Skip to main content

DERAPAJ: Sex fără perdea cu Bianca şi Cancan. Pe prima pagină.

 

Publicitate

Cancan a mai spart o barieră, în disperata luptă pentru vânzări. Există vreo limită? Nu. Orice regulă se poate călca în picioare. Astăzi, tabloidul transferă pe prima pagină limbajul vulgar, din spatele blocului. O steluţă mirată rezolvă, după Cancan, problema obscenităţii titlului, care transcrie o declaraţie a sexy vedetei Bianca Drăguşanu.

Azi a fost Bianca goală. Ieri, tot pe prima pagină, Cancan îl punea pe Adrian Cristea (iubitul Biancăi). Gol. Complet. Redactorii au avut însă ceva reţineri. Au pus o ştampilă, nu foarte lizibilă, “Interzis Copiilor”. Dar au avut grijă ca partea interzisă să fie perfect vizibilă.

Cele două exemple, dar şi multe altele, semnalate de-a lungul timpului de paginademedia.ro, astfel de publicaţii pun semnul egal între tabloid şi "orice e permis". A fi tabloid nu înseamnă a nu respecta regulile de bază ale jurnalismului şi normele de bun simţ. Indiferent de tipul ei, presa funcţionează după aceleaşi principii. Între un tabloid şi un ziar quality diferenţele vin din subiecte şi din împachetarea lor.

Codurile profesionale nu sunt făcute doar pentru presa de referinţă, se aplică (doar în teorie, din păcate), tuturor celor care au o legitimaţie de jurnalist. Inclusiv celor de la tabloide. Dacă obscenitatea şi limbajul vulgar nu sunt permise, de ce trebuie ca tabloidele să facă excepţie? Dacă este interzisă publicarea fotografiilor cu victime minori (din raţiuni de protecţie a imaginii), de ce ziariştii de la tabloide se fac că nu există această regulă?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

viewscnt

Comentarii

  • Fier Fier
    De preferat ca in paginile ziarelor sa se scrie de fostele vedete din toate domeniile sport, arta, actori etc
  • yoyo yoyo
    @ Tweeknax Nu, dimpotriva, cancan fura multe articole de pe alte site-uri si nu citeaza aproape niciodata, de link nu mai vorbesc/...
  • telcu telcu
    nu as cumpara cancan nici macar sa-l pun la wc in loc de hartie igienica ;))
    cine cumpara ziarul asta il compatimesc...
  • Tweeknax Tweeknax
    Multe din articolele din Cancan sunt copiate de pe alte site-uri si bloguri fara sa se specifice sursa.Un CNA al presei nu exista?
  • geo geo
    alde jurnalistii moralisti critica atunci cind se vorbeste de o lege a presei. cred ca ar trebui infiintat un CNA al presei scrise, asta ptr ca prea multe discutii si poze personale ajung, mai ales, prin tabloide...
  • tavi tavi
    Oare chiar ii dezaprobati? Atunci de ce ati plasat aici pozele cu prima pagina? Ce ati facut seamana cu reclama, nu cu dezaprobare.

Trimite un comentariu

sus