Skip to main content

PUBLICITATE ÎNŞELĂTOARE. O reclamă interzisă pentru RCS

 

RCS & RDS a calculat greşit. “4 servicii ori 4 luni gratuite” nu înseamnă 16 luni de servicii gratuite, aşa cum se spune în spotul operatorului de cablu. În consecinţă, spotul a fost interzis de la difuzare.

Publicitate

[flashvideo filename=video/rds.flv /]

Reclama interzisă azi de CNA ruleză pe TV de mai bine de o lună şi jumătate, după cum se arată în reclamaţia trimisă de Romtelecom la CNA.

Potrivit monitorizării CNA, spotul a fost difuzat de TVR1, Kanal D, B1TV, PrimaTV.

Romtelecom, unul dintre concurenţii RCS & RDS, îşi face dreptate la CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat în discuţie spotul RDS în urma unei reclamaţii primite din partea Romtelecom.

“Din modul în care este formulată afirmaţia de mai sus ar rezulta că RDS oferă potenţialilor clienţi 16 luni gratuite, fapt care nu este conform cu ceea ce RDS oferă de fapt publicului, deoarece, în fapt, gratuitatea oferită de RDS este doar 4 luni pentru fiecare serviciu şi doar dacă sunt contractate toate cele 4 tipuri de servicii oferite de RDS: TV, Internet, telefonie fixă şi telefonie mobilă”, se arată în sesizarea semnată de Romtelecom.

CNA-ul a cerut şi părerea Consiliului Român pentru Publicitate (RAC)

Consiliul Etic a decis că spotul RDS este unul înşelător, potrivit Codului de Practică în Publicitate elaborat de RAC.

“Afirmaţia „16 luni de servicii gratuite” completată prin nota de subsol prin nota de subsol cu următorul text “Oferta disponibilă la contractarea a 4 servicii cu abonament şi valabilă până la 30 iunie 2010” poate crea consumatorului impresia că timp de cele 16 luni el beneficiază gratuit de toate cele 4 servicii contractate când, în fapt, două dintre servicii beneficiază fiecare de către 4 luni gratuite, în timp ce altele 2 beneficiază de 16 luni de gratuitate”.

Decizia CNA:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat spotul RDS cu o somaţie de intrare în legalitate, pentru faptul că induce în eroare telespectatorii cu privire la serviciile oferite, prin indicarea a 16 luni de gratuitate care, în fapt, nu sunt oferite.

Decizia votată astăzi de CNA interzice difuzarea clipului publicitar, în formula actuală.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha
    si vrei sa spui ca: tu nu lucrezi la RDS&RCS ? ha ha ha...bine ca esti tu destept :))
  • sandy sandy
    Chestia este ca telefonia atat fixa cat si mobila este oricum gratuita...se da un numar de minute gratuite in functie de abonamentul la internet. Si minutele alea sunt de ajuns intr-o luna...
  • paul S paul S
    Inteligent, creativ, dar se putea si mai bine.

    Eu, de exemplu, faceam reclama asta, exact cu sloganul asta, dar ofeream gratuitate doar in 16 zile de Luni.
  • Ionut Ionut
    Nu mi se pare nimic inselator. "4 servicii ori 4 luni gratuite" inseamna fix 16 luni gratuite, daca analizam independent cele 4 servicii oferite de RDS. 4 luni gratuite de net, 4 luni gratuite de cablu, 4 luni gratuite de telefonie fixa si 4 luni de telefonie mobila. Daca ai avea contract cu furnizori diferiti pentru fiecare serviciu, ai avea 16 facturi de care ai fi scutit.
  • laurentiu laurentiu
    oups!!! si eu ma uitam zilele astea la niste fluturasi de reclama de-ai RCS/RDS si cam aceeasi problema mi-am pus (smecherie).

Trimite un comentariu

sus