Skip to main content

Buzdugan şi Morar, campionii vulgarităţii în FM: jumătate de miliard amendă într-un an

 

Buzdugan şi Morar sunt cei mai indecenţi prezentatori de pe radio, fapt confirmat de numeroasele amenzi de la CNA. Astăzi, cei doi au mai încasat, în numele postului Radio ZU, o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru limbajul folosit şi pentru subiectele sexuale abordate în emisiunea matinală.

Publicitate

Numai anul acesta, pentru limbajul folosit de moderatorii emisiunii Morning ZU, postul de radio din trustul Intact a fost amendat de CNA cu aproape o jumătate de miliard de lei vechi ( 45.000 de lei noi).

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat Radio ZU pentru două farse făcute de Buzdugan (în ediţiile din 29 octombrie şi 5 noiembrie) şi pentru o ştire cu tentă sexuală citită de Morar în emisiunea Morning ZU din 1 noiembrie.

Forul audiovizual a amendat Radio ZU pentru folosirea unui limbaj vulgar şi pentru abordarea unor teme sexuale într-o emisiune difuzată la o oră accesibilă minorilor. Postul a încălcat astfel normele privind protecţia copiilor, din legislaţia audiovizuală.

Amenda votată astăzi de membrii CNA este a patra pe care o încasează Radio ZU, în 2010, pentru limbajul licenţios şi conotaţiile sexuale din emisiunea Morning ZU.

Postul de radio a mai fost amendat cu 10.000 de lei în emisiunea din 10 martie, cu 15.000 de lei pentru ediţia din 20 aprilie şi cu încă 10.000 de lei pentru emisiunea din 11 mai. La toate acestea se mai adaugă şi încă tri somaţii publice.

Despre farsele amendate

În ediţia din 29 octombrie, Buzdugan – în rolul „reprezentantului Agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă” – i-a făcut o farsă unui angajat dintr-o societate comercială. În momentul în care a aflat că totul a fost o farsă, intervievatul s-a enervat şi a început să înjure.

Buzdugan: Din partea colegilor, de la care am înţeles că sunteţi cam bârfitor aşa, în şantier!
Intervievat: Mă f... pe mine aşa cum vor ei, dar chiar eu am ajuns de panarama lor? Dar ei îşi bat joc de mine, da’ eu îi f... în gură dacă mă enervează!

Farsa din 5 noiembrie a pornit de la un subiect sexual. Buzdugan s-a dat drept reprezentantul unei case de producţie de filme pentru adulţi din Bucureşti şi i-a propus unui bărbat foarte bine dotat din punct de vedere al HQ-ului să colaboreze:

"E vorba despre filme pentru adulţi”. (...) Veţi intra în pat şi veţi filma scenele profund erotice din timpul filmului XXL. (...) Aveţi HQ-ul mare? Cam cât, aşa? (...) Şi aţi putea să faceţi în momentul ăsta treaba asta? (să măsoare - n.r.)."

La amenda de 10.000 de lei a avut o contribuţie şi colegul Morar

Pentru amendă nu este vinovat doar Buzdugan. Colegul său, Mihai Morar, a citit în ediţia din 1 noiembrie o ştire dintr-un tabloid în care se vorbea despre cum o femeie în vârstă de 81 de ani: a avut plăcere cu vibratorul.

După ce a citit ştirea, comentariullui Mihai Morar a fost:

“Eu, din câte ştiu nu-i o ştire senzaţională să ai orgasm la 81 de ani, Viorel Lis, spre exemplu, are aproape 200 de ani şi încă nu i-au dat dinţii! Adică poartă proteză până îi apar dinţii. Nu? Nu de aia poartă Lis proteză?”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a monitorizat în intervalul 1 octombrie -10 noiembrie emisiunile matinale difuzate de următoarele posturi de radio: Kiss FM, Guerrilla, Magic FM, Pro FM, Realitatea FM, Radio Zu şi Radio 21.

În şedinţa de astăzi, Consiliul a mai sancţionat şi posturile Radio Guerrilla cu o scrisoare de atenţionare, iar Radio 21 şi Kiss FM cu somaţie publică.

Radio Guerrilla şi Kiss FM au fost sancţionate de forul audiovizual tot pentru încălcarea prevederilor privind protecţia minorilor, în timp ce Radio 21 a fost somat public pentru publicitatea mascată făcută unui site care comercializează anvelope.

Cum a comis-o Radio Guerrilla ?

În ediţia din 5 noiembrie, Mihai Dobrovolschi şi Vlad Craioveanu au abordat, la sugestia ascultătorilor, tema : “Ce vorbe sau întâmplări pline de umor vi s-au întâmplat în timpul dragostei?". După ce au anunţat subiectul, au curs sms-urile de la ascultători, iar cei doi moderatori au început să le citească pe post.
Iată două exemple:

  • M.Dobrovolschi: Asta este bună: „Am adormit, aveam prezervativul pus, dimineaţa duc la baie, adormit fiind, nu înţelegeam de ce nu ajunge pipiul în toaletă...”
  • V. Craioveanu: O fază penibilă, apropo de prezervative, i s-a întâmplat unui amic, a mâncat câinele prezervativul şi când a venit fata în vizită, seara, îi ieşea câinelui din fund... (Râsete).

