Skip to main content

Fosta echipă a Realitatea FM: nu ne daţi banii, facem dezvăluiri compromiţătoare despre trust!

 

Foştii angajaţi ai Realitatea FM încearcă să-şi răscumpere salariile restante printr-o serie de ameninţări adresate, printr-un mail anonim, conducerii trustului Realitatea Media.

Publicitate

În scrisoare, foştii angajaţi ameninţă că dacă nu îşi vor primi drepturile băneşti, până pe 1 noiembrie, vor da în judecată trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu, vor organiza proteste la sediul Realitatea Media şi vor divulga informaţii interne care vor duce la scăderea credibilităţii grupului de presă.

Detalii, în continuare:

"Orice fel de răspuns din partea voastra, la acest mail, care să arate că până la 1 noiembrie veţi achita restanţele către foştii angajaţi Realitatea FM, va ajuta enorm la păstrarea credibilităţii trustului. Alte vorbe ataşate răspunsului vor fi considerate complet inutile. Începând cu data de 1 noimebrie vom avea libertate completă în a organiza proteste la sediul Realitatea Media dar şi libertatea de a face dezvăluiri despre trust şi acţiona în instanţă. Evenimentul Zilei, Hotnews, România Liberă, Reporter Virtual, Pagina de Media, Adevărul, B1 TV, Antena 3 şi multe alte mass-media ar jubila la aflarea acestor informaţii", se arată în mail-ul de protest.

Scrisoare este trimisă de la adresa [email protected] şi îi este adresată lui Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului Realitatea-Caţavencu. În continuare, conţinutul integral al biletului de răscumărare a salariilor restante:

"Către conducerea trustului Realitatea Media,

Din septembrie, de când aţi decis că suntem prea incomozi pentru domniile voastre şi ne-aţi pus să semnăm retroactiv nişte contracte mizerabile, tot mergem pe încredere – atât la Resurse Umane cât şi la Financiar. Am avut grijă să nu lezăm credibilitatea trustului de presă prin proteste, declaraţii incendiare prin ziare şi pe portaluri de ştiri, nici nu am venit cu torţe aprinse pe holurile Realităţii.

Putem cădea de acord însă că este totuşi destul!

Orice fel de răspuns din partea voastră, la acest mail, care să arate că până la 1 noiembrie veţi achita restanţele către foştii angajaţi Realitatea FM, va ajuta enorm la păstrarea credibilităţii trustului. Alte vorbe ataşate răspunsului vor fi considerate complet inutile.

Începând cu data de 1 noimebrie vom avea libertate completă în a organiza proteste la sediul Realitatea Media dar şi libertatea de a face dezvăluiri despre trust şi acţiona în instanţă. Evenimentul Zilei, Hotnews, România Liberă, Reporter Virtual, Pagina de Media, Adevărul, B1 TV, Antena 3 şi multe alte mass-media ar jubila la aflarea acestor informaţii.

E simplu – respect reciproc. Achitaţi toate datoriile faţă de noi şi nu vă veţi trezi cu un nou motiv de a fi tocaţi mărunt de toată presa pe care voi nu o controlaţi.

Echipa Realitatea FM"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Insiderul Insiderul
    Mesaj catre TOTI cei care si-au luat teapa de la mogul. Fosti sau actuali angajati.

    Cei care mai lucrati inca in trustul SOV si nu ati primit bani pana in prezent, nu va mai faceti sperante. Amintiti-va de soarta celor de la FNI.

    Stiu, in fiecare zi vi se promite “ca maine, ca poimaine, ca saptamana viitoare.” Povesti. Daca se mai fac plati, acelea se fac strict catre stiri si departamente vitale pentru functionarea RTV pe sticla.

    In alte departamente se arunca aleatoriu mici sume de bani, ca restul colegilor sa vada “ca se fac totusi plati”. E doar o inginerie de a va tine in sah, in timp ce va trage cu presul.

