Skip to main content

Adrian Ursu: Deocamdată nu avem unde să rămânem

 

Adrian Ursu, până ieri unul dintre realizatorii emisiunii Ora de foc, spune că încetarea colaborării sale cu Realitatea TV s-a produs din “motive de incompatibilitate cu actualul concept editorial al noului manager (Sebastian Ghiță - n.r.)”.

Publicitate

Întrebat dacă va rămâne în continuare la Realitatea TV, Adrian Ursu a declarat într-un interviu pentru paginademedia.ro că “deocamdată nu avem unde să rămânem, câtă vreme relația contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni”.

Fostul realizator al principalei emisiuni de dezbateri de la Realitatea TV a mai spus că până în momentul de față nu i s-a făcut nicio propunere de continuare a colaborării cu postul de știri și că este deschis la discuții.

“Deocamdată singurul anunț pe care l-am primit a fost din partea managerului general al societății. Singura precizare suplimentară a fost cea a directorului de programe, doamna Roxana Niculescu, care i-a solicitat domnului Sebastian Ghiță să încerce să evite crearea unui gol în grila de programe pentru ziua de ieri, așa cum inițial se intenționase, sigur bazându-se pe experiența de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiță”.

Interviul, pe larg:

Carmen Andronache: Te așteptai la o astfel de decizie?

Adrian Ursu: "Nu, evident, mai ales că ea a venit și într-o zi și la o oră la care nu te aștepți să vină astfel de vești. Adică marți, pe la ora 13.00, îți faci alte planuri, în general, decât acela de a întrerupe o emisiune din grila de programe."

În trecut, au existat semnale ca emisiunea va fi scoasă din grilă?

"Nu, cel putin din câte știu eu, nu. Poate or fi existat în altă parte."

Cum ai fost anunțat?

"Anunțul a fost destul de scurt și tocmai de aceea și destul de greu de decriptat până la capăt și el se referea la încetarea colaborării din motive de incompatibilitate, ca să traduc cumva."

Incompatibilitate cu ce?

"Cu actualul concept editorial al noului manager. Nu ni s-a spus că va fi înlocuită, ni s-a spus că încetează să mai apară, încă de ieri. Ulterior, la solicitarea colegilor din stație, am decis împreună să facem emisiunea măcar din acea seară, altfel ar fi rămas un gol în grilă într-o zi care era încărcată din punct de vedere politic."

Cât de mult stă în picioare acest argument?

"Poate că stă, dar noi îl privim dintr-un unghi greșit."

Ce vei face în continuare, ți s-a propus să realizezi altă emisiune, poate alt format?

"Anunțul, cum spuneam, se referea la încetarea colaborării privind această emisiune.

Vei rămâne în continuare la Realitatea TV?

"Deocamdată nu avem unde să rămânem, câtă vreme relația contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni."

Acel contract a fost desfăcut începând de ieri, ați semnat ceva?

"Da, cred că încetează automat, juridic nu mă pricep și nu mi-am pus problema până acum să văd care sunt clauzele lui."

Ce părere ai despre informațiile venite pe surse, conform cărora Sebastian Ghiță ar fi fost nemulțumit de faptul că voi țineați legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu?

"Am văzut că a apărut foarte repede și concomitent cu declarația domnului Sebastian Ghiță în legătură cu încetarea colaborării cu noi. În Evenimentul Zilei, de pildă, ieri au apărut la pachet, zvonul și declarația. Sigur, nu fac o legătură între ele, doar constat coincidența temporală."

Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, așa cum se insinuează acum

Dar vouă vi s-a reproșat ceva de genul acesta?

"Probabil că această incompatibilitate se traduce, inclusiv, printr-o astfel de abordare, care mi se pare puerilă, ceea ce n-ar fi de mirare, atâta vreme cât pe de o parte Sorin Ovidiu Vîntu continuă să fie acționarul majoritar al acelei societăți și nu în ultimul rând el nu mai are și nu cred că a avut vreodată, cel puțin de când sunt eu acolo, o influență asupra politicii editoriale a postului.

Totdeauna acolo a existat un responsabil al politicii editoriale a postului, care comunica în legătură cu activitățile profesionale ale postului. Deci, Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, așa cum sigur că se insinuează acum. Nu stabilea care este abordarea în privința temelor.

Faptul că discutam la telefon din când în când, cu mine, cu alți oameni de prin structura managerială a Realității, asta nu înseamnă că el influența în vreun fel activitatea noastră de zi cu zi, minut cu minut. Realitatea TV e o fabrică de știri și dezbateri ar fi însemnat să se ocupe 24 de ore din 24 de ore cu dat indicații despre ce să apară pe post.