Pentru ce a primit somaţie Kiss Fm?

Cârcotaşii au vorbit în emisiunea matinală din 1 noiembrie despre un articol din Libertatea, intitulat „Cu 1.000 de euro îţi faci «păsărica» mai frumoasă”.

Şerban Huidu, conştient că nu e un subiect care se pretează unei discuţii matinale, s-a apucat să improvizeze o variantă cenzurată a ştirii din Libertatea. Iată ce a ieşit:

S. Huidu: Lăsaţi-mă să vă povestesc despre cea mai tare operaţie din istoria omenirii... nu pot să n-o... adică ar fi frumos să n-o spun, dar nu pot!... (...), „Cu 1.000 de euro îţi faci, mă scuzaţi... operaţie estetică la... (îl ajută M. Găinuşă cu un termen ornitologic: la privighetoare)... îţi faci privighetoarea mai frumoasă. Laura Andreşan a realizat pe site-ul ei un reportaj despre operaţia estetică a privighetorii. „Cu siguranţă mulţi vor fi şocaţi, dezgustaţi sau oripilaţi de subiectul pe care «profa de sex» s-a gândit să-l aducă în discuţia publică, liftingul sau tăierea”... mă scuzaţi, tăierea... tăierea buzelor privighetorii.

M. Găinuşă: E cioc! (...)

Ş. Huidu: Da, frate. Deci, doctorul e cu mâinile în... „privighetoarea” ei şi îi retează ciocul. Acuma sincer, asta e o prostie. Deci, după părerea mea, cu cât e ciocul mai interesant, cu atât e „priveghetoarea” mai frumoasă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vlad tepes vlad tepes
    Doi saltimbanci fara sare si fara piper.
    Publicul lor tinta este cocalarul manelist de mall si lopatarul santierist bautor de unirea. IQ maxim 50.
  • Instalator Instalator
    Meritau mai mult!
  • iulian iulian
    e jignitor ca baietii astia mai exista...nu doar buzdu si morar, toti cei enumerati in articol...aceleasi glume rasuflate de ani de zile...dar deh radiourile s-au dus la vale de multi ani....
  • Hora Hora
    Sunt de acord. Puneti mana si vedeti Private Parts si apoi mai discutam.
  • marius b marius b
    Sunt niste penibili...cei de la ZU.........
  • Alex Alex
    Pupi-nBasistii lui peste, toti adunati in aceeasi scorbura putrezita . Astept cu nerabdare momentul cand veti muri de foame, sa vedem care gaura o mai pupati atunci . Cele de la Obae sau Lovin, vor fi mult prea scoapte si pline de viermusti .
    Cat de cretin trebuie sa fii sa zici ca in farsele lui buzdugan sunt vulgaritati ?! . Mergeti la mamica voastra si intrebati-o ce e aia vulgaritate, si veti vedea raspuns :).
  • naivu naivu
    alexander, nu judeca oamenii doar dupa propriile tale "apucaturi fine", ca sa citez academia catavencu. in plus, am impresia ca intelegem diferit sa facem distinctia intre utilizarea limbajului argotic in anumite conjuncturi si vulgaritatea in stare pura.
  • Alin Alin
    @roberto radio zu e un radio foarte prost. Si farsele sunt de prost gust.
  • Alexander Alexander
    Mi se face sila cand vad pe aici cum isi dau unii aere de pudibonzi si se simt ofensati,iar in dicutiile lor cotidiene isi baga si isi scot necontenit.
  • naivu naivu
    Howard Stern? Anti-portocalii? Am auzit oameni f educati spunand bancuri porcoase. Dar nu erau esentialmente vulgari. Cred ca aici am putea discerne. Pt ca ipochimenii sunt doar vulgari.
  • Hora Hora
    http://www.youtube.com/watch?v=LJ0Gckuiaok
  • roberto roberto
    Desigur, cu ascultători ca tine, sunt locul I.
    Ce legătură are adevărul cu farsele acelea de prost gust?
  • Nelu Nelu
    Proprietarul unei afaceri private, cum esti dumneata, foloseste miliarde de lei vechi, un truc care da suculenta textului. Unde gasesti lei vechi ca au disparut de mult din circulatie. Un pic de decenta!
  • gigca gigca
    ce oameni
  • eu eu
    Apropo, pentru cei cu spirit de observatie: ia vedeti cate articole are Carmen Andronache de bine la adresa celor doi de la ZU.
    Si ia vedeti ce ton bland are cand Carcotasii iau cate o amenda pentru vulgaritate.

Trimite un comentariu

sus