Skip to main content

Războiul de la Realitatea se dă în stenograme. Cine a falsificat semnătura lui Enache?

 

Cine a falsificat semnătura lui Sorin Enache rămâne un mister, chiar şi în urma apariţiei unor înregistrări audio care ar fi surprins discuţiile dintre mai mulţi reprezentanţi ai Realitatea şi Laura Albani (directorul CNI Coresi).

Publicitate

Astăzi, pe adresa paginademedia.ro şi a mai multor ziare a venit un e-mail cu stenograma şi înregistrările ale unei presupuse discuţii care a avut loc, pe 21 martie, între Sorin Enache, Dragoş Nedelcu, Sorin Freciu şi Laura Albani.

Dragoş Nedelcu a confirmat pentru paginademedia.ro că înregistrările audio sunt autentice.

“Sunt surprins că au apărut aceste înregistrări, nu ştiu cine le-a făcut şi le-a publicat”, a spus vicepreşedintele Consiliul de Administraţie al Realitatea Media.

Pe de altă parte, Laura Albani spune că înregistrarea este un colaj făcut din mai multe discuţii pe care ea le-a avut cu cei de la Realitatea Media.

Laura Albani a declarat pentru Evenimentul Zilei:

„Sunt absolut revoltată. Este o mistificare a cuvintelor şi frazelor, cum nu pot să cred. E un colaj din 10-15-20 de întâlniri pe care le-am avut de-a lungul timpului cu dânşii. Nu ştiu cum, cu ce tehnică se poate face aşa ceva, nu mă pricep”.

În stenograme se vorbeşte despre documentele care poartă “semnătura falsificată” a lui Sorin Enache prin care se renunţa la spaţiul în care se afla sediul Realitatea TV şi despre litigiile pe care societatea Coresi le are cu Realitatea Media pentru neplata unor datorii în valoare de 600.000 de euro.

Realitatea Media are două procese cu Coresi: unul de insolvenţă, care se va judecă pe 1 iunie, şi unul de evacuare care se va judeca pe 11 mai.

Dragoş Nedelcu a declarat pentru paginademedia.roRealitatea Media şi-a luat angajamentul să-şi plătească datoriile faţă de Coresi (societatea care administrează spaţiul de la Casa Presei Libere) până la termenul din iunie.

Din discuţiile surprinse în fişierele audio mai reiese şi faptul că Laura Albani le-ar fi ţinut partea celor de la Realitatea în faţa premierului Emil Boc, ca postul de ştiri să nu fie evacuat din Casa Presei Libere.

Directorul CNI Coresi a declarat pentru EVZ că „Încearcă să dea o tentă politică unui scandal din curtea dumnealor. Mai bine ar scăpa de neghina din propria curte. Spre exemplu, eu n-am vorbit niciodată cu premierul Emil Boc, aşa cum scrie acolo”.

Despre acest aspect, Dragoş Nedelcu a spus că nu ştie nimic şi că pe Laura Albani a întâlnit-o atunci pentru a doua oară în viaţa lui.

Cât despre situaţia juridică a spaţiilor comerciale în discuţie, Laura Albani declară: „Contract are Asesoft. A fost licitaţie, anunţată în ziar”.

Nedelcu a precizat pentru paginademedia.ro Asesoft are contract cu societaea Coresi din 11 februarie. Întrebat dacă a văzut acest document, Nedelcu a spus: “Este la poliţie, ne-a parvenit şi nouă o copie după el”.

Stenogramele primite de paginademedia.ro de la o adresa de Yahoo - [email protected] pot fi citite aici.

În continuare, înregistrările audio:

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=9YUU9WHjSRA&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=s6zEEfuEV6w&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=xIspGigFX0Y&feature=player_embedded[/youtube]

Foto: Evenimentului Zilei şi Zoso.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Poison Poison
  Mersi de explicatie, dar nu ai citit cu atentie,nu de inregistrat e vorba ! madam de la Coresi ( care e o mare smechera altfel si se poarta acolo ca pe mosia ei ) pretinde ca e un material audio contrafacut : "E un colaj din 10-15-20 de întâlniri pe care le-am avut de-a lungul timpului cu dânşii "si la asta zice ca nu stie cum s-ar face dpdv tehnic.
 • petrica si vulpea petrica si vulpea
  Cu o zi inainte de "inafara de pagina de media" a fost tema emisiunii la Nasul si a fost para-dezbatuta.
  Reportofonul a fost la Nedelcu. Vocea lui se aude cel mai bine, cel mai clar.
  De chestia asta s-au prins si invitatii la Nasu.
  Ca sa vedeti ce oameni pot fi astia: tanti de la Coresi le spune ca a incercat sa-i ajute, ca si i-a pus in cap pe aia de la partid, iar astia fara niciun fel de scrupule, publica inregistrarea.
  N-au nicio retinere in a-i face rau, desi i-a ajutat.
  Citat din Nedelcu:Sunt surprins că au apărut aceste înregistrări, nu ştiu cine le-a făcut şi le-a publicat”, a spus vicepreşedintele Consiliul de Administraţie al Realitatea Media.
  Din inregistrari, reiese evident ca el a avut reportofonul!
 • tudor tudor
  La Realitatea se intampla cele mai multe magarii dintre cele care exista la televiziunile importante.
 • radu radu
  DAR DE UNDE STII TU CA E FALSIFICATA SEMNATURA?
 • touretul touretul
  Albani: ”Nu ştiu cum, cu ce tehnică se poate face aşa ceva, nu mă pricep”.ce...! inregistrarea e facuta cu un reportofon tinut in buzunarul unuia dintre cei trei vizitatori. se simte dupa zgomotul de fond facut la miscarile pe fotoliu.
 • touretul touretul
  intradevar, Albani minte de ingheata apele si pe inregistrari si in declaratiile ulterioare. ce mi se pare si mai incredibil este insa faptul ca nimeni in afara de Pagina de Media nu a comunicat despre aceste inregistrari. sau, cel putin eu nu am auzit pana acum. si presiunile politice la Coresi sunt normale. doar e companie de stat. iar Ghita de la Asesoft pare un mare escroc.
 • Mihaela Mihaela
  Incredibil! nu-i nici o facatura in povestea asta, asa cum declara d-na asta, ce mi se pare tare, este ca recunoaste presiunea politica.

Trimite un comentariu

sus