Skip to main content

Autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole şi-a pierdut funcţia, dar a rămas ziaristă la Agerpres

 

Autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole (dezvăluit de paginademedia.ro, aici) şi-a pierdut funcţia de redactor şef al Agenţiei de Presă Agerpres. Marina Bădulescu, cea care a scris făcătura, rămâne însă angajată a Agerpres şi va continua să lucreze în agenţie! Decizia a fost luată ieri la şedinţa Comisiei de etică şi disciplină. Detalii, în continuare:

Publicitate

PUŢIN ISTORIC: Cu o zi înainte de moartea Mădălinei Manole, agenţia Agerpres a publicat un material în care erau compilate declaraţii mai vechi ale artistei şi citate de pe blogul ei. Colajul a fost făcut de Marina Bădulescu, redactor şef al agenţiei de presă. A doua zi, materialul a fost reluat drept “ultimul interviu acordat Agerpres, cu doar o zi înaintea morţii sale”. Cea care a retrimis ştirea, a doua zi, a fost Argentina Traicu, director general adjunct. Ştirea retrimisă a fost supervizată de Cătălina Matei, redactor şef adjunct Agerpres. (Povestea a fost relatată aici).

Deciziile Comisiei de disciplină:

  • Marina Bădulescu a fost găsită vinovată pentru falsificarea interviului cu Mădălina Manole. Bădulescu a fost retrogradată din poziţia de redactor şef, dar continuă să lucreze la Agerpres. Iniţial propunerea de sancţionare a Marinei Bădulescu viza desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Comisia a considerat că Marina Bădulescu a încălcat normele profesionale şi regulile după care funcţionează un redactor şef al unei agenţii de presă. Codul muncii împiedică însă concedierea directă, în cazul unei abateri.

Dan Mihăescu, membru al Comisiei de etică şi disciplină, pentru paginademedia.ro:

"Codul Muncii prevede pedepse graduale. Am considerat că gradul de gravitate al faptelor Marinei Bădulescu nu este atât de ridicat, astfel încât să presupună desfacerea disciplinară a contractului de muncă."

