Skip to main content

Antenele au cerut clemenţă pentru Gabi Firea şi Mădălin Ionescu. Degeaba!

 

Antenele din grupul Intact au cerut îndurare pentru derapajele Gabrielei Vrânceanu Firea şi al lui Mădălin Ionescu. Sorin Alexandrescu, directorul general al postului Antena 1, a venit în faţa membrilor CNA pentru a contesta deciziile de sancţionare aplicate, pe 3 iunie, posturilor Antena 1 şi Antena 3. Consiliul a respins ambele cereri.

Publicitate

ISTORIC: Porcăiala dintre Firea şi Boureanu a adus Antenei 3 o amendă de 18.000 de lei. Acces Direct, emisiunea prezentată de Mădălin Ionescu, că a difuzat imagini în care doi minori întreţineau raporturi sexuale la îndemnul unor adulţi. Urmarea: 10 minute de emisie întreruptă pentru Antena 1.

Cum s-au apărat Antenele? Iată justificarea directorului Sorin Alexandrescu:

“În privinţa deciziei pe care aţi emis-o, pe 3 iunie, atât eu, cât şi postul considerăm că este una extrem de severă şi excede unei sancţiuni dată unui prezentator sau unei emisiuni. Consider că sancţiunea respectivă este de natură a aduce atingere reputaţiei postului” […] O amendă poate fi urmarită în instanţă, dar reputatia postului în această situaţie nu poate fi reparată în justiţie”.

Răspunsul a venit de la Cristina Trepcea:

„Spuneţi că imaginea dumneavoastră ar fi ştirbită şi afectată prin aplicarea deciziei CNA, însă, nu ştiu dacă autoritatea noastră ar mai fi ceva decât o sintagmă caraghioasă, pe hartie, dacă nu am da putere unei sancţiuni.”

Antena1 a contestat în justiţie decizia CNA de suspendare cu 10 minute a emisiei

Postul generalist al trustului Intact a contestat, încă de vineri, măsura de sancţiune la Curtea de Apel Bucureşti. Deşi decizia de sancţiune a ajuns la post încă de vineri, Antena 1 nu a pus-o în aplicare.

Cât priveşte amenda pentru cazul Firea, Antena 3 vrea o ajustare a pedepsei:

Postul Antena 3 a cerut Consiliul să reducă amenda acordată pentru incidentul petrecut în cadrul emisiunii Ştirea zilei, considerând-o “disproporţionată în raport cu circumstanţele în care s-a produs altercaţia dintre moderator şi unul dintre invitaţi”.

Postul de ştiri mai invocă şi constituirea unui “precedent periculos în relaţia dintre politicienii aflaţi la putere şi jurnalişti”.

Sorin Alexandrescu: Această sancţiune este destul de drastică

“Aş vrea să considerăm împreună care este dimiensiunea acestei sancţiuni, este de natură de a afecta prime time-ul postului. Nu se raportează şi nu afectează această emisiune, ci buletinul de ştiri, produsul cel mai important al postului. Această sancţiune este destul de drastică, consider că această metodologie de aplica o sancţiune, ar trebui luat în considerare un alt tronson.”

„Este o sancţiune fără precedent în cazul Antenei 1, este o sacţiune care are un precedent în piaţă, lineartitatea sancţiunii trebuie să facă front comun cu linearitatea faptelor.”

CNA: Sunteţi de două ori inculpat

Antena 1 nu a întrerupt încă emisia, conform pedepsei. "Sunteţi de două ori inculpat", spune CNA.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Ar fi trebuit să puneţi în aplicare sancţiunea CNA, prin urmare sunteţi de două ori inculpat. Dacă CNA admite că dumneavoastră, după zile întregi, să nu puneţi în aplicare sancţiunea şi să discute contestaţia, mi se pare o dovada gravă de slăbiciune. Daca v-aţi adresat Curţii de apel asta nu anulează în niciun fel sancţiunea.”

Cristina Trepcea:

„Spuneţi că imaginea dumneavoastră ar fi ştirbită şi afectată prin aplicarea deciziei CNA. Însă nu ştiu dacă autoritatea noastră ar mai fi ceva decât o sintagmă caraghioasă, pe hartie, dacă nu am da putere unei sancţiuni. Dacă noi trecem peste faptul ca sanctiunea este executorie, oare vreodata cineva care va primi o sanctiune, oare va mai avea un motiv suficient de bun pentrut a o pune în aplicare.”

Episodul Firea - Boureanu

[flashvideo filename=video/fragmenteantena3.flv /]

Citeşte şi:

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Baietii PD-L-ului s-au gandit ca e de facut bani la bugetul statului de la privati. In primul rand baiatul ala de garla Boureanu e un personaj de un tupeu si o jena incalificabila, o scursura a generatiei lui pentru felul in care a inteles sa discute cu o femeie chiar si pentru simplul fapt ca este in doliu. Curios ca exact astia cu gura mare sunt cei mai mari banditi in tara asta si candva va veni si momentul judecatii lor. Din pacate si Firea si-a pierdut putin logica si a derapat insa cu un tupeist ordinar ca asta nu ai cum sa nu ajungi in discutii jenante. Din pacate clica de la CNA sunt cateii de zgarda ai marinarului... sa ii vedem cum fug dupa ce cade marinarul si guvernul lui,ca niste sobolani.
  • Si totusi de ce a fost amendata Antena 1 ??
    Atata timp cat imaginile au fost blurate si din care nu s-a inteles absolut nimic ..pt asta suspenzi emisia ?? Sunt cretini cei de la Cna ?? vanduti ??
    Si seful lor cel mare de la Cotroceni a dat ordin ..la atac !!
  • hai sa zicem ca are dreptate si CNA-ul, dar vere, la invitatii care au provocat situatia de la A3 nu s-au uitat.

Trimite un comentariu

sus