Skip to main content

Radio 21 își ajustează echipa de știri. O parte din știriști au primit deja preaviz astăzi.

 

ACTUALIZARE: Potrivit ultimelor informații paginademedia.ro, întregul departament de știri al Radio 21 va fi reorganizat. Toți redactorii de la știri au primit preaviz, iar până în luna septembrie urmează să se ia o decizie finală în legătură cu forma știrilor și numărul celor care vor rămâne să lucreze.

Publicitate

Postul Radio 21 își ajustează echipa de știri. Astăzi, o parte din oamenii care lucrează la programele informative au primit preaviz. Alexandru Macavei, director executiv Radio 21, a declarat pentru paginademedia.ro că decizia vine după ce Radio 21 a trecut la statutul de rețea națională, ceea ce nu mai impune obligativitatea de a avea programe la stațiile locale.

Echipa de știri are 8 angajați și 12 colaboratori. Alexandru Macavei nu a precizat câți vor fi restructurați. “Încă nu pot spune exact câți oameni vor rămâne”, a declarat el.

Alexandru Macavei pentru paginademedia.ro:

Am făcut o cerere aprobată de CNA de trecere a Radio 21 la statutul de rețea națională. Acest lucru presupune că Radio 21 nu mai are obligația să difuzeze program local pe fiecare stație din țară. Știrile locale erau asigurate de la București. Informația era colectată la nivel local, dar programele informative se produceau aici. Cert este că are loc o reorganizare a departamentului de știri, ceea ce presupune, din păcate, atât disponibilizări, cât și reașezări ale oamenilor în schemă.

Ce se va întâmpla cu șeful știrilor, Ciprian Stoianovici?

Alexandru Macavei spune că coordonatorul știrilor, Ciprian Stoianovici, nu este printre cei care au primit aviz astăzi. "Din câte știu eu nu a primit aviz. Noi vom încerca să-l păstrăm și în noua formulă", a declarat Macavei.

În prezent, Radio 21 are în București 5 grupaje informative: 7.00, 8.00, 9.00, 13.00 și 18.00. Emisiunile de știri de la nivel local vor fi scoase începând de luni. Macavei spune că postul nu a luat încă o decizie legată de viitorul știrilor la Radio 21.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu