Skip to main content

Robert Turcescu a câștigat primii bani din insigne pentru rockeri. De la Realitatea a rămas cu 500.000 de euro

 

Robert Turcescu a făcut primii bani, în liceu, din insigne pentru rockeri pe care le făcea din doze goale de cola, apoi, în facultate, a câștigat 1.000 de dolari, în două luni, din dat găuri cu bormașina pentru o firmă de televiziune prin cablu, povestește jurnalistul într-un articol din Kamikaze.

Publicitate

Cât privește averea făcută din televiziune, prezentatorul emisiunii 100% de la B1TV a rămas de pe urma emisiunilor realizate pentru Realitatea TV cu 400.000-500.000 de euro.

„În urmă cu trei luni de zile a apărut un contract din care reieșea că eu la Realitatea am câștigat 1.000.000 de euro în trei ani. Se uită un lucru: un contract de genul ăsta presupunea o echipă de plătit. Din 30.000 de euro pe lună scazi costurile cu personalul, cu impozitele, taxele.

Nu mi-am făcut niciodată calculele, dar din 2003 am rămas cu 400.000-500.000 de euro de la Realitatea. Păi, să mă ierte Dumnezeu, cînd aduci, numai în trei ani, 3.000.000 de euro din publicitate, mi se pare absolut rezonabil. La B1 nu pot spune cît voi cîștiga, lucrăm încă la formatul televiziunii“, a declarat Turcescu pentru Kamikaze.

Cum confecționa Turcescu insignele pentru rockeri?

"Aduna doze goale de cola și le decupa fundul cu o foarfecă, partea rotunjită din baza dozei. Tot cu foarfeca decupa dintr-o revistă mecla unui chitarist sau sigla vreunei formații și o lipea frumos pe fundulețul de doză. Apoi, cu aparatul de ștanțat, aplica o folie de plastic pe deasupra și atașa un ac de siguranță. Pletoșii care și-au cumpărat de pe la concerte astfel de insigne trebuie să mai afle un lucru: ca să facă rost de doze, Robert Turcescu își crease o rețea de căutători în coșurile de gunoi de la cîrciumile din Pitești, plus o rețea de șoferi turci de TIR care-i procurau teancuri de reviste rock de unde să-și decupeze imaginile.”, relatează Kamikaze.

Turcescu lua șpagă de la clienții firmei de televiziune prin cablu

"Apoi, în facultate, prin ’94, într-o vacanță de vară, a prins un contract cu o firmă de televiziune prin cablu. Împreună cu un prieten a dat zeci de mii de găuri cu bormașina. „Am cîștigat în două luni de cinci-șase ori salariul maică-mii, adică vreo mie și ceva de dolari pe lună. Erau bani pe vremea aia. Ne rugau oamenii să le mai lăsăm doi metri de cablu sau să le tragem și în alt dormitor, fără să se știe. Noi ne făceam că nu se poate, că n-avem voie, pînă ne dădeau ceva. Firma ne plătea puțin, dar șpaga pe care o cîștigam era interesantă la toată povestea asta”, povestește Turcescu."

Povestea, pe larg, în Kamikaze.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • hmmmm...si acum mai am insignele vandute de Robert si desigur colectia Electrecord a mc-urilor cu Kapela! Ma bucur ca exista jurnalisti ca Robert, stay rock !
  • "Firma ne plătea puțin, dar șpaga pe care o cîștigam era interesantă la toată povestea asta”, povestește Turcescu."

    Se pare ca toate afacerile din Romania au avut (si poate mai au) ca punct de plecare -->ŞPAGA!

Trimite un comentariu