  • Comisia le-a audiat şi pe Argentina Traicu (director general adjunct) şi Cătălina Matei (redactor şe adjunct). Ele au reluat ştirea a doua zi şi au şters materialul de pe fluxurile de ştiri. Cele două nu au fost penalizate. Argumentul lor: când au retrimis ştirea, în ziua morţii Mădălinei Manole, nu ştiau că este un fals. Când au aflat, au şters articolul, după care l-au rescris.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DANIELA DANIELA
    I do not see what the director would be guilty. can not verify the source of each article. you ought to do: Madalina was calling her asking whether the employee spoke with them? would humiliate her employees and such put the institution in a bad light by disbelief.
  • Raluca Zamfir Raluca Zamfir
    Nu este vinovata directoarea ! Colaj, necolaj....materialul era un FALS. ! Normal ca a doua zi s-a relansat materialul. Era o oportunitate care nu se putea rata. Toata mass media facea referire la Agerpres si la ultimile declaratii ale Madalinei. Marina Badulescu nu stia ca o sa moara Madalina si o sa fie asa tam tam :))) Trecea neobservat materialul altfel. In orice agentie privata acest angajat ar fi fost concediat fara emotii.
  • Cristian Cristian
    Multi indivizi lipsiti complet de creier scriu pe aici - vetanase si pontu de exemplu. Aberatia legala din Romania te impiedica sa dai afara din sistemul de stat o cretina care face stiri false - trebuie sa convoci o comisie de disciplina care este plina de personaje la fel de incompetente ca Marina Badulescu si care, evident, o apara pe aceasta scursura. A fost suspendata, desi propunerea era de concediere, iar in sistemul privat ar fi fost data afara in secunda 2. Povestea cu reluarea stirii este de fapt circumstanta agravanta pentru aceasta individa, care a reusit sa isi induca in eroare ierarhia si sa faca de ras numele agentiei. Parerea mea este ca Agerpres ar trebui sa deschida actiune in civil impotriva Marinei Badulescu.
    Dar altu-i baiu': aceasta individa jalnica pe nume Marina Badulescu, asa lipsita de orice fel de onoare si probitate profesionala, se pare ca a beneficiat de sustinere din partea anumitor persoane din politica - daca se verifica aceasta informatie, e o adevarata bomba, mai ales ca respectivul sustinator are multe bube in cap si povestea asta jalnica - cu adevarat jalnica, o voi expune aici indata ce voi verifica informatiile - il va compromite si mai mult. Voi reveni.
  • donose donose
    mai Raluca, directoarea argentina e cel putin la fel de vinovata. redactorul sef marina badulescu a facut colajul si l-a dat pe agerpress, cu o zi inainte de moartea madalinei, iar dupa ce s-a aflat de moartea madalinei, directoarea argentina a reluat interviul inchipuit laudandu-se ca a fost ultimul interviu al Madalinei Manole. a gresit, ca nu stia, dar dupa ce a aflat, de ce nu a informat rapid abonatii ca este o eroare, de ce s-a marginit doar sa retraga interviul de pe site, fara sa dea precizare pentru clientii care apucasera sa-l foloseasca? nu cumva a incercat sa bage totul sub pres, mai ales ca era in culpa si ea? mai intai a dat obae pe blog ca e facatura, dupa care agerpress a sarit repede cu explicati. asta e grav. citeste cu atentie toata povestea pe blog si ai sa vezi
  • revolutie revolutie
    culmea culmea, cum se poate...pututuros?, vai.... daca omu nu da stiri pe banda rulanta... sa-l omoram, sa-l scoatem in fata la tabla... ca asa era pe vremea lui ”culmea”, victoria socialismului apus....ha!ha!Ha!. Miroase a niste fost tovarasi!!!!
  • vetanase vetanase
    Va dati seama ca membrii acelei comisii interne de "etica si disciplina " nu puteau sa-si sanctioneze propria directoare generala ( fie ea numai "adjuncta" )...dar lucrul asta pot sa-l faca fara probleme comisiile de specialitate din parlament ( caruia ii este subordonata Agerpres-prin lege ).

    Pe de alta parte, avand in vedere tam-tam-ul in care a fost implicata agentia,fiind vorba de o institutie publica , decizia comisiei de mai sus trebuia postata- la vedere- pe site-ul agentiei.
    Oricum , dupa cum se vede ,cu acest prilej incep sa iasa la iveala si alte "aspecte" ...deci viitorul suna bine !
  • Pontu Pontu
    Poate nu stiti dar Marina Badulescu nu a fost data jos din functie, ci doar suspendata, pentru linistirea apelor involburate. Deci, momentan, ramane cu aceeasi functie, chiar daca autoarea falsului interviu este suspendata oficial.

    Cat il priveste pe acest Dan Mihaescu, este cel mai slab si puturos corespondent si angajat al agentiei. E mana in mana cu directorul Rosca si directoarea adjuncta Traicu, deci...

    Iar despre red. sef. adjunct Catalina Matei, se stie ca a sapat adanc pentru ca vrea mai mult ca sigur sa ii ia locul Marinei Badulescu. Fiind sluga lui directorului, Matei are sanse mari sa ajunga sefa in locul Marinei Badulescu.
  • Culmea Culmea
    Ar fi fost culmea sa fie sanctionata Argentina Traicu, sefa lui Dan Mihaescu, lider de sindicat, membru in comitete si comitii etc etc. Dar normal ar fi trebuit si ele sanctionate pentru neglijenta in serviciu, pt ca nu au anuntat pe flux cu o zi inainte, imediat ce au retras stirea, pt ca de la ele s-a facut acest tam tam...santionarea lui Badulescu, bucuria lui Matei, cel mai probabil noul redactor sef....ha ha ha, ce-mi palc glumele mele.
  • vastq vastq
    agerpres egal bani degeaba ptr stiri varza
  • Raluca Zamfir Raluca Zamfir
    Ar fi fost culmea sa fie sanctionate Argentina Traicu si Catalina Matei. Ele au relansat o stire fara sa stie ca este inventata. Pacat ca munca unora este anulata de persoane atat de creative.....

Trimite un comentariu

sus