Skip to main content

DERAPAJ: Jurnalism cu muci în freză – porcăială în direct cu Gabi Firea şi Cristi Boureanu

 

O porcăială teribilă. E cel mai potrivit termen pentru episodul ruşinos de aseară din studioul Antena 3. Gabriela Vrânceanu Firea şi Cristian Boureanu s-au contrat într-un conflict de mahala care nu are nicio legătură cu jurnalismul:

Publicitate

Gabi Firea: Domnu Boureanu, aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune
Cristi Boureanu: Am mâncat ceva la dumneavoastră de aici.

Firea: Ceva de la toaletă?
Boureanu: E de la ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aicea!

Firea: Domnu Boureanu, v-aţi luat temperatura? Cine v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză a avut dreptate.

Astăzi, cel care este acţionat în judecată este ...Cristian Boureanu. (motivaţia completă a Antenei 3, la finalul articolului).

Antena 3 aduce la cunoştinţa publicului faptul că îl acţionează în justiţie pe domnul Cristian Boureanu, în urma comportamentului său inacceptabil de la la emisiunea Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, în seara zilei de 31 mai 2010.”

Din momentul în care moderatoarea l-a întrebat pe domnul Boureanu dacă va renunţa la afaceri, în favoarea politicii, discuţia a degenerat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis.

Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi „amanta domnului Tăriceanu” şi că este „plătită din bani furaţi”, printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc.

Iată şi transcrierea emisiunii, cu sprijinul agenţiei Media Monitoring:

Gabriela Vrânceanu Firea: Dar dumneavoastră înţelegeţi ceva din economie? Vă rog frumos să ne liniştim… Domnule Cristian Boureanu, am o întrebare pentru dumneavoastră…
Cristian Boureanu: Nu. Nu vreau să răspund la întrebările dumneavoastră.

Gabriela Vrânceanu Firea: Păi atunci de ce aţi venit? Vă rog frumos să vă ridicaţi să plecaţi.
Cristian Boureanu: Păi domnul Ludovic Orban v-a răspuns la vreo întrebare?

Gabriela Vrânceanu Firea: Mi-a răspuns la toate întrebările.
Cristian Boureanu: La ce întrebare a răspuns? Eu am văzut că a ţinut un discurs politic. Dumneavoastră l-aţi întrebat pe domnul Ludovic Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deşi productivitatea muncii a scăzut? Aha, nu vă plac chestiunile sensibile. Domnul Ludovic Orban a vorbit 10 minute şi a ţinut un speech…

Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?
Cristian Boureanu: Nu ştiu. Am mâncat ceva la dumneavoastră aici. Am găsit aici pe masă ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici.

Gabriela Vrânceanu Firea: Ceva de pe jos? Ceva de la toaletă? Dar chiar nu vă e jenă?
Cristian Boureanu: Păi mă întrebaţi aşa urât? Să ştiţi că eu nu plec din emisiune. Stau şi vă zâmbesc, vă întreb dacă dumneavoastră l-aţi întrebat vreodată pe domnul Călin Popescu Tăriceanu ce-a făcut cu banii de investiţii, cu 3 miliarde…

Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dumneavoastră v-aţi luat temperatura? Poate aveţi febră?
Cristian Boureanu: Nu. Nu am febră, mă simt bine şi relaxat. Mă uit şi vă pun nişte întrebări şi văd cum vă deranjează.

Gabriela Vrânceanu Firea: Dumneavoastră îmi puneţi mie întrebări? În ce calitate?
Cristian Boureanu: Păi dumneavoastră sunteţi părtinitoare.

Gabriela Vrânceanu Firea: Asta-i concluzia dumneavoastră.
Cristian Boureanu: Aveţi curajul să daţi pe timp să vedeţi cât a vorbit fiecare?

Gabriela Vrânceanu Firea: Avem curajul să vedeţi cât aţi ţipat dumneavoastră pe timp.
Cristian Boureanu: Eu n-am ţipat.

Gabriela Vrânceanu Firea: Şi cine v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză a avut dreptate.
Cristian Boureanu: Acum mă jigniţi? Cumva amantul dumneavoastră?

Gabriela Vrânceanu Firea: Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră, firmele dumneavoastră? Mi se pare incredibil…
Cristian Boureanu: Eu am fost foarte drăguţ şi nu am venit cu chestiuni personale. Mă atacaţi la persoană. Păi vorbim de contracte pe banii statului? Păi dumneavoastră ar trebui să nu mai aveţi nicio reclamă niciodată.

Ludovic Orban: Vă reamintesc că nu sunteţi moderator.
Gabriela Vrânceanu Firea: Răspundeţi la o întrebare sau nu?

Cristian Boureanu: Incredibil! V-aţi permis să mă jigniţi de trei ori la persoană.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi dumneavoastră îmi spuneţi de amant? Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu e amantul meu?

Cristian Boureanu: De unde ştiţi că vorbeam de dânsul?
Gabriela Vrânceanu Firea: Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză. V-a spus altceva?

Cristian Boureanu: Eu am vrut să vorbesc despre ce a făcut PNL şi de ce n-are România bani în buget.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi aţi vorbit cinci minute. Aţi ţipat la domnul Ludovic Orban.

