Skip to main content

ANAF: Evaziune fiscală la Realitatea. REALITATEA: e vorba de presiuni politice.

 

sigla-noua-rtv1ANAF a sesizat Parchetul în cazul controlului pe care îl efectuează la Realitatea Media SA, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, dupa ce a constatat că "societatea nu a evidenţiat, calculat şi plătit obligaţiile fiscale datorate, prejudiciind în acest fel bugetul general consolidat", scrie HotNews.

Publicitate

Ce spune ANAF:

"Având în vedere faptul că aspectele constatate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală au fost sesizate organele de urmărire penală".

După o inspecţie fiscală parţială, mai notează HotNews, ANAF a constatat că “societatea înregistra la sfârşitul anului 2008 pierdere fiscală semnificativă”. Controlul a mai scos în evidenţă “cuantumul redus al obligaţiilor fiscale reprezentând impozite şi taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate”.

Realitatea: presiuni politice

În replică la comunicatul ANAF, Realitatea spune că este “ţinta unor presiuni constante din partea actualei puteri politice”.

Poziţia Realitatea:

"In ultimele sase luni, compania Realitatea Media SA este tinta unor presiuni constante din partea actualei puteri politice. Astfel, imediat dupa alegerile prezidentiale de anul trecut, mai exact pe 10 decembrie 2009, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a demarat un control general care continua si astazi.

Intr-un comunicat trimis astazi, ANAF continua seria abuzurilor impotriva companiei noastre si cu iresponsabilitate maxima afirma ca “se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala”.

Nu numai ca ANAF nu are competenta sa stabileasca daca o fapta este sau nu infractiune dar, actionand la comanda politica, aceeasi institutie a statului dezinformeaza public ca la Realitatea Media s-ar fi facut evaziune fiscala. Nu mai departe de 27 februarie 2009, ANAF concluziona printr-un act de control ca aceleasi practici de plata utilizate de Realitatea Media cat si de intreaga presa din Romania erau perfect legale, prin urmare nu s-a constatat atunci niciun fel de prejudiciu. De altfel, practica platii pe drept de autor este una comuna in toata industria media din Romania.

Comanda politica primita de ANAF este dovedita clar de faptul ca, in urma cu doar doua zile, Ministrul Elena Udrea preciza intr-o emisiune in direct la Realitatea TV suma exacta pe care Realitatea Media ar datora-o statului roman, desi ANAF a anuntat clar ca acest control este inca in desfasurare si toate aceste informatii intra sub incidenta secretului fiscal. Mai mult, niciunul dintre reprezentantii legali ai companiei noastre nu a fost instiintat pana acum in legatura cu aceasta suma.

Asa cum am mai precizat, au existat mai multe scurgeri de informatii si documente care intra sub aceeasi incidenta a secretului fiscal si care au aparut in media apropiata puterii in ultima perioada.

Realitatea Media atentioneaza opinia publica de faptul ca, pentru prima oara dupa Revolutie, se afla in fata unui abuz fara precedent al puterii politice impotriva unei institutii media. Compania noastra nu se va lasa intimidata si va sesiza instantele competente."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GHEORGHE GHEORGHE
    vantu trece ciracii raman pentru puscarie. Vezi caz concret FNI.
  • laurentiu laurentiu
    si pana acum cand i-au pupat in fund pe astia de la putere nu aveau probleme din astea, nu-i asa. vezi, de aia e mai bine sa fii echidistant ca nu se stie niciodata cine vine la putere si ce vrea.
  • para para
    sorin, intens: fratilor, nu va mai rusinati atata. ori va asumati, ori plecati. da intens, tu esti pe calea cea buna. macar te-ai deci sa pleci si o sa scapam de tine, deci n-o sa te mai auzim cu vaicareli. sorin, urmeaza-l, cu incredere! si apoi sa nu va duceti acolo unde o sa va duceti si sa incepeti sa va plangeti din nou, da? desi am o banuiala ca asta veti face oriunde ati fi pe planeta asta. o sa va plangeti. :) succes!
  • Intens Intens
    Manipulare de la cap la coada, Realitatea e cu musca pe caciula si asta e motivul schimbarii politicii editoriale din ultima vreme: santaj la PDL - ori incetati controlul ANAF ori scoatem lumea in strada, sub pretextul reducerii salariilor bugetarilor sau a pensiilor, desi Realitatea Media este un grup privat, care ar trebui sa se teama de alternativa cresterii taxelor. Si mie mi-e rusine ca traiesc in aceasta tara. Sper sa emigrez cat mai curand, nu mai suport sa muncesc 12 ore pe zi, sa aiba ce consuma bugetarii.
  • sorin sorin
    Nu stiu ce face si ce nu face Realitatea, dar ce se intampla in tara asta...imi aduce aminte de anii `90. Imi este jena ca sunt roman, ca sunt condus de niste incompetenti si ca mass-media manipuleaza intr-o parte sau alta masele.
  • Sarpele Sarpele
    Era normal sa se ajunga aici. Pe Vantu o sa-l ajunga blestemele celor pagubiti la FNI. Si nu sint multi. Doar 300.000 de mii. Chiar credeati ca poate face ceva legal. Dar ca deobicei nu va plati el ci cei din jurul lui.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Daca si in instanta se apara cu fraze de genul "Anaf nu este in masura sa stabileasca daca este infractiune", ca si cum ANAF i-a arestat, ma inchin inca o data cum nu sunt baietii astia la puscarie inca! Daca atit pot produce dpdv intelectual, inseamna ca au produs material, ca altfel nu se explica!

Trimite un comentariu

sus