Skip to main content

17 august: Vîntu intenţionează să-şi externalizeze fiecare produs media în parte

 

Trustul Realitatea-Caţavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, intenţionează să îşi externalizeze începând din toamnă fiecare produs media în parte, acestea urmând să fie operate cu management separat, au declarat pentru DailyBusiness.ro surse apropiate trustului. Compania a făcut deja un prim pas în acest sens cu Money Channel. Potrivit surselor citate, următorul produs media care urmează să fie trecut pe numele unei noi companii este postul de radio Realitatea FM, al cărui director general, Robert Turcescu, şi-a anunţat demisia. (Foto: EVZ)

Vîntu îşi sparge trustul?

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat pentru adevărul.ro că în prezent are blocate toate proiectele în mass media. Anul trecut, Sorin Ovidiu Vîntu anunţa că renunţă la investiţiile în România şi va băga banii în media digitală din Republica Moldova, Ungaria şi Serbia. În prezent, a renunţat şi la aceste investiţii.
Sorin Ovidiu Vântu: Am blocat proiectele în media

"Uneori, pentru a vedea detaliile unui tablou, cum mi se întâmplă mie în situaţia de faţă, e bine să faci un pas dincolo de rama tabloului, ca să poţi să priveşti cu luciditate şi să nu fii legat de ceva anume", spune Robert Turcescu, într-un interviu acordat EVZ. După demisia de la conducerea postului Realitatea FM, Turcescu declară că "probabil că voi rămâne în ceea ce se numeşte presă. Eu mă simt detaşat, eliberat de relaţii de natură contractuală, şi nu mă grăbesc să iau o decizie." Cât despre Realitatea TV: "Nu vreau să fac niciun fel de aprecieri legate de schimbările din Realitatea. Pot să vă spun că presa din România s-a schimbat şi oricine poate face o analiză pe perioada 2003-2010 şi răspunsul se poate găsi foarte uşor."
Turcescu: "Pentru a vedea detaliile unui tablou, e bine să faci un pas dincolo de ramă"

Mari firme de publicitate din România acuză Ministerul Dezvoltării Rurale, condus de Elena Udrea, că va da peste cap toată piaţa panourilor stradale prin noile reglementări pe care le pregăteşte, scrie Gândul. Este vorba de "Regulamentul pentru autorizarea, construirea şi amplasarea firmelor şi reclamelor publicitare", care a fost transformat de MDRT în "Regulamentul cadru pentru amplasarea de publicitate în municipii şi oraşe". Acest proiect prevede că amplasarea mesh-urilor nu va mai fi posibilă decât pe calcanele clădirilor care nu sunt monument istoric sau pe clădirile aflate în reparaţii. Publicat pe site-ul instituţiei ca ordin, acesta a fost trimis tuturor primăriilor şi urmează să fie aprobat printr-o Hotărâre de Guvern. Regulamentul făcut de MDRT prevede că primăriile pot adopta norme mai restrictive şi în niciun caz mai permisive.
Ministerul Dezvoltării „aranjează“ panourile cu reclame şi îşi pune în cap firmele de publicitate

Administraţia Prezidenţială a reclamat la CNA un clip al publicaţiei Academia Caţavencu, difuzat pe Realitatea TV pe 27 iulie, care utilizează "cu rea-credinţă" imaginea lui Traian Băsescu, asociindu-l pe preşedinte cu "defrişarea unei păduri", fapt care îl "discreditează" pe şeful statului. Potrivit sesizării, Administraţia Prezidenţială consideră că respectivul clip este "tendenţios", scrie Mediafax.


Preşedinţia reclamă la CNA un clip Academia Caţavencu, care "discreditează" imaginea lui Băsescu - VIDEO

MediaSind a înregistrat, ieri, la Secretariatul General al Guvernului, o plângere prealabilă prin care solicită anularea modificărilor la Codul Fiscal, notează Mediafax şi HotNews.ro. "Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a înregistrat, astăzi (luni, 16 august, n.r.), la Secretariatul General al Guvernului, Plângerea Prealabilă împotriva Ordonanţei de Urgenţă nr. 58/ 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi împotriva HG 791/ 2010 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, solicitând anularea în tot a acestor acte normative", se arată în comunicat.
Potrivit comunicatului, în cazul în care Guvernul nu va răspunde favorabil acestei solicitări în termen de 30 de zile, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind va ataca în instanţă cele două acte normative.

România este a zecea ţară de origine a spam-ului din întreaga lume, generând 2% dintre mesajele email nedorite în luna iulie, potrivit unui studiu prezentat de compania Symantec, care relevă de asemenea că aproape 92% din totalul email-urilor sunt spam, scrie Mediafax. Cele mai multe mesaje email spam provin din Statele Unite, cu o "cotă de piaţă" de 22% în luna iulie, urmate de India şi Olanda (6% fiecare), Marea Britanie şi Brazilia (5%), Germania (4%), Franţa, Italia şi Vietnam (3%), respectiv România.
România, locul zece în lume ca ţară de origine a mesajelor spam

O organizaţie a jurnaliştilor ucraineni, numită "Nu cenzurii", a avertizat că ar putea apela la o grevă naţională în cazul în care condiţiile de lucru ale presei, sub regimul lui Viktor Ianukovici, vor continua să se degradeze, relatează Mediafax. Aceste avertizări vin după ce canalele de televiziune apropiate opoziţiei pro-occidentale - TVi, 5 Kanal şi Tchornomorska - au fost ameninţate cu închiderea. Sâmbătă, aceste trei canale de televiziune au protestat în mod simbolic, timp de o oră.
Jurnaliştii ucraineni acuză regimul Ianukovici de cenzură

Circa 100 de persoane au protestat în faţa sediului Google din California, ca urmare a unei propuneri de a trata diferit datele transmise online, notează Mediafax, care citează BBC News Online. Google şi Verizon au semnat un acord care ar putea permite companiei de servicii de telecomunicaţii să mărească viteza de transmitere a unor informaţii online, dacă cei care deţin aceste conţinuturi plătesc în plus pentru acest avantaj.
Protest la sediul Google faţă de propunerea companiei de a trata informaţiile online diferit

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus