Skip to main content

LOVITURĂ DE TEATRU: Vîntu îi predă Realitatea lui Elan Schwartzenberg!

 

Publicitate

ACTUALIZARE 5: Elan Schwartzenberg a confirmat pentru Realitatea TV că de ieri este proprietarul a 92 la sută din acţiunile postului.  El i-a declarat jurnalistului că vrea să participe luni seara la o emisiune specială la Realitatea TV la care să fie intervievat de toţi jurnaliştii respectabili ai postului.

ACTUALIZARE 4: "Voi da mai multe detalii luni, când voi anunţa o conferinţă de presă", a declarat pentru paginademedia.ro Elan Schwartzenberg, fără a da alte amănunte.

ACTUALIZARE 3: Sebastian Ghiţă către angajaţi: Am resursele financiare şi energia psihică să duc acest contract până la capăt indiferent de cine este proprietar”. Paginademedia.ro vă prezintă în continuare scrisoarea lui Ghiţă către angajaţii Realitatea TV.

ACTUALIZARE 2: Potrivit ultimelor informaţii paginademedia.ro, ieri, vineri 29 aprilie, Elan Schwartzenberg şi cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuţ şi Ioana au fost în Cipru pentru perfecta datele afacerii. Discuţiile au vizat întregul pachet deţinut de copiii lui SOV la Bluelink Communcazioni, firma care deţine pachetul majoritar la Realitatea TV.

ACTUALIZARE 1: Sebastian Ghiţă a declarat pentru paginademedia.ro că predarea postului de ştiri către Elan Schwartzenberg nu schimbă cu nimic contractul de manangement pe care acesta îl are la Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu urmează să anunţe luni, potrivit unor surse Impactnews, predarea trustului Realitatea-Caţavencu omului de afaceri Elan Schwartzenberg. Conform aceloraşi surse, contractului de management al lui Sebastian Ghiţă nu va fi afectat.

Potrivit surselor Impactnews, anunţul pe care urmează să-l facă Sorin Ovidiu Vîntu în cursul zilei de luni se referă la vânzarea trustului Realitatea-Caţavencu.

Numele celui care urmează să preia trustul este Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, un nume vehiculat chiar de la începutul scandalului dintre Vântu şi Ghiţă. Cu toate acestea, conform aceloraşi surse, Ghiţă va rămâne manager al Realităţii TV.

Înainte să fie încarcerat la Direcţia de Cercetări Penale, Vîntu a declarat că Sebastian Ghiţă este doar o unealtă în mâinile preşedintelui Băsescu, dar că-i pregăteşte acestuia din urmă o surpriză, pe care o va anunţa luni.

Întrebat dacă datele problemei se schimbă în contextul în care Sorin Ovidiu Vîntu i-a vândut Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg, actualul manager al postului de ştiri a declarat pentru paginademedia.ro: "Absolut deloc, contractul este semnat pe cinci ani de zile între două companii din România şi nu poate fi desfăcut decât în instanţă".

Ghiţă, declaraţii cu subînţeles: "În România a dispărut demult elanul"

Managerul de la Realitatea TV a declarat ieri pentru Adevărul că „Diferenţa dintre România şi Norvegia este că în România a dispărut demult elanul“. Acesta nu a vrut să explice atunci care este sensul acestei "zicale".

Sebastian Ghiţă nu a dorit să facă alte declaraţii pentru că le-a promis colegilor de la Realitatea  TV că nu se va implica în războiul declaraţiilor.

Ghiţă: Dispun de resursele financiare si energia psihica necesare sa duc acest contract pana la capat

"Vă asigur că indiferent care este sau va fi structura acţionariatului companiilor din Cipru care deţin Realitatea Media, îmi voi duce până la capăt contractul de management pe care mi l-am asumat", spune Sebastian Ghiţă într-o scrisoare trimisă astăzi angajaţilor Realitatea TV.

Paginademedia.ro vă prezintă integral mesajul de astăzi al lui Sebastian Ghiţă:

"Dragi colege şi colegi,

Vreau să vă asigur că indiferent care este sau va fi structura acţionariatului companiilor din Cipru care deţin Realitatea Media, îmi voi duce până la capăt contractul de management pe care mi l-am asumat. Domnul Sorin Ovidiu Vântu, deşi acţionează ca atare, nu este din punct de vedere juridic acţionar al companiei, deci nu are nicio calitate legală să vorbească în numele Realitatea TV.

Faptul că fiica şi fiul dânsului sau alţi acţionari reali ai televiziunii vor fi înlocuiţi din companiile din Cipru, nu afectează cu nimic contractul meu.  Acest contract se supune legilor din România şi nu poate fi reziliat decât prin decizia unei instanţe din România. Până când o decizie definitivă şi irevocabilă în acest sens nu se va lua - şi, în opinia mea, lucrul ăsta nu se va întâmpla în următorii ani , rugămintea mea este să vă faceţi în continuare treaba cu calm şi să acţionaţi corect faţă de voi şi de staţie.

"Nici o ştire, în ceea ce mă priveşte, nu are "€œembargo” de la difuzarea pe REALITATEA TV sau publicarea pe REALITATEA.NET"

Nici o ştire, în ceea ce mă priveşte, nu are "€œembargo” de la difuzarea pe REALITATEA TV sau publicarea pe [1]REALITATEA.NET [2] şi nimeni nu are dreptul să vă ceară să nu relataţi corect subiectul de presă care a ajuns, din păcate, dispută întreţinută de dl . Sorin Ovidiu Vântu şi "€œprietenii” domniei sale din Consiliul de Administraţie împotriva mea. Şi, în general, niciun subiect pe care voi îl consideraţi de interes nu poate fi “oprit”.

Când am preluat acest contract, toată lumea ne-a acuzat, pe la colţuri, că ne-am vândut lui Victor Ponta şi PSD-ului. Acum, însuşi tatăl unora dintre acţionari ne acuză public că suntem unealta lui Traian Băsescu. Tragi-comic, nu?

"Când toată lumea te acuza că eşti cu cineva e cea mai clară dovadă că nu eşti cu nimeni şi că încerci să îţi faci treaba aşa cum se cuvine"

Aşa cum ştiţi mai bine ca mine, când toată lumea te acuza că eşti cu cineva e cea mai clară dovadă că nu eşti cu nimeni şi că încerci să îţi faci treaba aşa cum se cuvine într-o instituţie mass-media; adică în echilibru şi echidistanţă faţă de toată lumea. În România de azi, o Românie a valorilor inversate, un lucru real şi de bun-simţ pare "exotic" şi ne-credibil, se pare.

"Rămân aici, nu plec nicăieri"

Eu cred că doar aşa, păstrându-ne credibilitatea, obiectivul meu de business, acela de a pune pe plus Realitatea TV şi de a obţine un profit din această operaţiune va fi mai uşor de îndeplinit. Rămân aici, nu plec nicăieri, dispun de resursele financiare şi energia psihică necesare să duc acest contract până la capăt. Indiferent de cine este azi sau va fi mâine proprietar.

Vă multumesc, spor la treabă,

Sebi"



Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eugen costescu eugen costescu
    Elan, Vantu, Ghita, Sergiu Toader, Sarbu, Enache, Gheorghe, Camelia, Voiculescu(al batran), Oancea, Mocanu, Voiculescu, numele vostru e desertaciune. Amin ! Asa sa va ajute Dumnezeu ipocritilor ! Sunteti cu totii o oala de laturi !
  • floryan floryan
    mda , se pare ca Realitatea a cam picat din lac in put...
    totusi , imi aduc aminte , parca pe PRO TV ,l-am vz. pe Elan vorbind de boc , cum a avut cu asta o discutie la Cluj..si concluziona : pe boc nu l-as pune nici macar vinzator intr-unul din magazinele mele...!
    poate totusi, o mai fi o sansa ca sa nu ramina A3, singura televiziune din tara , critica la adresa nemernicilor de la putere !
  • geo geo
    Alf Se stie doar valoarea marcii Catavencu: 150000 de euro. Asta-i ceea ce va recupera fiscul din creanta de 10 milioane de euro. Restul e puscarie.
  • Alf Alf
    Sau este o dubioasa spalare de bani in folos bilateral si de aia nu apare notiunea de "vanzare"? E numai un troc? Oare se stie exact valoarea actiunilor Realitatea-Catavencu? Eu, numa intreb...
  • Alf Alf
    Imi exprim, din nou, nedumerirea cu privire la notiunea de "predare" si nu cee "cumparare" din titlu!
    Care este adevarul (nu care este ”realitatea”, ca aici as avea dubii asupra corectitudinii informatiei)? Cum a fost cu adevarat? I s-au pus in brate lui Schwartzenberg acele actiuni, le-a “preluat” cu forta sau le-a “dobandit” pe o suma oarecare pentru a-l salva pe Vantu de la un rusinos faliment, pentru ca nu cred ca Schwartzenberg este atat de batut in cap incat sa cumpere la valoarea reala de piata masinarie stricata!? Sau, in urma unor vechi afaceri, Vantu ii era dator vandut lui Elan iar acum a venit momentul sa se achite de datorii, "coute que coute"?
  • grammaticus grammaticus
    ,… vineri 29 aprilie, Elan..." Nici vorbă!

    Corect ar fi fost, stimabile fără nume, "vineri[,] 29 aprilie, Elan...".
    Aşa că pune tu mâna pe un manual de punctuaţie (G. Beldescu, Punctuaţia în limba română), că există şi din astea, ortografie înseamnă ceva mai mult, n-am pretenţia să o cunoşti dacă nici punctuaţia corectă nu ţi-e familiară.

    “,… vineri 29 aprilie, Elan
  • grasutu enigmatic grasutu enigmatic
    Asa si? Cu ce il va framanta pe Basescu miscarea lui Vantu? Care e surpriza pentru neamu Basestilor? Credeam ca ne da vreo caseta, vreun DVD, vreun file audio :D vreo stenograma ceva...
  • FuriousWordPressRipper FuriousWordPressRipper
    Nu este nicio lovitura de teatru. Este mai degraba o lovitura de opereta :)
    De ce si-ar dori Schwarzenberg un post de televiziune antiprezidential si de ce se bucura Vantu ca i-a vandut acestuia?
    Cine poate raspunde la aceste intrebari, stie si ce va declara, luni, patriotul Schwarzenberg.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Mama, ce s-a speriat Basescu, va dati seama, barbatul caruia i-a pus coarne otil a luat viagra "realitatea"! Va rugam, domnilor, aveti mila de biata inima prezidentiala, cit sa mai tina si ea, numai in surprize de-astea o tineti, zau asa! Hai sa fim seriosi...
  • Mama Homida Mama Homida
    Mi s-a aratat in carti si-n ghioc ca toata tarashenia cu asa zisa vanzare e o mare vrajeala-n varza ! Vantu iarasi joaca la cacealma !!
  • Horea Horea
    Deocamdata e , se pare, doar ... LOVITURA.
    TEATRUL il vom observa mai tarziu.
  • Mihaela (alta!) Mihaela (alta!)
    Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat, astszi, ca a devenit proprietarul a 92% din actiunile Realitatii TV.
    "Afacerea", ma bucura, indiferent de acuratetea ei. Asa, realitatea va deveni, poate, un post realist.
  • kappy kappy
    unde e lovitura de teatru?
  • Observator Observator
    Complicata doar pentru tine.
    Pare-se n-ai fost jucator la FNI. Nu stii ce inseamna "iscusinta' SOV-ului.
  • pentru grammaticus - erata pentru grammaticus - erata
    Imi cer scuze, ma refeream la lectiile de ortografie, nu de gramatica... m-a luat tastatura pe dinainte :)

Trimite un comentariu

sus