Skip to main content

Evenimentul zilei, singurul ziar care nu a văzut mitingul pe prima pagină

 

De la Libertatea la Ziarul financiar, toate ziarele au pus astăzi pe prima pagină mitingul de ieri din Piaţa Victoriei. Cu o excepţie: Evenimentul zilei.

Publicitate

Ziarul deţinut de Bobby Păunescu nu are nicio referire, pe prima pagină, la mitingul de ieri. Materialul de deschidere este legat de pensii. Alte trimiteri: Emil Boc îşi asumă răspunderea, PDL mută cu Turcescu la TVR, After-school cu bani europeni şi un spaţiu generos despre Cannes.

evz1

Mitingul este reflectat cu un reportaj în interior, care ia uşor peste picior evenimentul de stradă.

De ce a ales EVZ această variantă?

Vlad Macovei, redactor-şef EVZ:

“Nu cred că trebuie să dau explicaţii despre politica editorială şi alegerile pe care eu le fac pentru prima pagină.”

Mitingul în ziarele zilei

Cotidienele de azi au deschis ediţiile cu mitingul sau au avut cel puţin o trimitere către un articol deinterior pe această temă.

 • Tabloidele Libertatea şi Cancan au adaptat subiectul la specificul ziarelor. “CRBL a cântat în faţa a zeci de mii de protestatari”, titrează Cancan, sub o poză cu „monstrul Gabriela Cristea, în toată splendoarea. Libertatea e mai “vocală”: Huo, ne e foamee!
 • Jurnalul naţional vede “50.000 de ţepe în Piaţa Victoriei”, iar Gândul ne spune “Cum a petrecut românul la miting”.
 • Pentru Adevărul şi România liberă, mitingul există pe prima pagină sub forma unor trimiteri către articole din interior.
 • Ziarul financiar calculează: “La concertul AC/DC au fost de două ori mai mulţi plătitori de bilete”.

Ziarele de azi

libertatea1

cancan1

jurnalul

gandul2

adevarul5

rl

zf

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Bogdan Bogdan
  Chiar nu vad necesara prezenta acestui eveniment pe prima pagina. Oamenii au venit la acest asa zis miting in schimbul unor sume de bani sau a altor foloase date de partidul rosu
 • Marian Marian
  Din cei 6,5 milioane de oameni afectati direct de eventualele masuri ale guvernului au iesit in strada doar putin peste 30000 de manifestanti, ceea ce inseamna doar 0,5%. Din acestia 80% erau pesedisti deghizati in oameni amarati.
  Ce-au facut celelalte cotidiene se numeste manipulare si dezinformare.
  Capisci?
 • mila mila
  Aveti pretentia ca acela afost un miting?Unii au fost obligati sa paeticipe,altii au fost curiosi si multi au venit sa se distreze.Este obligatoriu sa fie pe prima pagina a unui ziar o asemenea adunatura?Cei care se simt romani si sant intr-adevar afectati de aceste vremuri de rascruce merg la munca daca mai au unde,se gandesc cum sa traca hopul si multi se roaga la Dumnezeu sa ne ajute pe toti,inclusiv pe mitingisti si latratori in masmedia.
 • Liviu Iordache Liviu Iordache
  A se observa ca ziarele care rezista pe print de mai multi ani, si nu doar pentru ca vind carti si pe Luigi Ionescu sau Cenaclul Flacara, au prezentat echilibrat mitingul. Si, iata, bun si baiatul asta, cerebel, adica creierul mic, la ceva!
 • paul S paul S
  ce miting dom'ne?
  cat costa halatu'?
  cat costa dom'ne halatu'?
  ce miting?
  care miting?
 • Andrei Andrei
  Nu stiu de ce esti surprins, doar stii bine ca e ziarul celor de la PD-L.
 • laurentiu laurentiu
  pai si ne mai mira actiunile EVZ? pai acum intelegem exact cu cine tine :)

Trimite un comentariu

sus