    Trustul lui SOV s-a manjit atat de tare, incat va compromiteti carierele, indiferent de meseria voastra, ramanand acolo. E o pata urata acum, mai ales dupa recentele stenograme, in care SOV declara pe fata ca tot trustul sau, (cu exceptia unor “supape majore”) este finantat ca sa ii serveasca interesele.

    La 1 noiembrie, managerii de carton, trebuie sa vada ca RTV si alte departamente nu inseamna nimic fara noi toti, cei din spate. Cei care tragem pe umeri tot greul si suntem platiti ultimii sau deloc. Noi cei care nu aparem pe sticla dar suntem lasati ca niste caini sa traim din promisiuni.

    Da, nu e usor sa plecam in alta parte. E greu sa gasesti un loc de munca, dar nici nu am ajuns ultimele carpe incat sa isi bata joc de noi niste boi.

    Realitatea Media este un trust terminat, consumat. Trebuie sa intelegeti acest lucru. Mai exista doar pentru ca noi, muncim gratis de luni bune. Muncim si speram si traim din promisiuni si din imprumuturi la prieteni.

    A ajuns cutitul la os de data asta. La 1 noimbrie, vom intrerupe emisia timp de 5 minute intr-o greva de avertisment. mcr-ule din tmc si rtv, Romantica, cinestar, etc, regia, sunetul… se aude? Operatorii.. soferii… dati vorba mai departe. E nevoie de unitate. Pe 1 noiembrie, la ora 12.00, timp de 5 minute sa ne mobilizam cu totii intr-un interes comun, asa cum si ei, mogulii de carton, s-au mobilizat sa nu ne mai plateasca. Fara frica. Nu e nimic de pierdut.

    Ne vor provoca sa dam nume, ca sa ne afle si sa ne izoleze. Nu cedati tentatiei. E momentul sa actionam, ACUM. Cat sunt in genunchi si sa ii loveim unde ii doare cel mai tare. La publicitate. Daca banii care mai intra in trust nu ajung si la noi pentru plata salariilor, ce rost mai e de publicitate? Ne-au ars? Sa-i ardem! Toate statiile locale din tara au fost tepuite. Zeci, sute de oameni sunt pagubiti. FNI va revine din nou in amintire acum? Ii vom da si in judecata, evident, ca grup. Nu vor avea nicio sansa. Ne vom recupera banii, dar trebuie sa actionam ACUM.

    Nu au ce sa ne faca. De dat afara deja ne-au dat din clipa in care nu ne-au mai platit salariile. Juridic nu putem raspunde, pentru ca e dreptul nostru la protest, asa cum si-au asumat si ei “dreptul” de a nu ne plati pe motiv ca “nu sunt bani in conturi”.

    Vor incerca sa ne sperie cu tot felul de amenintari. Nu mai tine vrajeala. S-a terminat. Fiti cu ochii pe internet. Urmeaza o saptamana incendiara pentru trustul lui SOV!
  • Horea Soica Horea Soica
    Astia au dat tepe si la Cluj. In iunie au venit si ne-au spus ca din februarie ne-au fost reziliate contractele de drepturi de autor, dar ca in cele din urma vom avea altele. Am ramas cu paguba de caciula 80 de milioane de lei.

    Dupa aceea incet s-a ajuns ca primeam banii cu cateva luni intarziere.
    In cele din urma am scapat ca m-au dat ei afara, dar nici pana acum nu mi-au platit salariile restante pe ultimele luni.