Cristian Boureanu: N-am vorbit deloc.
Gabriela Vrânceanu Firea: Deci noi ne-am imaginat doar.

Cristian Boureanu: Doamnă scumpă, să mă jigniţi în direct la o emisiune e strigător la cer.

De ce îl dă Antena 3 în judecată pe Boureanu?

"Antena 3 aduce la cunoştinţa publicului faptul că îl acţionează în justiţie pe domnul Cristian Boureanu, în urma comportamentului său inacceptabil de la la emisiunea Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, în seara zilei de 31 mai 2010.

Precizăm că domnul Cristian Boureanu nu a fost invitat personal la Ştirea Zilei, ci a fost trimis de către Biroul de presă al PDL. Producătorul emisiunii invitase miniştri sau secretari de stat din ministerele economice sau alţi lideri marcanţi ai PDL, cu notorietate, care au dovedit bun simţ şi măsură, de-a lungul timpului, chiar şi atunci când au primit critici din partea opoziţiei sau a societăţii civile.

Atacurile repetate la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii şi, de asemenea, nerespectarea ordinii la afirmarea punctului de vedere, precum şi apelul Domnului Ludovic Orban la moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea de a prelua frâiele emisiunii, care degenerase, au determinat-o pe aceasta să-i capteze atenţia domnului Boureanu, adresându-i o întrebare în legătură cu delimitarea activităţii de politician faţă de cea de om de afaceri, mai ales când afacerile sunt făcute cu statul, după cum afirmase secretarul general al PDL, Doamna Elena Udrea.

Din momentul în care moderatoarea l-a întrebat pe domnul Boureanu dacă va renunţa la afaceri, în favoarea politicii, discuţia a degenerat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis.

Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi „amanta domnului Tăriceanu” şi că este „plătită din bani furaţi”, printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc.

În consecinţă, Antena 3 îşi exprimă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii Ştirea Zilei acţionându-l în justiţie pe domnul Cristian Boureanu. Suma care va fi solicitată drept despăgubire va fi donată unui cămin de copii, cu grave dificultăţi de supravieţuire.

Politicienii sunt plătiţi din bani publici, deci şi ai angajaţilor Antena 3 şi ai Intact Media Group, prin urmare niciunei întrebări a unui jurnalist nu trebuie să i se răspundă cu un limbaj suburban, prin proferarea unor minciuni sfruntate la adresa celui care întreabă, doar pentru a împroşca cu noroi instituţia noastră de presă şi angajaţii noştri.

Intact Media Group mai precizează că nu poate tolera un comportament imatur, fără argumente profesioniste, atacuri la persoană, intimidări, agresiuni, calomnii şi insulte la adresa moderatorilor sau a oricăror altor angajaţi ai instituţiei."

În nicio ţară democratică din lume, politicienii nu îşi ies din minţi, atacând şi jignind moderatorul, atunci când sunt întrebaţi despre afacerile lor, mai ales dacă au avut sau au contracte care implică banul public.

Antena 3 face apel şi la alte instituţii de presă să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii Ştirea Zilei, având în vedere că, ceea ce i s-a întâmplat ei aseară, se poate repeta şi cu alţi moderatori-realizatori. Din câte a relatat presa, oricum atât Domnul Boureanu cât şi alţi membri ai PDL sunt recidivişti în a ataca grosolan la persoană atât moderatori, în special jurnaliste, cât şi oameni politici, de preferinţă tinere politiciene, pe care doresc să le discrediteze, în ideea „calomniază, calomniază, că tot rămâne ceva” - care a devenit un stil de lucru, pentru mulţi dintre reprezentanţii PDL.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Costache, nu e suficient sa citesti scriptul ca sa te lamuresti, era necesar sa vezi inregistrarea. Dar banuiesc ca esti ocupat, asa ca iti explic eu: Gabriela i-a zis lui Boureanu: "Domnu Boureanu, v-aţi luat temperatura? Cine v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză a avut dreptate"... La care el a reactionat: "Acum ma jigniti? Cumva amantul Dvs?"... Cel care i-a zis lui Boureanu ca e baiatul cu muci pe freza este Tariceanu, fapt de notorietate. Deci sensul indubitabil al replicii lui Boureanu este [cine mi-a spus ca sunt baiatul cu muci in freza], cumva amantul Dvs?
  Doar un rau-voitor nu vede acest sens. Sa speram ca il vor vedea judecatorii. Si atunci parerile acide ale postacilor portocalii chiar nu vor mai conta. De fapt nu conteaza nici acum.
 • Chiar daca nu-l simpatizez pe Boureanu, doar pentru ca s-a inhaitat cu criminalii sionisti-masoni, dar pentru expresia Lui Firea: "muci infreza, as trimite-o direct in randul celor cu fuste scurte de pe la colturile strazilor , ca doar acolo i-a si fost locul dintotdeuna ! Mare lucru sa fi atat de nesimtita! Nu stiu cum de i se mai permite sa moderze la micul ecran ! Ah, ca era sa uit ! Doar n-o fi tocmai la Felix sobolanul ?
 • As vrea sa vad o confruntare Boureanu vs Nikita din Romana.
  A mai avut Firea vreodata asemenea comoprtament?
  A mai avut Boureanu vreodata asemenea comportament?
  De data asta si ea a luat-o pe aratura.
  Eu nu as fi coborat nivelul discutiei precum madam Firea.
  Eu ii aplicam lui Boureanu metoda Basescu: cap in gura! Adica, il bateam. In mod civilizat, fara jigniri.
 • hai vere, ca CB asta asa face peste tot. se crede buricul pamantului si jigneste fara probleme. sper ca va amintiti emisiunea de la RTV cu paunescu.
 • Nu ma mir ca o asemenea harpie, cum este Firea , din stilul boschetarilor si a celor ce stau pe strazi in fuste scurte, reuseste sa debiteze si sa provoace pe cineva intr-unn stil de "scroafa"! Nu ma mir de postul de tv Antena , ca are valoarea unei cocine de porci si mirosul ce-l emana , a cuprins mai toata tara !
 • Am citit cu atentie transcriptul. Nu reiese de nicaieri ca boul de boureanu i-ar fi zis tzatzei firea ca "amantul e Tariceanu". Sa intelegem ca madam s-a dat singura de gol?? Prestatie mizerabila pt un moderator tv si la fel de mizerabile replicile invitatului. Dar totusi, cine a pomenit de "amantul Tariceanu"? Mie tot imi suna a porumbel iesit pe gura din partea madamei care tine loc de moderator tv
 • Boureanu merita un cap in gura. Dar e de inteles, Pelinica era cu Nasu'. :))
 • In fuga imbecila dupa audienta moderatoarea l-a provocat pe Boureanu :
  "Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?"

