Skip to main content

O nouă fază în conflictul Intact – Mihai Craiu: verdict pe un proces la Înalta Curte de Justiție și Casație

 

Despărțirea zgomotoasă dintre Mihai Craiu și Intact, soldată cu mai multe procese, a ajuns într-o nouă fază.

Publicitate

Săptămâna trecută, la 7 decembrie, Înalta Curte de Justiție și Casație a respins recursul prin care Mihai Craiu contesta debarcarea lui din calitatea de administrator al companiei care editează Săptămâna Financiară.

Alte procese sunt încă pe rol. Detalii în continuare:

În urmă cu doi ani, Intact se despărțea de Mihai Craiu. În septembrie 2008, Adunarea Generală a Acționarilor îi retrăgea calitatea de administrator al Săptămânii Financiare. Conflictul deschis avea să izbucnească anul trecut, când Intact l-a acuzat deschis pe Mihai Craiu, printr-o scrisoare virulentă, publicată de paginademedia.ro AICI.

Mihai Craiu a contestat în instanță hotărârea AGA din 2008. De cealaltă parte, Intact l-a acționat în judecată pe Mihai Craiu, după verificarea operațiunilor de care se ocupa fostul director general al publicației de business.

Mihai Craiu nu mai este director general al Săptămânii Financiare, dar a rămas acționar al companiei, cu 22%. Ce se întâmplă cu acțiunile?

Mihai Craiu: Voiculescu mi-a oferit două milioane de euro pentru Săptămâna financiară

Reprezentanții Intact nu au comentat decizia instanței, de săptămâna trecută și nici celelalte procese pe care le are cu Mihai Craiu.

Contactat de paginademedia.ro, Mihai Craiu spune că are mai multe procese cu Intact:

"Este un proces pentru că nu mi-am primit dividendele, în calitate de acționar. Am cerut și falimentul Săptămănii financiare, pentru că nu și-au onorat o datorie către Media Consulta. Mai este un proces cu Antena 3, pentru că i-am plătit un avans de 1,3 milioane de euro, iar Voiculescu nu a făcut nimic."

Cât despre acțiunile la Săptămâna financiară:

"Am avut o ofertă de la Intact, de a prelua Săptămâna financiară pentru două milioane de euro, dar am refuzat."

De ce?

"Pentru că, în acest moment, Săptămâna financiară produce găuri".

Despre procesul de săptămâna trecută:

"Respect ceea ce decide instanța"

Puțină istorie:

  • Septembrie 2008: Intact anunță despărțirea de Mihai Craiu, director al Săptămânii Financiare, al Jurnalului național și al regiei de publicitatea Media Consulta, care asigura vânzările de publicitate pentru Jurnalul Național și Săptămâna Financiară.
  • Mihai Craiu pleacă de la Intact la compania proprie, Media Consulta International.
  • 2009: începe procesul prin care Mihai Craiu contestă decizia AGA prin care este înlăturat de la conducerea Săptămânii financiare.
  • Septembrie 2009: Un comunicat al Media Consulta spune că „Dupa retragerea lui Mihai Craiu din managementul activ, compania (n.n. Saptamana Financiara SRL) a inregistrat pierderi in valoare de 150.000 euro pentru prima data in cei patru ani de existenta”.
  • Intact reacționează și trasmite, la rândul său, un comunicat acuzator la adresa lui Mihai Craiu. A fost demis, spunea documentul Intact, în care Craiu era numit ca în acte: Craiu Mihăiță.

Din comunicatul Intact de atunci:

"Craiu Mihaita nu “s-a retras” din managementul activ al companiei, ci a fost revocat de catre Adunarea Generala a Asociatilor."

"Ca efect al revocarii d-lui Craiu, compania a initiat si derulat demersuri pentru verificarea legalitatii operatiunilor efectuate de Craiu Mihaita si, ca rezultat al acestor verificari, a fost aprobata de adunarea generala a asociatilor angajarea raspunderii sale civile si penale, iar avocatii Saptamana Financiara SRL pregatesc actiunile corespunzatoare."

"Unul dintre motivele pentru care Craiu Mihaita a fost revocat din functia de administrator al S.C. Saptamana Financiara S.R.L. se refera tocmai la performantele slabe obtinute de acesta in primele 8 luni ale anului 2008, ceea ce a influentat negativ rezultatul financiar."

  • 7 decembrie 2010: Înalta Curte de Justiție și Casație respinge recursul lui Mihai Craiu.
  • Alte procese, declanșate de Intact, sunt în diferite faze de judecată.

Foto: Mediapedia

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Si ce dreptate avea atunci cand spunea ca la acel moment deja S Fin produceagauri.....Pe vremea lui aducea bani, Firea a dus-o in balarii si apoi Voiculescu a inchis-o....

Trimite un comentariu