Skip to main content

Andreea Raicu: "Sunt multe emisiuni despre nimic, care promovează oameni care nu fac nimic"

 

"Mi se pare că sunt multe emisiuni despre nimic, care promovează oameni care nu fac nimic", spune Andreea Raicu într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Publicitate

Mulţi apar la televizor şi sunt mediatizati datorită scandalurilor sexuale, divorţurilor – şi cred că este o pierdere de timp să stau să privesc lucrurile astea la televizor”, continuă ea.

Vedeta, care pregăteşte un proiect de stil, dar nu în televiziune, este dezamăgită de peisajul audiovizual românesc, dar vede cu ochi buni succesul formatelor de talente.

Andreea Raicu:

“Din dorinţa disperată de a face rating, oamenii sunt în stare să facă absolut orice, pană la limita cea mai de jos a bunului simt. Şi nu mai există niciun fel de etică, niciun fel de profesionalism; nu generalizez, vorbesc de anumite cazuri…”

“M-am bucurat că “Românii au talent” a facut audienţe mari. (…) Este îmbucurător gândul că publicului i s-a făcut dor de emisiuni de anvergură, de bună calitate, în care oamenii nu sunt batjocoriţi, nu sunt emisiuni superficiale, în care se apelează la orice artificii numai cu scopul de a face rating.”

Cu Andreea Raicu despre televiziune, publicul românesc, planuri de vacanţă, relaţia cu Tudor Chirilă şi proiecte viitoare, într-un interviu realizat de Cristiana Constantinescu, nou intrată în echipa paginademedia.ro.

A prezentat numeroase emisiuni de televiziune, printre care primul reality-show de anvergură - “Big Brother” - şi “Megastar”, iar în 2011 se împlinesc 15 ani de când lucrează în televiziune. Am vorbit

Interviul, pe larg:

Cristiana Constantinescu: Eşti un om de televiziune, ce programe alegi atunci când deschizi televizorul?
Andreea Raicu: Din păcate, nu petrec foarte mult timp acasă, dar mă uit la concurenţă, mai ales când apare un proiect nou sau o emisiune despre care se vorbeşte, sunt curioasă să văd despre ce este vorba.

Îmi place să văd Cronica Cârcotaşilor (Prima TV, n.r.), Apropo TV (Pro TV), mă mai uit la ştiri, din când în când, dar cele mai multe informaţii mi le iau de pe Internet.

Te uiţi la show-uri de genul “Românii au talent”?
Ca orice om care lucrează în televiziune, mă uit la toate producţiile care apar şi care contează, pentru că este foarte important să mă informez, să văd ce face concurenţa şi în ce direcţie merge.

M-am bucurat că “Românii au talent” a facut audienţe mari. Pe undeva, mă aşteptam să aibă succes, dar dacă ţin seama de toate programele tv din prezent, parcă îmi era teamă că nu va fi apreciat la adevarata lui valoare. M-a surprins foarte plăcut faptul că show-ul a avut asemenea audienţe.

Este îmbucurător gândul că publicului i s-a făcut dor de emisiuni de anvergură, de bună calitate, în care oamenii nu sunt batjocoriţi, nu sunt emisiuni superficiale, în care se apelează la orice artificii numai cu scopul de a face rating.

Pentru că în momentul de faţă vedem foarte multe emisiuni tv în care, din dorinţa disperată de a face rating, oamenii sunt în stare să facă absolut orice, până la limita cea mai de jos a bunului simţ. Şi nu mai există niciun fel de etică, niciun fel de profesionalism; nu generalizez, vorbesc de anumite cazuri…

Oamenilor li se face dor de show-urile mari

Te-ai gândit la “Big Brother”, la “Megastar” când te uitai la “Românii au talent”, de exemplu? Ai făcut o comparaţie între succesul emisiunilor pe care le-ai prezentat şi cele actuale?
E normal să mă gandesc, pentru că la momentul respectiv (2003, n.r.) “Big Brother” a deschis seria reality-show-urilor importante din România, a fost practic primul mare reality-show şi a avut un succes enorm.

Da, mi-am adus aminte de toate astea pentru că, aşa cum atunci se vorbea mult despre “Big Brother” - oricine ştia concurenţii, poveştile lor, se dezbăteau toate întâmplările de acolo – acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu “Românii au talent”.

Şi m-a bucurat asta, pentru că îmi dă speranţa că publicul vrea să vadă şi lucruri de bună calitate, cum erau mai demult la televizor, iar oamenilor li se face dor de show-urile mari, de genul acesta.

Mulţi apar la televizor şi sunt mediatizati datorită scandalurilor sexuale, divorţurilor

Ţi-ar plăcea să mai prezinţi un astfel de show?
Da, normal că mi-ar plăcea. Pentru că eu, practic, pană acum 3 ani, asta am făcut în televiziune. Cu acest gen de proiecte am crescut, cu asta am evoluat şi este ceea ce am făcut timp de 12 ani din cariera mea: show-uri tv, fie reality-show-uri sau emisiuni din platou, în direct.

Dar dacă ar fi să prezinti “X-Factor”, “Idols” de la Antena 1 sau “The Voice” de la Pro TV?
Mi-ar plăcea sa prezint orice show de anvergură şi sper ca acest lucru să se întâmple în curând.

Ai primit oferte?
Ofertele nu au lipsit niciodată.

Ce părere ai despre emisiunile de divertisment difuzate de televiziunile româneşti?
În general, mi se pare că sunt multe emisiuni despre nimic, care promovează oameni care nu fac nimic. Mulţi apar la televizor şi sunt mediatizati datorită scandalurilor sexuale, divorţurilor – şi cred că este o pierdere de timp să stau să privesc lucrurile astea la televizor.

De aceea mi se pare încurajator faptul că vin aceste show-uri promiţătoare, despre care cred că vor face rating. Va fi o avalanşă de emisiuni, o adevarată “bătălie” – ceea ce demonstrează că telespectatorii s-au săturat de telenovele în direct, şi vor să vadă lucruri frumoase, de calitate la televizor. Poate că perioada emisiunilor despre nimic se va termina.

Miss fata de la ţară, la export în Thailanda şi SUA

Ce proiecte ai pentru perioada imediat următoare şi pentru toamnă?
Deocamdată lucrez la “Mi-s baiatul de la ţară” şi, din toamnă, va fi difuzat un nou sezon, al treilea, din “Miss fata de la ţară”, care merge foarte bine. Mă bucur că emisiunea are continuitate, e un reality-show curat, plăcut, un format românesc de succes.

Este un format 100% românesc?
Da, 100% românesc (produs de Media Factory), care s-a bucurat de apreciere şi în străinatate, deja a fost achiziţionat şi în alte ţări: Ucraina, Franţa, Rusia, iar distribuitorul formatului, Small World IFT, este în discuţii cu televiziuni din Thailanda, Marea Britanie şi SUA.

Cred că succesul emisiunii se datorează faptului că publicul de oriunde este dornic să mai vadă tradiţiile din diferite zone, care în marile oraşe nu există.

Proiect nou, dar nu în televiziune

Mai ai şi alte proiecte, care să nu fie legate de televiziune?
De câteva luni lucrez la un nou proiect, pe care îl voi lansa la toamnă. Deocamdată nu pot să spun despre ce este vorba, dar este un proiect foarte important pentru mine. E tot ce pot să spun acum.

Am vazut că eşti destul de activă pe Facebook. Ce părere ai despre Social media, în general?
Este foarte important feed-back-ul celorlalţi, iar în cazul blogului (www.andreearaicu.ro, n.r.) şi al profilului personal de pe Facebook, sunt reacţii directe, e un mod în care pot să comunic uşor cu publicul şi cu fanii mei şi, de asemenea, o modalitate prin care ei pot ajunge la mine.

Mi se întâmplă ca anumite persoane să nu creadă că este chiar pagina mea de Facebook, dar în timp, văzând postările – care se identifică cu persoana mea – s-au lamurit că aşa este.

Atât blogul, cât şi profilul de pe Facebook (care a ajuns la peste 33100 de fani) sunt o modalitate de a comunica cu ceilalţi, dar şi un instrument de marketing, pentru că mă ajută la promovare şi să mă cunoască publicul aşa cum sunt.

Mărturisesc faptul că îmi este mult mai uşor să comunic anumite lucruri prin intermediul blogului sau al paginii de Facebook, decât prin interviuri sau alte mijloace care pot distorsiona informaţia.

Din păcate, uneori presa deformează esenţa. Să-ţi dau un exemplu: zilele trecute am cerut, printr-o postare pe Facebook, idei de titluri de cărţi pe care să le citesc, şi presa a titrat: “Raicu e în pană de cărţi”…

Nu mă mai surprind concluziile pe care le trag unii jurnalişti

Ştiu ca ai avut, de curând, o mica vacanţă, cum a fost?
A fost mai degrabă un weekend prelungit, în Portugalia, cu mai mulţi prieteni, în care am avut parte de câteva zile de linişte.

Ziarele au scris că nu ai fost cu Tudor Chirilă în această vacanţă şi au tras concluzia ca v-aţi despărtit. Care este adevărul?
E adevărat că nu am fost împreună în această vacanţă, dar nu pentru că ne-am despărţit, ci pentru că eu am simşit nevoia să plec câteva zile, iar Tudor a avut concerte în ţară. Dar nu mă mai surprind concluziile pe care le trag unii jurnalişti.

Vă faceti planuri de vacanţă împreună?
Deocamdată nu ne-am făcut niciun plan de vacanţă. Pentru că eu încă mai am de lucru la emisiunea de la Prima, “Mi-s băiatul de la ţară”, şi mai am şi noul proiect, care nu-mi lasă mult timp liber. Probabil că vom profita de weekend-uri prelungite. Dacă vom găsi, totuşi, puţin timp, poate vom pleca şi într-o vacanţă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Ioly Ioly
  Mai bine taceai...ca sa te afli si tu in treaba!!!Tu esti mare vedeta? prostul nu e PROST destul...daca nu e si fudul...
 • Nae Nae
  Cine e Andreea Raicu?
 • andra andra
  sunteti incredibil de rai! nu pot sa cred! e treaba voastra cine ce face sau ati stat voi la fundul oamenilor sa vedeti daca au muncit sau nu pentru ceea ce au? oameni rai, chiar ma uit pe strada si vad numai oameni incruntati! stiti ca mai bine sunteti pozitivi decat orice altceva?
 • business review business review
  Americanii sunt interesati sa facem acest reality-show n care oameni din lumi si de culori diferite se aduna si realizeaza ceva magic. Monica a venit cu documentele de la Judecatoria Buftea care ii permit acesteia sa plece cu copilul.
 • business business
  In China a aparut primul Reality TV Show care desigur este cenzurat la greu de autoritatile comuniste din aceasta tara.Beijing - Atunci cand telespectatorii tuned in China arat cele mai populare datand din aceast prim var au v zut femei frumoase refuzuri brutale si o multime de inchinare bani ca atunci cand un concurent de sex feminin a fost intrebat de c tre un posibil dac ea ar dori s mearg pentru o plimbare cu bicicleta. A sta mai degrab i plange in partea din spate a unui BMW a spus ea.Sau atunci cand o alt femeie a cerut pentru o strangere de man a r spuns Numai prietenul meu ajunge la-m de man . Apoi a inceput cenzorii ceas.Tarziu in luna mai oficialii centrale propagand guvernul a emis o directiv de asteptare prezinta vulgar i le Faulting pentru promovarea materialismului discutand deschis problemele sexuale i care alc tuiesc povesti false afectand astfel credibilitatea mass-media. Deci spectacolul de dating i altele ca el am primit un makeover. Disp rut sunt ma ini rapide apartamente de lux i are conturi bancare de culoare.
 • Enache Enache
  Ba esti prost ? Asta e aia de la Teleenciclopedie !? Sau poate sunt eu tampit!
 • ionut ionut
  Legat de subiectul asta ar fi de citit stire "Romania's Country Girls travel" de pe siteul C21 (un fel de "pagina de media" cu focus pe tv).

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6RPgzqA3yqQJ:www.c21media.net/resources/detail.asp?article=61372&area=74+c21+"Romania's+Country+Girls+travel"&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a&source=www.google.ro
 • nic nic
  30 de secundeeeee?!!!! Da' ce crezi ca aici e Academia? Posdtacii injuriosi nu s-au concentrat mai mult de 3 secunde ca pe urma ii ia somnul de oboseala.
 • Obsrvator Obsrvator
  @ "io" (ce pseudonim!?)
  Unii ne gandim cu mult mai mult de 30 "sec".
  Si culmea, ajungem la aceeasi concluzie. Asa că n-ai TU dreptul sa ne obligi la schimbarea "postului" sau la interdictia de a "citi"!
  Înţelegi?
 • io io
  fratilor, orice comentariu pe orice pagina este batjocoritor si rautacios; daca nu va place schimbati postul sau nu cititi; de ce ati stat cateva minute sa cititi, sa scrieti si apoi sa injurati?! credeam ca aici sunt oameni cu ceva mai multi neuroni... cat de rau poate fi romanul!? PS: inainte sa comantati... ganditi-va 30 sec...
 • Horea Horea
  Si eu cred că-i, sau a fost, atrăgator (spagatul feminin). Doar ca mi-a fost puţin rusine sa fiu prea direct.
 • Marius Paraschiv Marius Paraschiv
  Ei, tocmai "spagatul" nu stiu cum sa-l exclud. N-o fi fost el perfect, ca al vuvuzelei de la 3, dar destul de...atragator:)
 • Horea Horea
  N-o compara cu Mircea Badea!
  Ea si-a castigat "vedetismul" prin alte mijloace din care e exclus ... spagatul.
 • Marius Paraschiv Marius Paraschiv
  Iertati, va rog, curiozitatea mea!
  Cine este andreea raicu? eu auzisem de una, mai de mult, ca fiind una dntre cordaciunile unui pseudo fotbaliator. A devenit vedeta intre timp? Nu ma mira! In Romania pana si badea e vedeta tv
 • andrei andrei
  fata draga, ai dreptate. o singura omisiune: si tu te numeri printre aia care nu fac nimic. de, paiul din ochiul altuia

Trimite un comentariu

sus