  Boureanu e deja cunoscut pentru derapaje de acest gen. Este evident ca Mme Firea l-a provocat.

  Ce face Mircica Toma si marele lui ONG ?
  Ce face Ioana Avadani si al ei ONG ?

  Niste sinistrii cu totii.
 • Ce de comentatori anonimi! :) Curat Caragiale, coane Petrişor. Pac, la răsboiu!
 • Ce ma bucur ca PRO TV si PRIMA TV nu au emisiuni politice! Sunt singurele televiziuni la care te mai poti uita in Romania! Sunte'ti jalnici,lingaii lui FELIX!
 • niste super penibili si neprofesionisti acesti oameni din Trustul INTACT!sa afisezi si sa mai si comunici public, sustinand un derapaj jurnalistic major, este...peste limita oricarei imaginatii! bravoo voua cei care ati transformat aceasta meserie intr-o ghena de gunoi la indemana intereselor proprii! astfel de "profesioniste" ar tb ucise din fasa pentru a nu distruge tot pe ce pun mana! inclusiv pe proprii moguli, pentru care sunt doar niste presuri de sters de noroi!
 • cred ca este un avertisment pentru toti invitatii la emisiuni tv!Mogulii au dat semnalul de atac fara perdea!so, fiecare scoate acum o Vranceanu Firea la atacul cu jigniri si provocari! ca doara sha stiu jurnalistii ca EA sa faca presa!Caragiale se rasuceste in mormant sa vada astfel de toape urcate la tv!
 • asha se intampla cand tatele se vad doamen si se dau "specialiste"! vai in ce tara de Vranceanu-Firea, Boureni, Udrea si alti Geoana traim! dar copiii nostrii ce vina au? este ceea ce meritam, tara si oamenii pe care ii meritam!
 • mai rau ca in Caragiale! Voiculescu ar trebui sa o trimita intr-o vacanta prelungita pe aceasta "jurnalista" care pare obosita si fara puterea sa-si tina nervii! i-a jignit pe toti cei care se numesc jurnalisti sau realizatori de emisiuni, care sunt cu adevarat profesionisti si stiu sa aduca informatii, sa dea valoare discursului si sa afle lucruri de la invitati si nu sa sara la ei ca o tata si sa-i jigneasca! Boureanu este un mare golan al politicii noastre, dar un realizator tv nu are voie sa jugneasca si sa aiba un astfel de limbaj!! trustul Intact ar trebui sa ia masuri interne si nu sa sustina un astef de derapaj jurnalistic, si doar pt ca Firea este un catel care linge la patron pana albeste. e rusinos pentru cei care fac meseria de jurnalist, si mai ales cei din INTACT!
 • antena3 este o tv impotriva oricarei brume de profesionalism si bun-simt, si doamne bine ca nu ma uit de 2 ani. dar aceasta Gabriela Firea este de un tupeu si un servilism si o ipocrizie de neimaginat,ever!!
  cum e posibil sa fie lider de opinie, cum e posibil sa semneze realizator tv, cand vorbeste ca in mahala, cand jigneste in acest fel? oare Voiculescu vede?isi face praf businessul doar ca o Vranceanu-Firea il pupa pe toate partile? Jignitor pt toti cei care se numesc realizatori tv si mai ales pentru noi, cei care ar tb sa "servim" astfel de emisiuni!

Trimite un comentariu

sus