Skip to main content

4 august: Piața românească este distorsionată de patronii din media, spune șeful WAZ

 

Grupul media german WAZ se va retrage din România din cauză că "piața românească este distorsionată" de investițiile masive derulate de oameni de afaceri care își câștigă banii din alte sectoare economice, și nu din presă, afirmă, într-un interviu acordat Deutsche Welle, Bodo Hombach, directorul grupului care deține acțiuni la cotidianul România Liberă.

Publicitate

Hombach: "Dacă cineva intră in afaceri de presă nu pentru a le opera pe acestea, ci pentru a însoţi mediatic alte afaceri pe care patronatul le are, atunci noi, editorii de presă şi afaceriştii din domeniul media avem dificultăţi majore în a susţine o companie media serioasă cu rulaje de bani strict în acest domeniu."

Concursurile și tombolele fac audiență artificială în România”, spune el. Interviul este citat de HotNews și Evenimentul zilei. Șeful WAZ a explicat că trustul va vinde participaţiunile deţinute la ziarele est-europene şi se va concentra pe piaţa germană. În România a primit deja oferta unui om de afaceri serios, „care a dovedit deja că acţionează cu un pronunţat simţ de responsabilitate editorială în presa de acolo”.

Prestigioasa revistă americană Newsweek a fost vândută pentru suma simbolică de un dolar. Cumpărător este omul de afaceri Sidney Harman (91 de ani), scriu Adevărul, Wall-Street și Daily Business. Harman, un magnat al echipamentelor audio, va suporta pierderile revistei americane, deţinute din 1961 de grupul de presă Washington Post Company. Anul trecut, pierderile săptămânalului american s-au ridicat la 28 de milioane de dolari.

Biroul Român de Audit al Tirajelor – BRAT va oferi date de tiraj pe fiecare separat, scrie Financiarul. Începând cu următoarea perioada de audit, editorii cotidienelor au posibilitatea de a opta pentru evidențierea separată a mediilor zilnice de tiraj difuzat pentru cotidienele editate, contra unui tarif suplimentar față de cel standard.
BRAT va audita mediile zilnice ale tirajului difuzat pentru cotidiene

TVA de 19%” sau „dăm înapoi tot TVA de 24%” au fost câteva dintre mesajele cu care și-au așteptat companiile clienții pentru a impulsiona vânzările în se¬zonul estival, observă Financiarul. Fie că sunt din industria auto sau din retail, companiile au avut același slogan. Bogdan Naumovici consideră aceste campanii ca fiind firești și adaptate la agenda publicului. Însă, pe termen lung, cele care vor câștiga sunt brandurile care nu își vor neglija imaginea și care vor continua să inoveze și să comunice.
Ofertele centrate pe TVA, un obicei la modă în acest sezon

Majoritatea utilizatorilor români de internet (72%) sunt interesați de ziare și reviste online, 53% preferă rețelele de socializare Hi5, LinkedIn sau Facebook, în timp ce 43% dintre aceștia intră pe site-urile cu locuri de muncă, potrivit unui studiu realizat de serviciul de monitorizare a audienței web trafic.ro, citat de Realitatea.net. Studiul este preluat și de Daily Business.

Adevărul a participat la filmările pentru ultima ediţie din acest sezon a reality-show-ului Întâlnire pe întuneric, ce va fi difuzată la 23 august, pe Prima TV. Într-un complex rezidenţial din Pipera, şase tineri, trei fete şi trei băieţi, împart un duplex din care nu au voie să iasă timp de patru zile. Într-o parte stau fetele, în cealaltă - băieţii. Cei şase participă la reality-show-ul prezentat de Andreea Raicu şi difuzat de Prima TV lunea, de la ora 20.30.
„Întâlnire pe întuneric“, pronosticuri la final de emisie

Casa de modă Gucci a contractat agenția de media ZenithOptimedia pentru servicii de media în valoare de circa 200 mil. dolari, scrie Daily Business. Zenith, care gestionează de anul trecut serviciile de media ale Gucci în Marea Britanie, a câștigat contul global al casei de modă în urma unui pitch și se va ocupa de cumpărarea și plasarea de spațiu publicitar pentru branduri ca Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen și Stella McCartney.
Gucci a ales ZenithOptimedia pentru contul global de media, estimat la 200 mil. $

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu