Skip to main content

Dinu Patriciu finanțează cursuri de jurnalism pentru liceeni

 

Fundația Dinu Patriciu este co-finanțator al unui program intensiv de jurnalism pentru liceeni organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în perioada 5 - 10 septembrie 2011, la București. Detaliile, în continuare.

Publicitate

Programul se adresează tinerilor atrași de jurnalismul audiovizual și își propune să îi învețe cum se realizează un material vizual, care sunt tehnicile de editare, cum se identifică un subiect, cum se face documentarea și, mai ales, ce înseamnă munca de teren. Programul include vizite în redacții și întâlniri cu jurnaliști. Este cofinanțat de Fundația Dinu Patriciu și BCR.

Materialele realizate de participanți vor fi accesibile pe www.blogoliceeni.ro, un site ce reunește producțiile jurnalistice realizate de elevi în cadrul proiectelor derulate de CJI.

Acest program intensiv va fi susținut de Constantin Trofin, jurnalist de televiziune (TVR), cadru didactic la Universitatea Babes-Bolyai și trainer al Centrului pentru Jurnalism Independent. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 10.00 - 17.00, cu o pauză de prânz. Sămbătă, în ultima zi de curs, programul se va încheia la 14.00.

Taxa de participare este de 150 de ron, sumă ce acoperă masa de prânz și materialele de curs.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să trimită un CV și o scrisoare de intenție în care să arate de ce vor să participe la acest curs.

Înscrierile se primesc până la 31 august a.c. la adresa de e-mail: [email protected] sau fax: 021 3111378, persoana de contact Mihaela Danga (tel: 021 311 1375).

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com

Comentarii

 • Ai dreptate, virgula aceea nu are ce cauta acolo! Numai ca tu nu stii sa identifici subiectul si predicatul. In cazul de mai sus, virgula NU este intre subiect si predicat. Mai incearca! Se invata pe la clasa a VII-a ce e cu "trebuie" asta si la ce intrebari raspunde subiectul. Tare va mai place sa dati lectii, agramatilor!
 • Si pseudonimul "anti-Horea ce este?
  Nu cumva tot o dovada de "desteptaciune"?
  Si apoi, atat ai avut de comentat citind articolul de mai sus?

  P.S. "Tare va mai place sa faceti pe ... corectorii."
 • Cum poti pretinde ca faci scoala de jurnalisti din asa ceva? Patriciu este marul gaunos al presei romanesti, a practicat politici de dumping, si-a falimentat aproape propriul trust (nu ca l-ar durea undeva) numai din dorinta proprie de a acapara o felie din piata media iar acum acest Becali nevazut vrea sa-i invete ceva pe altii?
 • Jurnalism intensiv pentru liceeni in doar 6 zile?
  Sa fim seriosi. Liceenilor de azi, le trebuie ani de zile pentru a intelege ceva.
 • Petrisor si stimati deontologi virtuali, scuzati va rog o mica curiozitate.

  Eu am avut sansa sa nu fiu indoctrinat si setat cu terorii jurnalistice de doi lei prin facultati si astfel mi-a ramas mintea mai limpede.

  Iata si curiozitatea mea: care e de fapt stirea in materialul asta aici?
  Ce e important, ce trebuie sa transmiti cititorilor?

  Ca exista acele cursuri, sau ca e Petriciu co-finantator?

  Nu mai e nevoie de profesori daca nu exista nici macar bunul simt elementar si logica.
  Eu as inchide fabricile de analfabeti care au contaminat presa din Romania in ultimii 10-15 ani.

  Degeaba deturneaza Patriciu 2% din impozitul pe profit in autoreclama.
  Sau, dimpotriva, la nataraii din presa romaneasca e chiar o idee buna.

Trimite un comentariu