Numai o minte ușor infantilă poate să creadă așa ceva, iar plasarea acelei informații speculative în relatările de presă despre despărțirea postului de realizatorii emisiunii Ora de foc nu are alt scop decât de a face o manipulare primitivă, din zona cea mai facilă și anume că cei care au fost înlăturați acum, au fost înlăturați pentru că fac parte din tabăra mult urâtului și damnatului Sorin Ovidiu Vîntu.

E exercițiul pe care îl face, să nu uităm, zilnic Traian Băsescu și orice liberal PDL atunci când nu mai au argumente și nu mai au ce să spună invocă mogulii pentru a justifica orice rău din țara asta și consideră că orice fac ei e just și corect.

În legătură cu emisiunea Ora de foc, noi aveam un contract de colaborare pe drepturi de autor

Ai spus “despărțirea de realizatori” și nu doar eliminarea din grilă a emisiunii Ora de foc. Tu consideri că ați fost dați afara de la Realitatea ?

"Păi, am spus de la început. Nouă ni s-a comunicat încetarea colaborării în legătură cu emisiunea Ora de foc pentru care aveam un contract de colaboare de drepturi de autor."

Oana Stancu spunea că ea nu a înțeles din mesajul pe care l-a trimis Sebastian Ghiță că ar fi vorba de încetarea colaborării.

"Repet, nu mă pricep să citesc cu cerbicie juridică un contract de acest fel, nici nu l-am citit până la ora asta ca să înțeleg care sunt obligațiile stației și respectiv ale mele, în relația cu stația, dincolo de realizarea acelei emisiuni. Era un contract pentru prestarea acestui serviciu, care nu știu, încetează, nu încetează. Asta o s-o stabilească un avocat, care va citi respectivul contract."

Eu n-am înțeles că e vreo problemă de format sau de performanță

Tu ai vrea să rămâi în continuare la Realitatea, dacă ți s-ar oferi un alt format de emisiune?

"În primul rând, eu n-am înțeles că e vreo problemă de format, n-am înțeles că e vreo problemă de performanță având în vedere că Ora de foc, o dovedesc cifrele, n-o spunem noi, a fost timp de doi ani de zile emisiunea numărul unu a stației, emisiunea care făcea cea mai bună audiență din stație.

Câtă vreme nu au fost invocate asemenea argumente se presupune că ar mai putea avea nevoie acolo de serviciul meu, dar dacă se dorește acest lucru, sigur că am putea discuta, deocamadată nu mi s-a transmis nimic în acest sens, singurul anunț care a fost făcut a fost acela că nu mai putem colabora în apariția pe sticlă la acea emisiune, care ținea prim-time-ul Realității TV.

Ce a spus managementul editorial al postului de această decizie?

"Păi mamangementul editorial al postului este în clipa de față în curs de reconfigurare având în vedere schimbările din ultima perioadă. Deocamdată singurul anunț pe care l-am primit a fost din partea managerului general al societății.

Singura precizare suplimentară a fost cea a directorului de programe, doamna Roxana Niculescu care i-a solicitat domnului Sebastian Ghiță să încerce să evite crearea unui gol în grila de programe din data de 15 prin extragerea emisiunii chiar în aceeași zi, așa cum inițial se intenționase, sigur bazându-se pe experiența de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiță.

Sursa foto: Cațavencu.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • dupa cum turbeaza pedeleprele securiste si acum,se vede ca rau i-au atins Oana Stancu si Adrian Ursu,in emisiunea lor,cea mai vizionata in fond,de la rtv.
 • …sigur bazându-se pe experiența de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiță”.

  • Iesirea asta obraznica la adresa patronului arata foarte bine ca acesta si-a dat seama cu cine are de-a face!

  …relația contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni.”

  • Veniti de nicaieri, se reintorc acolo!

  Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, așa cum sigur că se insinuează acum. Nu stabilea care este abordarea în privința temelor.

  • Nici nu era nevoie. Tema a fost prestabilita cand au fost alesi dde SOV cei doi nemernici pentru “calitatile” lor de jigodii. Au fost castigatorii concursului pe post, de lichele patentate.

  …zilnic Traian Băsescu și orice liberal PDL atunci când nu mai au argumente și nu mai au ce să spună invocă mogulii pentru a justifica orice rău din țara asta și consideră că orice fac ei e just și corect.

