Skip to main content

Bălăcăreală la CNA. Dan Grigore şi Constantin Duţu s-au certat de la o greşeală gramaticală

 

Constantin Duţu şi Dan Grigore au iscat un scandal în şedinţa CNA de astăzi. Mărul discordiei a fost un dezacord făcut de Constantin Duţu. Geşeala gramaticală a fost corectată prompt de Dan Grigore. De aici a urmat o ploaie de acuze şi insulte. Greşeala buclucaşă a fost “mi se interzice anumite lucruri”.

Publicitate

Cine credeţi că sunteţi, al doilea Mircea Badea? a spus Dan Grigore. "Scleroza v-a adus aici. Nu ţi-e ruşine, măgarule? i-a replicat Duţu.

Pentru că a râs în timpul disputei dintre cei doi, Narcisa Iorga a intrat şi ea în vizor. “Astâmpără-te!”, i-a strigat Duţu.

Salvatorul situaţiei a fost Ioan Onisei, care a cerut o pauză de zece minute pentru calmarea spiritelor.

Stenograma disputei, de la reporterul paginademedia.ro prezent în sală:

Constantin Dutu: (...) Mi se interzice anumite lucruri (de către CSM şi DNA)

Dan Grigore: Mi se interzic anumite lucruri, domnule Duţu, folosiţi corect limba română.

Duţu: Căutaţi scandal..ne-aţi făcut de ruşine CNA-ul şi continuaţi acum să faceţi ce faceţi..nu vreţi să vă astâmpăraţi? Cine eşti dumneata să mă corectezi pe mine?

Grigore: În calitate de cetăţean român care îşi iubeşte ţara şi patria.

Duţu: Sunt şi profesor universitar...mă înveţi să vorbesc?

Constantin Duţu la adresa Narcisei Iorga (N.I): Ia uite ce râde. Astâmpără-te!

Iorga: Trebuie să mă astâmpăr în faţa cui, dar cine sunteţi dumneavoastră?

Duţu: Dar cine eşti dumneata, eşti un neica nimeni. Au strigat oamenii ăia în stradă cine eşti.

Iorga: Şi n-aţi fost şi dumneavoastră în stradă?

Duţu: Nu.

Iorga: Foarte rău, ca stâlp al democraţiei vă regăseaţi acolo foarte bine.

Duţu: Astămpără-te!

Iorga: Asta este o ameninţare publică.

Ioan Onisei: Haideţi să facem o pauză de 10 minute.

Dan Grigore: Cine credeţi că sunteţi, al doilea Mircea Badea?
Duţu
: Nu ţi-e ruşine, măgarule?

Grigore: Eu vă cer să aveţi respect pentru limba română, atât. Acest lucru este o dovadă elementară de patriotism.

Iorga: Eu măcar nu îmi fac promovarea propriei afaceri în plenul CNA. Nu mă mai ameninţaţi.

Duţu: Cu ce îmi fac promovarea?

Iorga: Cu DVD-uri cu CD-uri, cu case de producţie s.a. Nu mă mai ameninţaţi, vă rog frumos.

Grigore: Eu nu vorbesc cu habar n-ai. Aveţi grijă cum vorbiţi cu mine. Să vorbiţi politicos cu mine, aşa cum vorbesc şi eu cu dumneavoastră. Chiar dacă vă corectez agramatismele eu vă vorbesc respectuos.

Duţu: Uiţi că aici ai fost trimis de PNŢCD?

Grigore: Habar nu aveţi, nici măcar atâta lucru nu ştiţi, pe lângă faptul că nu ştiţi nimic din ce se întâmplă în CNA în afară de nivelul dumneavoastră de la nivelul piciorului broaştei.

Duţu: Du-te mă de aici!

Grigore: Nu vă este ruşine să vorbiţi aşa? Cine credeţi că sunteţi, al doilea Mircea Badea?

Constantin Duţu către Dan Grigore: Vrei să faci scandal cu mine în CNA, esti un nimeni, ai înţeles? Scleroza v-a adus aici. Da ţie nu ţi-e rusine, bă, tu nu te astâmpări? Nu ţi-e ruşine, măgarule?

Grigore: Vreţi să mă luaţi la bătaie? Eu v-am corectat la limba română, dumneavoastră vorbiţi în halul ăsta, asta este o acuzaţie, că m-a trimis PNŢCD-ul aici.