    P.S. Nu mai sperati ca astia va vor ajuta si se vor tine de cuvant. Sunt numai minciuni! Noi la Cluj, am facut cativa greva si au trimis comisie de disciplna sa ne verifice si mai rau, colegii de la Cluj s-au aliat cu ei (producatorul general Ovidiu Pop Fanea si compania). Plecati ca nu e de stat

    Horea Soica
    fost corespondent Realitatea TV
  • Andrei Andrei
    Cum poate fi vorba de santaj? Exista niste clauze de confidentialitate, probabil, in contractele lor. Din moment ce contractele nu au fost platite, caluzele de confidentialitate pica cu tot cu contracte. Asa ca oamenii doar ii anunta pe cei de la Realitatea ca e nasol ca a au picat clauzele alea...
  • Ovidiu Bufnila Ovidiu Bufnila
    E o gluma? Am cunoscut cateva persoane care au lucrat acolo si nu le cred in stare de un santaj ordinar de acest gen. Sunt oameni adusi de Robert Turcescu, oameni care au mai facut presa la nivel inalt. Nu ii cred in stare nici de santaj si nici de proteste aiurea in fata Casei Presei. Sper sa nu ma insel.
  • Incontrolabilul Incontrolabilul
    O sa urmeze si la The Money Channel o greve generala daca nu se dau banii pana la 1 noiembrie.
  • Sarpele Sarpele
    Lectie de economie la TMC.

    Cea mai eficienta firma de pe piata romaneasca se prezinta sub urmatoarea forma. Iti vin oamenii la program timp de trei luni, muncesc in ritmul normal si nu primesc nimic in schimb. Deci eficienta 100%. Randament 100%. Cu adevarat cel mai bun post de bussines din lume. Vreau si eu actiuni la acest post.
  • prapastiosu prapastiosu
    Au tot dreptul! Situatia lor nu e singulara in trustul R-C. La departamentul tehnic, The Money Channel, nu sunt salariile date din luna iulie a.c. Pe Realitatea TV sunt intarzieri din luna august a.c. (fara halitorii de kk de la stiri) si se spera sa nu fie aceeasi situatie ca a celor disponibilizati deja. Situatia nu e deloc roza si spiritele sunt incinse. Posibila aderarea la protestul celor de la RFM si a celor carora salariile sunt intarziate din RTV.
  • gigi kent gigi kent
    Informatii compromitatoare? Nu v-ati inteles la bani si acum faceti gat? :))
  • Guru Guru
    Fostul tau amic a lucrat si la Fun Radio?
  • Iulian Iulian
    Nimeni n-a promis dezvaluiri. Cine avea acces la actele Realitatii Media din RFM?
  • luiza luiza
    Si,din cate stiu eu, sunt probleme si la plata CAS-ului:un amic al meu, fost angajat RFM, a avut probleme la dr de familie, unde a fost anuntat ca nu s-a mai platit nici un leu la Asigurarile de Sanatate in numele lui.Deci cum ramane cu datoriile la stat ale lui SOV? Pe care-l tot auzim lamentandu-se de cat de bun contribuabil la stat este el? Oricum, sunt destul de suparati baietii...
  • Andrei Andrei
    pai chiar... cum e anonim... cand toata echipa o semneaza? :))
  • Iulian Iulian
    Anonim e doar cel care a transmis scrisoarea catre Paginademedia.E cineva din interiorul Realitatii care a vazut mail-ul trimis de fostii angajati.Fostii angajati sunt fostii angajati.Nu e nimik anonim in asta.Va fi un protest comun , nu unul individual.Doar procesele la tribunal vor fi individuale...pt recuperarea banilor pe iunie , iulie si august
  • sandman sandman
    Eu cred ca e...spam. Sau e o gluma de la Kamikaze.
  • Dan Dan
    [email protected]? Echipa e numele si Rfm prenumele? Ca niste tipi care pretind ca au lucrat in presa ar trebui sa stie ca o sursa are credibilitate daca are si identitate. Altfel e doar PR ieftin. Imi pare rau de ei ca nu si-au luat banii si ca au parasit postul. Am renuntat la Realitatea FM, a devenit o porcarioara de neascultat dupa plecarea lor. Dar cei care "semneaza" amenintarea asta ar trebui s-o faca barbateste, nu "s-o dea anonima". Curat Caragiale, monser. De la mogul, pana la ultimul tonomat. Trecand prin doamna care gaseste biletele roz si dl Perfect (sic!).

Trimite un comentariu

sus