Skip to main content

Cazul Dan Diaconescu în presă. Magistraţii Judecătoriei sectorului1: “Şi-a folosit informaţiile de jurnalist în interes propriu”

 

DAN DIACONESCU - RETINERE - DNAZiarele au scris pe larg despre cazul Dan Diaconescu. Ziarele au vorbit despre motivarea magistraţilor cu privire la arestarea preventivă a boss-ului OTV, despre decizia lui Diaconescu de a-şi face un partid politic şi chiar despre felul în care acesta îşi petrece timpul în celulă.

Publicitate

Jurnaliştii EVZ au mers chiar la Caracal, locul natal al mogulului OTV, pentru a sta de vorbă cu cei care îl cunosc pe “Dănuţ” de când era mic.

O analiză cu sprijinul agenţiei de monitorizare Media Image:

Diaconescu, în presa zilei:

Un subiect aproape nelipsit din ziarele de ieri a fost motivarea de arestare a lui Dan Diaconescu, formulată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1. Astfel, judecătorii au spus că “inculpatul, în loc sa-si exercite profesia de jurnalist in scopul informarii publicului, a inteles sa dobandeasca prin aceasta avantaje financiare in mod ilicit".

Un alt motiv invocat de magistraţi a fost riscul ca acesta sa pericliteze ordinea publica. Magistratii au fost convinşi că Diaconescu ar fi declanşat un război mediatic împotriva lor, dacă ar fi fost eliberat: "Cu stilul cu care ne-a obişnuit, va denigra pe toată lumea, va aduce acuzaţii la adresa tuturor, aşa cum postul TV a făcut şi în ultimele 24 de ore de la declanşarea prezentei anchete". (Cancan)

Partidul politic al lui Dan Diaconescu

Din spatele gratiilor, Dan Diaconescu plănuieşte să-şi înfiinţeze un partid politic. Potrivit declaraţiei unuia dintre avocaţi, patronul OTV a decis să constituie o asociaţie a presei nealiniate politic sau „mogulilor“, dar şi un partid politic.

Avocatul lui Diaconescu: „Clientul meu s-a gândit că trebuie să acţioneze într-un fel, pe de altă parte ideea unui partid sau implicarea sa în politică era o idee de a sa mai veche. Partidul pe care vrea să-l construiască se bazează pe doctrina şi politica lui Nicolae Iorga, care spunea că un partid trebuie să fie mai puţin implicat politic ca jucător şi să fie în schimb un bun administrator. (...) Totodată, în sistemul juridic, domnul Diaconescu mi-a spus că vrea să introducă curtea de juraţi, după modelul Statelor Unite ale Americii şi să funcţioneze cauţiunea. (Curentul şi Ring)

Amintiri din copilăria lui Dan Diaconescu

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei şi Click au mers până la Caracal pentru a vedea ce spun oamenii simpli despre situaţia în care se află cel pe care ei îl alintau, în trecut, “Dănuţ”.

Afară, pe strada Mihai Viteazul din Caracal, patronul OTV e tot "Dănuţ". Când vorbesc despre el, vecinele, trecute de prima tinereţe, utilizează tot arsenalul stilistic: epitete peste epitete şi comparaţii cu Mesia, Sfântul Gheorghe sau Ahile. Concluzia: "El e pasărea Felix!... sau cum îi zice ăleia care renaşte...". [...] Aplecarea spre matematică despre care pomeneşte tatăl său l-a dus pe patronul OTV, la liceu, într-o clasă cu profil real. "Era elev bun, mai chiuleam, mai jucam fotbal. Nu ştiu dacă plănuia să fie ziarist, dar mereu se gândea cum să facă bani. Cred că i-ar fi scos şi din piatră seacă!", povesteşte un fost coleg.  (Evenimentul Zilei).

Pe strada Mihai Viteazul din Caracal, oraşul natal al prezentatorului TV Dan Diaconescu, e jale mare. Vecinii familiei au ieşit ieri după-amiază în faţa porţii supăraţi foc că Dănuţ, aşa cum îl alintau pe omul de afaceri atunci când era mic, a fost reţinut de DNA. "Să-i dea drumul domne' că sigur nu a făcut nimic. El e băiat bun, provine dintr-o familie bună, taică-său a lucrat în Aviaţie, maică-sa la bancă. Un băiat mai cuminte şi deştept decât el nu am avut pe stradă. Aici e vorba de invidia celorlalte posturi de televiziune, că noi, ăştia mai săraci, numai la OTV ne uităm", este de părere Vinuţa Glie (65 de ani). (Click)

"Micul Prinţ" din celulă

Ziarele au mai scris şi despre starea de spirit a mogulului încarcerat şi despre felul în care îşi petrece acesta timpul în celulă.

Dan Diaconescu are parte de simpatia tuturor celor din arestul Poliţiei Capitalei. Gardieni sau arestaţi, toţi îl tratează cu respect şi simpatie ca pe un mic „Prinţ“, ne-au declarat avocaţii producătorului OTV, care l-au vizitat, ieri, în spatele gratiilor pe Dan Diaconescu. „A devenit un mic fel de şef, toată lumea îl întreabă, toată lumea îi cere părerea“, ne-a declarat unul dintre apărători. Pentru a-şi ocupa timpul, Dan Diaconescu se uită tot timpul la televizorul din celulă, unde stă alături de alte patru persoane. (Curentul)

Şpăgi codate: televiziuni şi plasme adică bani şi terenuri

Magistraţii au ajuns la o concluzie şocantă în procesul lui Diaconescu. Înregistrările telefonice au scos la iveală faptul că, după ce i-a cerut primarului Moţ 200.000 euro să nu publice materiale compromiţătoare la adresa sa, şeful OTV s-a mulţumit să primească în schimbul tăcerii 31.000 € şi 2.000 ha de teren, adică suprafaţa oraşului Mizil. Din cauza crizei financiare, în final, Diaconescu s-a mulţumit cu 2.000 de hectare de teren agricol situat în judeţul Arad, evaluat la 120.000 euro. (Click, Gândul şi România liberă)

Foto: Octav Ganea, Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Dan Diaconescu este liber!!Nu sunt de acord cu cei care ii vor raul accestui om.Atata timp cat nu vor exista probe clare, este logic sa fie liber.DAN DIACONESCU FREE
 • mizeria de DDD trebuie tinut cat mai departe de societate. iar acest jurnalist sa dispara ca este un nimic
 • sa stea ani de zile idiotul la inchisoare!!!E o rusine de om,darmite de ziarist!
 • atentie Petrisor!
  Argumentatia citata nu apartine "magistratilor" de la jud. sect. 1, ci unei judecatoare.
  Un ziarist bun trebuie sa fie foarte atent la generalizari de genul asta.
  Si sa nu le faca!
  Pentru ca, altfel, putem spune:
  magistratii sunt corupti
  popii sunt curvari (cei catolici pedofili)
  politistii sunt corupti
  medicii sunt spagari
  ziaristii sunt prosti

  ceea ce nu e corect.

  In concluzie, nu "magistratii" au spus treaburile aleaa despre colegul nostru Dan, ci "o (una bucata) judecatoare"!!!

Trimite un comentariu

sus