Foto: Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • maria maria
  am sa -mi spun parerea despre acest dan grigore cu litere mici fiindca e un om mic) si despre voi acest CNA format din sinecuristi! Am fost la demonstratia impotriva voastra si daca e cazul voi mai manifesta! Sunteti atat de preaplecati stapanirii (e si normal la banii si avantajele pe care le aveti) incat automat va detest! Nimeni nu m-a jignit si m-a umilit mai tare decat basescu si acum aceasta udrea! Voua va e bine, noua nu! Sprijiniti pe banii nostri amarati o noua dictatura!
 • Emil Emil
  Ceea ce nu stie "don profesor" e ca argumentatia nu se declara corecta: ea este sau nu este, ceea ce la Don Prof (sa fie Voiculescu?) NU e.
 • Emil Emil
  Pai daca nu injuri tot ce nu e JOS BASESCU, nu ai voie pe aici. A cui presa e asta?
  Ce a ajuns tara asta daca un NIMENI isi permite sa vorbeasca asa cu DAN GRIGORE! Pai da, e tara lui MIRCEA BADEA&Co.
  Trist de tot.
 • Emil Emil
  De la un admirator Mircea Badea este un comentariu cu bun simt, totusi.
 • profu' de romana profu' de romana
  Trec peste jignire. Faptul ca nu poti urmari o argumentatie si (deci) nu o intelegi nu inseamna ca argumentatia nu e corecta. Mai incearca o data, cu creionul in mana. Daca totusi nu reusesti, abtine-te de la a formula pareri si sentinte.
 • profu' de romana profu' de romana
  sunt echivalente din punctul de vedere al SENSULUI, nu gramatical! In propozitia ''Anumite lucruri imi sunt interzise'', acordul se face corect. Aici nu avem predicat exprimat prin verb impersonal (cum era ''se interzice''), deci predicatul se acorda cu subiectul (''anumite lucruri''). Dar sly (!), nu poti tu schimba regulile de gramatica prin decret personal, fiindca asa ai chef. Asta e, verbul impersonal se foloseste in forma de pers. a III-a SINGULAR si nu se acorda CU COMPLEMENTUL DIRECT.
 • Cristian Cristian
  Mai, dom' profesor de romana, te cam potrivesti cu Dutu. Habar n-ai de gramatica, du-te la plimbare. Cum ai trecut bac-ul, loaza?
 • sly sly
  Mă, da' buni sunt unii de pe aici la gramatică. "Anumite drepturi îmi sunt interzise" SAU "Mi se interzic anumite drepturi" sunt echivalente ca sens şi absolut corecte din punct de vedere gramatical. Ambele. Deci, Dan Grigore are perfectă dreptate. De construcţii pasive sau de pasivul impersonal, aţi auzit voi vreodată? Dar mai bine, lasă, să nu vă zăpăcesc prea tare, că n-am cu cine, dom'le! Nişte agramaţi.
 • Profu de romana Profu de romana
  Nu, Grigore n-are dreptate din punct de vedere gramatical, tehnic. Face acordul predicatului cu complementul! Si se mai da si mare!
 • Profu de romana Profu de romana
  problema e ca acest Dutu (cine-o fi el) are dreptate fara sa stie: corect este 'mi se interzicE anumite lucruri', nu 'mi se interzic anumite lucruri', pentru ca predicatul se acorda cu SUBIECTUL (care aici, fiind vorba de impersonal, nu exista), NU CU COMPLEMENTUL ('anumite lucruri'). Asa ca domnul Grigore, inainte sa dea lectii unde nu se pricepe, sa puna mana pe carte.
 • Kartouche Kartouche
  Ce e dureros la Dan Grigore ?
  El care a studiat la Leningrad, pe langa tehnica pianistica invatata, s-a deprins si cu "atitudinea sovietica".
  El nu e toleranant, e domniant, e ranchiunos si se razbuna !
  O pozitie comunista intransigenta. Evident insusita, in amanunt la Leningrad, azi Petersburg !
 • sly sly
  Dacă transcrierea e fidelă, Duţu ăsta e agramat rău: "bă, tu nu te astâmpări" :))) Uite hal de conjugare a verbului a se astâmpăra!
  "Nu te astâmperi" e forma corectă. Aşa că Grigore are perfectă dreptate să sancţioneze prompt un profesor universitar făcut pe puncte, altfel spus agramat, care, culmea, mai şi are tupeul să se prevaleze de această calitate pentru a nu-i permite unui coleg de CNA să-l corecteze.
 • udi alan udi alan
  la acuzatia de "scleroza" dc nu a avut curajul si demnitatea si PATRIOTISMUL dan gr sa ceara o...expertiza medicala?
 • eu eu
  Da-i cu pianul in cap ! :)
 • Danny Danny
  Vad ca sloganul lu Mircea Bade ia marcat pe astia din CNA. astia hotarasc soarta noastra.Specia asta de PDL-isti basisti gen Roberta,Narcisa,Grigore,Hoara,Boureanu sunt evolutia PSD-ului si cazuti de obedienta bune de studiat la capitolul cum sa intuiesti ce vrea stapinul.

Trimite un comentariu

sus