  • Eu ce spuneam, mai sus?

  … a fost timp de doi ani de zile emisiunea numărul unu a stației, emisiunea care făcea cea mai bună audiență din stație.

  • Nu v-ati dat seama, dar s-au imputinat cretinii in tara.
 • Am mai spus acest lucru si in alta parte...

  ...ce-ar fi sa faceti Ora de Foc peste internet in regie proprie?!?

  ...daca va urmaresc doar o mica parte din telespectatori se poate autosustine, NU?
 • Interesant de stiut care este audienta Realitatea dupa cca 1 luna.Poate ne veti informa (sper ca nu ne veti dezinforma).Ceea ce personal am constatat este penibilul emisiunii Corinei Dragotescu de la ora 21:00 cu "revolutia cartofilor prajiti" din Olanda (sau "nu stiu de pe unde") cand "tara arde".Interesanta politica manageriala sinucigasa a lui Ghita (parca asa il cheama pe "managerul de scucces" care "va scoate din galeata" Realitatea cu "revolutia cartofilor prajiti" din Olanda parca).Minunat si incantator !!!!!
 • ghita de la scularie a luat o decizie politica si nu una manageriala daca emisiunea interzisa ii aducea rating si bani...
  are omu' datorii la cate contracte a primit de la nasu'
 • Daca Ghita investeste bani in RTV cum este angajatul lui SOV? Normal ca-si doreste sa detina controlul atat editorial cat si financiar. Cum sa menti pe pozitie un management defectuos si care a dus RTV in colaps financiar, salaraii taiate, inainte ca guvernul sa procedeze la fel, si gauri negre neastupate.
  Bravo Ghita, cand ai o afacere te intereseaza s-o faci rentabila si nu sa fie pe pierderi ca asa vor unii. Sper sa nu te vaiti intr-o zi ca investitia ta in RTV a reprezentat cea mai proasta idee si ca SOV te-a facut, cum i-a facut si pe prostii de la FNI.
 • la revedere domnu ursu, doamna stancu...vedeti ce frumos vorbesc eu? sa va mai vad la televizor cand o ajunge soacra mea sefa de statie...doamne ajuta. pana atunci, nu mai poluati atmosfera. va doresc odihna placuta, aveti nevoie, amandoi.
 • In aceasta "statie", cum americaneste se prostesc 'realizatorii' (adica 2 tipi care stau pe un scaun inconjurati de prieteni bine dresati, cam aceeasi mereu, deci fara surprize, si un nefericit luat tot timpul la misto, separat si cu grupul), reflexele de obedienta sunt veritabile metastaze. Ieri, de pilda, membrului in consiliul de administratie Dumitru Costin i s-a trimis imediat o echipa, fiind preluat in direct la circa 20 de minute dupa inceperea discutiilor privind averile sindicalistilor. Anuntul ca este o echipa "pe drum" a fost facut chiar de seful "statiei" Dumitru Costin...
 • Milogu tot milog pana la sfarsit....pai Ghita iti da un sut in fund in prim-time si tu esti deschis la discutii in continuare? Cred ca ai rate mari la banca tata si tu si isterica aia cu care erai in emisiune.Ia mai stai acasa fo 2 ani sa vezi cum traiesc romanii aia pe care ii vaitai tu zilnic.
 • ursule, spune ma, ca ati avut ultimatum o luna sa nu mai faceti ce spune vintu si sa nu mai raspundeti la comenzi. ieri a expirat ultimatumul si voi nu ati respectat interdictiile.

  acum, exista oameni care raspund direct si il informeaza pe vintu: enache, popa si freciu.

  degeaba ii trage ghita pe linie moarta si le asigura inlocuitori, daca ii lasa acolo, nu a rezolvat nimic. aia trebuie sa zboare.

  ghita ar trebui sa majoreze capitalul social si sa devina actionar majoritar, dupa aia sa schimbe componenta consiliului de administratie si sa numeasca un alt presedinte.

  dupa aia e simplu. :) pentru sfaturi suplimentare, mai dau e pe aici din cind in cind.
 • eu cred ca are legautura cu faptul ca s-au legat obraznic se seful ANAF-ului.Am vazute acea emisiune si am simtit ca astia nu mai au multe la Realitatea
 • Ursu asta cred ca toti sunt ca el?

  Acel "responsabil al politicii editoriale a postului" primeste ORDINE direct de la Vantu si poi va ordona voua ce sa "discutati" in emisiune si pe cine sa invitati

Trimite un comentariu