Skip to main content

Coincidenţă? Articole cu miros de nitraţi în Jurnalul naţional şi Evenimentul zilei

 

Nitraţii din apă şi alimente dăunează grav sănătăţii, titrează astăzi Jurnalul Naţional, într-un articol ilustrat cu două sticle de Aqua Carpatica. Nitraţii din alimente ne pot îmbolnăvi de cancer, scrie şi Evenimentul zilei.

Publicitate

Articolele vin la scurt timp după ce Aqua Carpatica a lansat o campanie comparativă în care punctul principal este lipsa nitraţilor. Au vreo legătură?

Cele două articole detaliază efectele devastatoare ale nitraţilor asupra organismului.

Între cele două articole (nemarcate ca "Publicitate") sunt câteva mici diferenţe:

  • Jurnalul Naţional detaliază efectele nitraţilor din apă şi ilustrează articolul cu două sticle de Aqua Carpatica. Evenimentul zilei nu are nicio poză.
  • Jurnalul Naţional publică articolul cu acelaşi caracter ca un articol obişnuit din ziar. Evenimentul zilei încadrează textul într-un chenar, iar articolul este scris cu un corp de literă mai mare decât celălalt text din pagină.

Surse din Evenimentul zilei spun că textul din ziar e un comunicat de presă, nu este un text publicitar, iar acesta este motivul pentru care nu este marcat. Potrivit aceloraşi surse, “pentru comunicat nu s-au încasat bani şi are niciun brand la care face referire, deci nu era nevoie să scrie publicitate”.

Jean Valvis, deţinătorul mărcii Aqua Carpatica, a declarat pentru paginademedia.ro că nu a plătit pentru cele două articole.

Este doar o coincidenţă?

Jean Valvis, pentru paginademedia.ro:

"Nu este o coincidenţă. Cred că este o reacţie firească a redacţiilor, pentru că nivelul de informare al populaţiei legat de nitraţi este foarte scăzut.

Cred că publicitatea noastră a incitat redacţiile să scrie despre aceste subiecte."

Nu am plătit un leu, nu le-am comandat eu”, spune Valvis despre cele două articole.

Jean Valvis:

"Nu avem nicio legătură cu acele articole, dar le consider corecte."

"Legislaţia privind informaţiile pe etichetă este permisivă. Se spune că este obligatoriu să se scrie că produsul trebuie păstrat la răcoare, dar nu prevede ca obligatorie menţiunea despre indicatorii de poluare. Iar indicatorul cel mai important al poluării sunt nitraţii, nitriţii şi amoniu.

Legislaţia nu obligă producătorii să dea nivelul nitraţilor. Toate apele din România au nitraţi. Eu am curajul şi spun că sunt zero nitraţi. Dar o spun transparent."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eduard Eduard
    Daaa, sigur, totul este o coincidenta, ca si faptul ca sticlele de la apa plata Aqua Carpatica coincid exact cu cele de la Vodavoda: http://www.apavodavoda.ro/noutati/index.html
  • Nelu Nelu
    http://www.mediafax.ro/cultura-media/spotul-aqua-carpatica-confirmat-de-cna-7793563/
  • Nelu Nelu
    ‎***CNA si AQUA Carpatica***

    Se pare ca niste Romani cand aud si vad "minerala" ...se gandesc la "plata" !

    ---> Am acceptat sa completam spotul TV cu cuvantul "carbogazoasa"...

    CNA a acceptat dreptul nostru DOVEDIT pentru fraza " SINGURA fara Nitrati" si fraza "cea mai PURA din LUME" :))

    (cu 9 voturile pentru si 1 impotriva-cel care este inca nitratdepedent ! )
  • vintu vintu
    Acelasi tip de articol se voia si la ziarul lui Patriciu, bineinteles, era doar o coincidenta nu un advertorial platit de Jean...
  • Nelu Nelu
    Am auzit ca aceasta noua apa a fost testata timp de 5 ani la laborator.
    Nu cred ca valvis ar fi riscat reputatia lui spunand prostii. Si este totusi ciudat ca nivelul nitratilor continuti in apa nu este obligatoriu inscris pe etichete
  • neprivetse neprivetse
    Valvis e vinovat, lanseaza apa ai minerala noua carpatica sau cum ii zice care tot apare in reclame la televizor si spune ca e singura apa fara nitrati din lume
  • Madalin Ciortea Madalin Ciortea
    Am urmarit fenomenul, pare reclama ascunsa in spatele unei campanii pentru sanatate.
    Coincidenta si virulenta argumentelor spun destul de multe iar pretentiile de sinceritate in lumea publicitatii par puerile.
  • bea bea
    Felul in care prezinta un anumit subiect este strict alegerea redactiilor,iar daca acesta se incadreaza in anumite norme, de ce ar deranja ? la urma urmei, nu fac decat sa informeze.

Trimite un comentariu

sus