Skip to main content

Honorius Prigoană vrea un trust de presă în fostul studio al Realităţii

 

Honorius Prigoană, fiul deputatului Silviu Prigoană care a lansat postul Realitatea TV, intenţionează să lanseze un grup de presă care va conţine televiziune, radio, site, cotidian. Despre planuri, în continuare:

Publicitate

Postul de televiziune (ca de altfel tot trustul) se va numi România ta, va avea o grilă axată pe programe de informare şi va emite din fostul sediu al Realităţii TV, de la staţia de metrou Republica. Acolo se aflau studiourile Realitatea TV, pe când era deţinută de Silviu Prigoană. Ca prim pas, compania deţinută în totalitate de Prigoană junior, Univers Media S.R.L a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului eliberarea unei licenţe audiovizuale prin satelit.

Cererea a fost amânată pentru o şedinţă viitoare la care vor putea participa şi câţiva membrii ai vitoarei echipe editoriale a postului. Aceasta a fost cerinţa formulată de CNA înainte de a se pronunţa asupra cererii de licenţă.

Investiţia pentru întreg grupul de media se ridică la aproximativ 5 milioane de euro (1.5 milioane de euro aport propriu, restul din credite bancare).

Alte detalii:

  • De la nivel central, spune Prigoană în proiect, se vor difuza informații administrative de interes național (programe sectoriale, de infrastructură națională și informații la nivel central oferite de ministere, agenții și secretariate de stat).
  • Studioul central de la București va furniza informații pentru stațiile din țară. La fel va funcţiona cu partea de radio şi cea de presă.
  • Bugetul lunar pentru fiecare staţie locală de radio, TV şi cotidian nu va depăşi 5.000 de euro.
  • Grila postului central va conţine emisiuni informative şi talk-show-uri, dar şi programe de divertisment.
  • În primă fază (şase luni de la intrarea în emisie) vor fi deschise staţii locale în oraşele reşedinţă de judeţ.

Foto: Andrei Pungovschi, Mediafax Foto.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu