Skip to main content

Vîntu negociază cedarea mangementului The Money Channel

 

Televiziunea de business Money Channel, controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, ar putea fi operată, atât din punct de vedere financiar, cât și editorial, pe o perioadă de cinci ani, de o firmă de management deținută de investitori români și străini, scriu Wall-Street.ro, Mediafax și HotNews, care citează un comunicat al casei de avocatură Boștină și Asociații, care se ocupă de proces.

Publicitate

"Nu este vorba despre o schimbare de acționariat și nici de o vânzare a licenței audiovizuale (pe care funcționează Money Channel, n.r.)", a explicat pentru Mediafax Sorin Freciu, președintele Consiliului de Administrație al grupului Realitatea-Cațavencu, din care face parte și Money Channel.

Casa de avocatură Boștină și Asociații a transmis, printr-un comunicat citat de Mediafax și Wall-Street.ro, că "acordă consultanță unei firme de management deținută de investitori români și internaționali în preluarea activității de operare a postului de televiziune de business Money Channel, pentru o perioadă de cinci ani".

"Este vorba despre un mandat de operare pe o perioadă de 5 ani a postului Money Channel, o tranzacție complexă, probabil un first-ever pe piața media din România. Sperăm ca tranzacția să fie încheiată până la sfârșitul lunii octombrie", spune Oana Borocan, coordonator Boștină & Associates Corporate Finance.

Sorin Freciu:

"Investitorii vor opera Money Channel pe o perioadă de cinci ani, își vor asuma un business plan. Operare înseamnă totul, și editorial și financiar. Nu înseamnă însă, din ce am vorbit cu reprezentanții investitorilor, schimbări în conducerea editorială a postului. Suntem la faza de discuții, s-a convenit asupra unor lucruri, dar este o tranzacție complexă. Suntem în fazele incipiente, nu este vorba despre un contract semnat".

Freciu a precizat că, în funcție de evoluția lucrurilor, peste cinci ani ar putea fi luată în discuție și vânzarea licenței audiovizuale a postului Money Channel și schimbarea acționariatului televiziunii. Întrebat care sunt motivele pentru care operarea postului Money Channel ar urma să fie preluată de investitori pentru o perioadă de cinci ani, Sorin Freciu a spus: "E clar cauzată de criză".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu