Skip to main content

Adrian Ursu: Deocamdată nu avem unde să rămânem

 

Adrian Ursu, până ieri unul dintre realizatorii emisiunii Ora de foc, spune că încetarea colaborării sale cu Realitatea TV s-a produs din “motive de incompatibilitate cu actualul concept editorial al noului manager (Sebastian Ghiţă - n.r.)”.

Publicitate

Întrebat dacă va rămâne în continuare la Realitatea TV, Adrian Ursu a declarat într-un interviu pentru paginademedia.ro că “deocamdată nu avem unde să rămânem, câtă vreme relaţia contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni”.

Fostul realizator al principalei emisiuni de dezbateri de la Realitatea TV a mai spus că până în momentul de faţă nu i s-a făcut nicio propunere de continuare a colaborării cu postul de ştiri şi că este deschis la discuţii.

“Deocamdată singurul anunţ pe care l-am primit a fost din partea managerului general al societăţii. Singura precizare suplimentară a fost cea a directorului de programe, doamna Roxana Niculescu, care i-a solicitat domnului Sebastian Ghiţă să încerce să evite crearea unui gol în grila de programe pentru ziua de ieri, aşa cum iniţial se intenţionase, sigur bazându-se pe experienţa de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiţă”.

Interviul, pe larg:

Carmen Andronache: Te aşteptai la o astfel de decizie?

Adrian Ursu: "Nu, evident, mai ales că ea a venit şi într-o zi şi la o oră la care nu te aştepţi să vină astfel de veşti. Adică marţi, pe la ora 13.00, îţi faci alte planuri, în general, decât acela de a întrerupe o emisiune din grila de programe."

În trecut, au existat semnale ca emisiunea va fi scoasă din grilă?

"Nu, cel putin din câte ştiu eu, nu. Poate or fi existat în altă parte."

Cum ai fost anunţat?

"Anunţul a fost destul de scurt şi tocmai de aceea şi destul de greu de decriptat până la capăt şi el se referea la încetarea colaborării din motive de incompatibilitate, ca să traduc cumva."

Incompatibilitate cu ce?

"Cu actualul concept editorial al noului manager. Nu ni s-a spus că va fi înlocuită, ni s-a spus că încetează să mai apară, încă de ieri. Ulterior, la solicitarea colegilor din staţie, am decis împreună să facem emisiunea măcar din acea seară, altfel ar fi rămas un gol în grilă într-o zi care era încărcată din punct de vedere politic."

Cât de mult stă în picioare acest argument?

"Poate că stă, dar noi îl privim dintr-un unghi greşit."

Ce vei face în continuare, ţi s-a propus să realizezi altă emisiune, poate alt format?

"Anunţul, cum spuneam, se referea la încetarea colaborării privind această emisiune.

Vei rămâne în continuare la Realitatea TV?

"Deocamdată nu avem unde să rămânem, câtă vreme relaţia contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni."

Acel contract a fost desfăcut începând de ieri, aţi semnat ceva?

"Da, cred că încetează automat, juridic nu mă pricep şi nu mi-am pus problema până acum să văd care sunt clauzele lui."

Ce părere ai despre informaţiile venite pe surse, conform cărora Sebastian Ghiţă ar fi fost nemulţumit de faptul că voi ţineaţi legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu?

"Am văzut că a apărut foarte repede şi concomitent cu declaraţia domnului Sebastian Ghiţă în legătură cu încetarea colaborării cu noi. În Evenimentul Zilei, de pildă, ieri au apărut la pachet, zvonul şi declaraţia. Sigur, nu fac o legătură între ele, doar constat coincidenţa temporală."

Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, aşa cum se insinuează acum

Dar vouă vi s-a reproşat ceva de genul acesta?

"Probabil că această incompatibilitate se traduce, inclusiv, printr-o astfel de abordare, care mi se pare puerilă, ceea ce n-ar fi de mirare, atâta vreme cât pe de o parte Sorin Ovidiu Vîntu continuă să fie acţionarul majoritar al acelei societăţi şi nu în ultimul rând el nu mai are şi nu cred că a avut vreodată, cel puţin de când sunt eu acolo, o influenţă asupra politicii editoriale a postului.

Totdeauna acolo a existat un responsabil al politicii editoriale a postului, care comunica în legătură cu activităţile profesionale ale postului. Deci, Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, aşa cum sigur că se insinuează acum. Nu stabilea care este abordarea în privinţa temelor.

Faptul că discutam la telefon din când în când, cu mine, cu alţi oameni de prin structura managerială a Realităţii, asta nu înseamnă că el influenţa în vreun fel activitatea noastră de zi cu zi, minut cu minut. Realitatea TV e o fabrică de ştiri şi dezbateri ar fi însemnat să se ocupe 24 de ore din 24 de ore cu dat indicaţii despre ce să apară pe post.

Numai o minte uşor infantilă poate să creadă aşa ceva, iar plasarea acelei informaţii speculative în relatările de presă despre despărţirea postului de realizatorii emisiunii Ora de foc nu are alt scop decât de a face o manipulare primitivă, din zona cea mai facilă şi anume că cei care au fost înlăturaţi acum, au fost înlăturaţi pentru că fac parte din tabăra mult urâtului şi damnatului Sorin Ovidiu Vîntu.

E exerciţiul pe care îl face, să nu uităm, zilnic Traian Băsescu şi orice liberal PDL atunci când nu mai au argumente şi nu mai au ce să spună invocă mogulii pentru a justifica orice rău din ţara asta şi consideră că orice fac ei e just şi corect.

În legătură cu emisiunea Ora de foc, noi aveam un contract de colaborare pe drepturi de autor

Ai spus “despărţirea de realizatori” şi nu doar eliminarea din grilă a emisiunii Ora de foc. Tu consideri că aţi fost daţi afara de la Realitatea ?

"Păi, am spus de la început. Nouă ni s-a comunicat încetarea colaborării în legătură cu emisiunea Ora de foc pentru care aveam un contract de colaboare de drepturi de autor."

Oana Stancu spunea că ea nu a înţeles din mesajul pe care l-a trimis Sebastian Ghiţă că ar fi vorba de încetarea colaborării.

"Repet, nu mă pricep să citesc cu cerbicie juridică un contract de acest fel, nici nu l-am citit până la ora asta ca să înţeleg care sunt obligaţiile staţiei şi respectiv ale mele, în relaţia cu staţia, dincolo de realizarea acelei emisiuni. Era un contract pentru prestarea acestui serviciu, care nu ştiu, încetează, nu încetează. Asta o s-o stabilească un avocat, care va citi respectivul contract."

Eu n-am înţeles că e vreo problemă de format sau de performanţă

Tu ai vrea să rămâi în continuare la Realitatea, dacă ţi s-ar oferi un alt format de emisiune?

"În primul rând, eu n-am înţeles că e vreo problemă de format, n-am înţeles că e vreo problemă de performanţă având în vedere că Ora de foc, o dovedesc cifrele, n-o spunem noi, a fost timp de doi ani de zile emisiunea numărul unu a staţiei, emisiunea care făcea cea mai bună audienţă din staţie.

Câtă vreme nu au fost invocate asemenea argumente se presupune că ar mai putea avea nevoie acolo de serviciul meu, dar dacă se doreşte acest lucru, sigur că am putea discuta, deocamadată nu mi s-a transmis nimic în acest sens, singurul anunţ care a fost făcut a fost acela că nu mai putem colabora în apariţia pe sticlă la acea emisiune, care ţinea prim-time-ul Realităţii TV.

Ce a spus managementul editorial al postului de această decizie?

"Păi mamangementul editorial al postului este în clipa de faţă în curs de reconfigurare având în vedere schimbările din ultima perioadă. Deocamdată singurul anunţ pe care l-am primit a fost din partea managerului general al societăţii.

Singura precizare suplimentară a fost cea a directorului de programe, doamna Roxana Niculescu care i-a solicitat domnului Sebastian Ghiţă să încerce să evite crearea unui gol în grila de programe din data de 15 prin extragerea emisiunii chiar în aceeaşi zi, aşa cum iniţial se intenţionase, sigur bazându-se pe experienţa de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiţă.

Sursa foto: Caţavencu.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • golan golan
    dupa cum turbeaza pedeleprele securiste si acum,se vede ca rau i-au atins Oana Stancu si Adrian Ursu,in emisiunea lor,cea mai vizionata in fond,de la rtv.
  • Alf Alf
    …sigur bazându-se pe experiența de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiță”.

    • Iesirea asta obraznica la adresa patronului arata foarte bine ca acesta si-a dat seama cu cine are de-a face!

    …relația contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni.”

    • Veniti de nicaieri, se reintorc acolo!

    Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, așa cum sigur că se insinuează acum. Nu stabilea care este abordarea în privința temelor.

    • Nici nu era nevoie. Tema a fost prestabilita cand au fost alesi dde SOV cei doi nemernici pentru “calitatile” lor de jigodii. Au fost castigatorii concursului pe post, de lichele patentate.

    …zilnic Traian Băsescu și orice liberal PDL atunci când nu mai au argumente și nu mai au ce să spună invocă mogulii pentru a justifica orice rău din țara asta și consideră că orice fac ei e just și corect.

    • Eu ce spuneam, mai sus?

    … a fost timp de doi ani de zile emisiunea numărul unu a stației, emisiunea care făcea cea mai bună audiență din stație.

    • Nu v-ati dat seama, dar s-au imputinat cretinii in tara.
  • sara sara
    Ursu ! Cind iti faci meseria cu exsces de zel , ti se intimpla lucruri de genul asta...
  • ivi ivi
    Am mai spus acest lucru si in alta parte...

    ...ce-ar fi sa faceti Ora de Foc peste internet in regie proprie?!?

    ...daca va urmaresc doar o mica parte din telespectatori se poate autosustine, NU?
  • Un curios Un curios
    Interesant de stiut care este audienta Realitatea dupa cca 1 luna.Poate ne veti informa (sper ca nu ne veti dezinforma).Ceea ce personal am constatat este penibilul emisiunii Corinei Dragotescu de la ora 21:00 cu "revolutia cartofilor prajiti" din Olanda (sau "nu stiu de pe unde") cand "tara arde".Interesanta politica manageriala sinucigasa a lui Ghita (parca asa il cheama pe "managerul de scucces" care "va scoate din galeata" Realitatea cu "revolutia cartofilor prajiti" din Olanda parca).Minunat si incantator !!!!!
  • mihnea mihnea
    ghita de la scularie a luat o decizie politica si nu una manageriala daca emisiunea interzisa ii aducea rating si bani...
    are omu' datorii la cate contracte a primit de la nasu'
  • prapastiosu prapastiosu
    Daca Ghita investeste bani in RTV cum este angajatul lui SOV? Normal ca-si doreste sa detina controlul atat editorial cat si financiar. Cum sa menti pe pozitie un management defectuos si care a dus RTV in colaps financiar, salaraii taiate, inainte ca guvernul sa procedeze la fel, si gauri negre neastupate.
    Bravo Ghita, cand ai o afacere te intereseaza s-o faci rentabila si nu sa fie pe pierderi ca asa vor unii. Sper sa nu te vaiti intr-o zi ca investitia ta in RTV a reprezentat cea mai proasta idee si ca SOV te-a facut, cum i-a facut si pe prostii de la FNI.
  • gogu gogu
    la revedere domnu ursu, doamna stancu...vedeti ce frumos vorbesc eu? sa va mai vad la televizor cand o ajunge soacra mea sefa de statie...doamne ajuta. pana atunci, nu mai poluati atmosfera. va doresc odihna placuta, aveti nevoie, amandoi.
  • Marian Marian
    Ramaneti unde va e locul: pe centura pseudo-jurnalistilor care ii mananca lui Vantu din palma!
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    In aceasta "statie", cum americaneste se prostesc 'realizatorii' (adica 2 tipi care stau pe un scaun inconjurati de prieteni bine dresati, cam aceeasi mereu, deci fara surprize, si un nefericit luat tot timpul la misto, separat si cu grupul), reflexele de obedienta sunt veritabile metastaze. Ieri, de pilda, membrului in consiliul de administratie Dumitru Costin i s-a trimis imediat o echipa, fiind preluat in direct la circa 20 de minute dupa inceperea discutiilor privind averile sindicalistilor. Anuntul ca este o echipa "pe drum" a fost facut chiar de seful "statiei" Dumitru Costin...
  • snapshot snapshot
    hai, plimba ursu ! ne-am saturat de istericale. clar ?
  • zelea zelea
    Milogu tot milog pana la sfarsit....pai Ghita iti da un sut in fund in prim-time si tu esti deschis la discutii in continuare? Cred ca ai rate mari la banca tata si tu si isterica aia cu care erai in emisiune.Ia mai stai acasa fo 2 ani sa vezi cum traiesc romanii aia pe care ii vaitai tu zilnic.
  • aaaa aaaa
    ursule, spune ma, ca ati avut ultimatum o luna sa nu mai faceti ce spune vintu si sa nu mai raspundeti la comenzi. ieri a expirat ultimatumul si voi nu ati respectat interdictiile.

    acum, exista oameni care raspund direct si il informeaza pe vintu: enache, popa si freciu.

    degeaba ii trage ghita pe linie moarta si le asigura inlocuitori, daca ii lasa acolo, nu a rezolvat nimic. aia trebuie sa zboare.

    ghita ar trebui sa majoreze capitalul social si sa devina actionar majoritar, dupa aia sa schimbe componenta consiliului de administratie si sa numeasca un alt presedinte.

    dupa aia e simplu. :) pentru sfaturi suplimentare, mai dau e pe aici din cind in cind.
  • mihai mihai
    eu cred ca are legautura cu faptul ca s-au legat obraznic se seful ANAF-ului.Am vazute acea emisiune si am simtit ca astia nu mai au multe la Realitatea
  • sorin sorin
    Ursu asta cred ca toti sunt ca el?

    Acel "responsabil al politicii editoriale a postului" primeste ORDINE direct de la Vantu si poi va ordona voua ce sa "discutati" in emisiune si pe cine sa invitati

Trimite un comentariu

sus