Skip to main content

Reclama ColonHelp, interzisă din cauza Simonei Bălănescu

 

Spotul ColonHelp a fost interzis de CNA pentru că suplimentul alimentar este recomandat de Simona Bălănescu, prezentatoarea emisiunii "Trăieşte sănătos!", de pe Antena2.

Publicitate

Legislaţia audiovizuală interzice difuzarea de publicitate la suplimente alimentare recomandate de “personalităţi ale vieţii publice”.

Înainte de alte explicaţii, iată spotul:

Consiliul Naţional al Audiovizualui a decis somarea cu intrare în legalitate a tuturor posturilor care difuzează reclama ColonHelp.

Spotul va putea rula din nou pe TV după ce va fi modificat astfel încât să respecte legislaţia audiovizuală. Acest lucru ar însemna excluderea din reclamă a prezentatoarei de la Antena2.

În luarea acestei decizii, Consiliul Naţional al Audiovizualului a solicitat şi punctul de vedere al Consiliului Român de Publicitate (RAC).

Din decizia RAC, prezentată în şedinţa CNA:

  • Codul RAC este încălcat prin faptul că pentru promovarea produsului se foloseşte recomandarea unei persoane publice. (art. 28.3 litera J din Codul RAC)
  • Afirmaţia "un produs cu adevărat natural pentru detoxifiere şi reglarea metabolismului" şi imaginea grafică cu menţiunea "100% natural" afişată pe ecran, coroborate cu afirmaţia "Scapă de balonări, oboseală, constipaţie şi dureri de cap" pot crea consumatorului ideea că eficienţa produsului se datorează ingredientelor sale naturale.
  • Totodată, afirmaţia "scapă de balonări, oboseală, constipaţie şi dureri de cap" mai poate sugera consumatorului şi faptul că produsul are un efect garantat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ciupanezul Ciupanezul
    Spot suspendat dar celelalte reclame? Afise si restul?
  • Adrian Adrian
    Din pacate cele mai multe spoturi sunt interzise dupa ce au rulat o buna perioada de timp. Cu afisele de la Metrorex, in care Simona Balanescu apare alaturi de produsul farmaceutic in cauza, cum ramane?
  • Deny vanea Deny vanea
    Sa mor daca am auzit de doamna asta Balanescu, dar de colon help am auzit!! Sivad reclama de vreun an doi! Chiar ma intrebam de ce au ales o pe cucoana asta, ca prea bine nu arata, prea detoxificata nu pare, e chiar cam pamantie... Cred ca reclama are mai multa audienta ca emisiunea de care pomeniti si carechipurile, o fac persoana publica
  • Liviu Marian Liviu Marian
    De acord ca vorbim de suplimente alimentare, dar hai sa analizam publicitatea de pe televiziuni si din punct de vedere etic: spoturile la mezeluri se fac cu super-vedete sau cu copii mici (vezi Fox etc.), Nadia Comaneci - o imagine a Romaniei, face reclama de rupe la margarina, impreuna cu un copil mic, doctori profesori care fac reclama la lapte praf sugerand ca lapticul cel de toate zilele nu are suficient fier, pastele de dinti fac reclame numai cu doctori, reclame la zeci de produse mai mult sau mai putin sanatoase adresate copiilor in care ii momesc cu jucarii si abtibilduri. Iar daca o vedeta face reclama la un produs cat de cat sanatos, imediat este interzis de CNA. Este corect pentru noi si pentru copii nostri? Ce fac domnii din Consiliile de Etica in reclame? Oare cine are interesul sa se voteze asemenea legi?
  • geo geo
    cei de la CNA ar trebui sa priveasca si la OTV, acolo unde Lorena - o cintareata blonda de mina a doua - face reclama de vreun an de zile - zi de zi si fara jena - la nu stiu ce supliment alimentar care contine ginseng si despre care sustine ca o face sa se simta ”in forma"...
  • Oana Oana
    Toyota sau mezelurile sunt suplimente alimentare?
    Citeste bine legea;este vorba despre suplimente alimentare.
  • Radu antohi Radu antohi
    O mizerie marca CNA, dnule Popescu mai puteti???
  • geo geo
    mai bine cei de la CNA s-ar autosesiza si in privinta jocului de bingo transmis de Antena 1, care s-a mutat duminica, de la ora 22.00 la ora 16.00. stiu ca era o reglementare care stabilea clar ca asemenea emisiuni trebuie sa se difuzeze seara, dupa o anumita ora. de aceea, au falimentat, pe vremuri, concursurile concurentei...
  • Cosmin Iacob Cosmin Iacob
    Mai frate, pai atunci hai sa interzicem si reclamele facute de Mircea Badea la Toyota si echipamente de protectia muncii (bine, ultimele ar trebui interzise pe motiv de stupiditate) sau mezelurile promovate de Raduleasca. Sau reclama facuta de Horia Varlan la nu stiu ce paine... Cam in aceeasi oala ar trebui sa fie.
  • Ionel Rotaru Ionel Rotaru
    In ultima vreme CNA se leaga de tot felul de chichite, ca aia de la nu stiu ce banca sunt agramati, ca astia fac nu stiu ce... ca sa isi justifice banii, iau tot felul de decizii aberante. Eu nu vad ce are in neregula spotul in cauza. Vedetele fac reclama la o gramada de chestii

Trimite un comentariu

sus