Skip to main content

EXCLUSIV. Stelian Tănase: “Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Stelian Tănase dorește să obțină un contract cu niște condiții deosebite, din toate punctele de vedere, a declarat pentru paginademedia.ro Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV. Declarațiile lui și structura de conducere a Realitatea TV, în articol.

Decizie după câteva luni de discuții: “Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru paginademedia.ro.

Ne dorim lucruri diferite”, spune el.

De ce, dar și și ce va face, în condițiile în care contractul cu Realitatea TV a expirat la 31 decembrie, în continuare:

Când Realitatea TV l-a anunțat drept noul director, la sfârșitul lui septembrie, Stelian Tănase vizita, în liniște, muzeele Parisului. Dificilă misiune, cu telefonul zbârnâind de la jurnaliștii din țară, dornici de detalii.

Întors în România, lucrurile s-au mai nuanțat: contractul nu era încă semnat. “Voi fi director dacă Sorin Ovidiu Vîntu va fi de acord cu proiectul meu” spunea atunci Stelian Tănase într-un interviu acordat paginademedia.ro. Proiectul a fost făcut, iar Realitatea a și obținut prelungirea de licență în baza lui. Dar…

Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”, spune acum Stelian Tănase pentru paginademedia.ro. “I-am anunțat de decizia mea pe Sorin Ovidiu Vîntu și pe Sebastian Ghiță încă de la începutul lunii decembrie”, spune el.

Decizia lui Stelian Tănase nu este surprinzătoare. A fost anunțat ca director, acum trei luni. Negocierile pe contract au amânat “titularizarea”. Adică nu avea putere decizională. Stenogramele au tulburat și mai tare apele: scoteau la iveală un Sorin Ovidiu Vîntu dornic de putere deplină, iar Stelian Tănase abia ce declarase că vrea să reformeze Realitatea după modelul BBC.

Ce nu a mers? Discuțiile s-au purtat intens pe tema independenței editoriale.

Stelian Tănase, în exclusivitate pentru paginademedia.ro:

“Cred că ne dorim lucruri diferite, în ceea ce privește libertatea editorială. Discuția în jurul independenței editoriale a fost foarte lungă, iar fiecare a înțeles altceva de aici.”

Ce va face în continuare?

“Nu știu, urmează să am alte discuții cu managementul Realitatea TV, pentru continuarea emisiunilor pe care le realizez, deoarece contractul meu a expirat la 31 decembrie.”

Există vreo posibilitate să se răzgândească?

“Nu eu trebuie să mă răzgândesc. Eu am spus care este voința mea. Managementul Realitatea TV este cel care ar putea veni cu o propunere, cu o contraofertă.”

Stelian Tănase a avut prima ieșire publică legată de decizia lui la Realitatea TV chiar în emisiunea lui, Tănase și Dinescu. După Gala 10 pentru România, Stelian Tănase a fost asaltat de telefoane și mesaje de nemulțumire. “Eu nu sunt directorul Realitatea TV”, s-a simțit el nevoit să precizeze în direct, la mijlocul lunii
decembrie.

Sebastian Ghiță: Stelian Tănase dorește să obțină un contract cu niște condiții deosebite, din toate punctele de vedere

Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV, e declarat că Stelian Tănase dorește un contract "cu condiții deosebite". Ghiță punctează și faptul că Stelian Tănase este colaborator al unui alt trust:  Adevărul Holding.

Sebastian Ghiță, pentru paginademedia.ro:

"Stelian Tănase era în discuții înainte de contractul de management de acum."

"Stelian Tănase dorește să obțină un contract cu niște condiții deosebite, din toate punctele de vedere, și bine face, nu doar din punct de vedere financiar, ci și editorial și organizatoric."

Va continua colaborarea pe emisiunile realizate de Stelian Tănase?

"Contractul pentru emisiuni era inclus în contractul mare cu Stelian Tănase. Nu putem să îl obligăm pe Stelian Tănase să facă emisiuni. Dacă Stelian Tănase dorește să realizeze emisiuni pe TV, este o opțiune a dumnealui"

"Persoana cu care Stelian Tănase a discutat detaliile de contract este Sorin Enache. Eu nu m-am ocupat de detaliile acestui contract. Este prima dată când aflu toate detaliile."

Structura de conducere actuală de la Realitatea TV:

Sebastian Ghiță - Manager

Sorin Freciu - Președintele Consiliului de Administrație

Sorin Enache - Director general

Cătălin Popa - Director editorial

Mădălina Dulamă - Redactor-șef

Foto: Adevărul

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Ok, Realitatea e televiziunea lui Vantu, si Vantu e cine e, dar de acolo si pana la a refuza reinoirea unei licente uneia dintre cele doua televiziuni de stiri din Romania mi se pare o enormitate. Nu cred ca aceasta licenta a fost conditionata de imaginea lui Stelian Tanase. Iar daca aceasta licenta nu ar fi fost reinoita, cu Tanase sau fara, cred ca ar fi fost un atac extrem de grav la adresa presei romanesti, mai mult sau mai putin libera.
  Cat despre Realitatea TV, uitati aici o mostra de politica editoriala la un nivel mult mai redus, dar cat se poate de relevant:
  http://www.inmures.ro/2011/01/proiect-condiția-jurnalistului-intr-o-presa-instituționalizata-și-inregimentata-politic-4/
 • Sorin Enache – Director general
  Cătălin Popa – Director editorial
  Mădălina Dulamă – Redactor-șef

  Astia 3 sunt toti oamenii lui Vantu, ii raporteaza zilnic prin telefon lui Vantu. Ceilalti sunt figuranti si executanti
 • Interesant, Tanase spune ca a vorbit si cu Vantu si cu Ghita despre refuzul lui de a mai fi director la BBC Realitatea. Pai parca Vantu, conform declaratiilor lui Ghita, prietenul lui Ponta, nu se mai ocupa de politica editoriala a trustului? Cine minte?
  Cred ca toti, ca deobicei!
  Mi-e sila!
 • traiasca Stelian Tanase, un mare jurnalist si scriitor. Emisiunile lui sunt cele mai bune, independente si profesionist facute la aceasta televiziune. Mi-ar parea rau sa plece de la un post bun ca Realitatea. 3 x 3 este super emisiune.
 • Este model pentru infractiunea de inselaciune, CNA fiind inselat clar, cu intentie! Daca printre conditiile acordarii licentei figureaza si conducerea editoriala, care s-a dovedit a fi prezentata prin inselatorie, licenta este nula de drept! Sau chiar facem pe prostii?
 • Nu s-au folosit de el, ci el a acceptat cacealmaua asta pt. ca RTV să beneficieze de reînnoirea licenţei, că deh, Stelică avea credibilitate, nu? Haidade! Şi-a primit el tainul pentru asta. Ce? Nu e clar? Cine-l mai crede pe acest oportunist?
 • Stelica a fost folosit de combinatorul Nush pentru ca are o imagine relativ curata in tot jegul ala mediatic, pentru a obtine licenta pe inca 9 ani a RTV, dupa care bineinteles ca i-a dat cu flit singurului om care mai poate pretinde ca are legatura cu presa in mod profesionist. Deci insfarsit au ramas numai gunoaie la RTV. Atitudinea lui Stelica e indreptatita, de a renunta, dar in rest nu are dreptul sa comenteze, pentru ca a papat de la Vantu suficient de multi bani, nefacand nimic.

Trimite un comentariu