etapă s-a încheiat. Grupul are credibilitate, este deja o platformă de dezbatere pentru toate zonele sociale.
Ancheta integrală o puteţi citi pe HotNews.ro.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii