Skip to main content

Orange reface un spot reclamat de Vodafone şi Cosmote

 

Orange reface o reclamă care promovează noua ofertă pentru cartela prepay după ce Vodafone, Cosmote şi CNA au sesizat Consiliul Român pentru Publicitate (RAC).

Publicitate

Cosiliul RAC a decis în şedinţa din 21 iulie că spotul “aşteptările se schimbă cu Orange” este înşelător.

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=Manwrw-XKXA&feature=related[/youtube]

Potrivit Codului RAC, Orange trebuie să-şi corecteze spotul în cinci zile de la anunţarea diciziei.

Oferta Orange prezentată în reclamă sună astfel: “75 minute naţionale şi internaţionale, 75 sms naţionale, 1.500 minute în reţea, 1500 sms în reţea, cu 5 euro/lună. În plus, acum ai opţiunea gratuit 3 luni la reîncărcare. "

Ce au reclamat cei doi competitori ai Orange şi CNA?

  • “Folosirea incorrectă a cuvântului “gratis”, atâta timp cât consumatorul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii ce nu îi sunt comunicate clar în vederea acordării gratuităţii.”
  • “Inducerea în eroare a consumatorilor în ceea ce priveşte numărul de încărcări necesare pentru acordarea celor trei luni de gratuitate. “
  • “Lipsa informaţiilor cu privire la plata TVA din comunicările comerciale, altele decât spotul TV.”

În urma analizării făcute, RAC a ajuns la următoarele concluzii:

  • “ Spotul induce consumatorilor ideea că gratuitatea serviciului promovat se acordă la o singură încărcare de 5 euro. În realitate, gratuitatea este de numai trei luni pe an şi se obţine la achiziţionarea unei cartele preplătite în valoare de 4 eurocredit şi numai după trei încărcări succesive cu minimum 4 eurocredit plus TVA. Această informaţie nu este percepută de consumator.”
  • “Utilizarea termenului gratuit în legătură cu afirmaţia cinci euro/lună este incorectă, în condiţiile în care consumatorul trebuie să îndeplinească o serie de condiţii şi obligaţii suplimentare care nu sunt prezentate în comunicările comerciale, cu excepţia paginii web a companiei”, mai spune RAC în decizia formulată.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • filip filip
    nu stiu in ce conditii au retras spotul publicitar dar primim incontinuare sms-uri cu aceasta promotie inselatoare.cred ca ar trebui luate niste masuri. sunt jalnici si duc in eroare clienti.RUSINE.....
  • cna cna
    CNA nu are cum sa sesizeze RAC, pt ca RAC e o institutie fara putere de decizie in audiovizual, spre deosebire de CNA, care poate decide retragerea sau nu a unei reclame. In mod obisnuit CNA poate sa ceara un punct de vedere de la RAC, de care poate sau nu sa tina seama.
  • touretul touretul
    De asemenea, sintagma ”The White Rockers” este evident rasistă. Asta se pare că le-a scăpat.

Trimite un comentariu

sus